В много религии посоката на тялото при сън е важна, тъй като влияе на живота ни

Освен в религиозно отношение,съвременната наука също има какво да каже по въпроса с посоката на тялото при сън.

В Хиндуизма се смята, че не е добре посоката на главата по време на сън да сочи на север или запад, тъй като това оказва голямо влияние върху здравето и живота ни.

Индийската аюрведична традиция смята, че от позициите на тялото по време на сън зависи вида на енергията, която позволяваме да влезе в живота ни, като най-подходящи са посоките юг и изток.

Във Вишну Пурана, считан за един от най-важните хиндуистки религиозни текстове, се казва: „По време на почивка главата трябва да е поставенана изток или на юг. Човекът, който спи с глава на север или запад се разболява“.

Какво казва науката – дали древните са били прави?

Всички знаем, че Земята има магнитно поле, което се простира от север на юг с положителен полюс на север, а отрицателен полюс на юг. Учените смятат, че хората, както и много животни имат вроден магнитен компас, като положителният полюс се намира на главата, а отрицателният – при краката.

Общоизвестно е, че еднаквите полюси се отблъскват, а различните се привличат. Когато лягаме на север, двете положителни страни се отблъскват и се получава борба между тях.

Когато главите ни сочат на юг сутрин се събуждаме свежи и отпочинали, готови да посрещнем с усмивка новия ден.

Земята се върти от запад на изток и на магнитното поле на слънцето навлиза в Земята от източната страна. Тази магнитна сила навлиза в нас, ако лежим с глава на изток и излиза през краката, водейки до студени ръце и топли крака както при законите на магнетизма и електричеството. Когато главата сочи на запад, краката са студени, а главата топла и това води до неприятен старт на деня.

нумерология

Сега можем да разберем защо древните хора за казвали, че нашият интелект се подобрява , когато главата сочи на изток.

В много религии посоката на тялото по време на сън е важнo, тъй като влияе на живота ни

В много религии посоката на тялото по време на сън е важнo, тъй като влияе на живота ни

Допълнителни изследвания показват, че хората, които спят в позиция Изток-Запад имат далеч по-кратък REM (бързо движение на очите) цикъла на съня, в която сънуваме, в сравнение тези, които спят на север или юг.
REM фазата на сън е крайната фаза в нашия дълбок сън и обикновено заема 20-25% от общото време на сън.

Има различни теории за влиянието на REM върху здравето, но учените са на мнение, че колкото по-дълга е тази фаза, толкова по-добро е здравето.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: