Дали за всички хора отделните цифри и числа носят един и същи заряд, или вътрешната нагласа е от значение за разгадаване на посланията на числата?

Това са все въпроси, които в различните епохи, за различните вярвания и при различното светоусещане придобиват противоположни интерпретации.
Факт е обаче, че съществуват няколко цифрови комбинации, чиято непреходност се коментира с хилядолетия и чието мистично послание най-вероятно никога няма да бъде разгадано.

Християнството дава свое виждане за мистичното значение на числата. Да вземем цифрата 1. Тя символизира единобожието. 2 е за двамата месии – Йоан Кръстител и Иисус Христос. 3 е отредена на Светата Троица, а 4 на четирите реки, извиращи от райската градина. Така до седмицата, която символизира денят за почивка. На седмия ден Бог си е починал от сътворението на света.

Интересна е интерпретацията на числата на Бога и на звяра. Смята се, че 666 е числото на злото. То поставя край на стария цикъл и дава начало на новия. Според изследователи именно това числово обозначение е избрано за символ на Демона, на всички разрушителни сили, защото на тях трябва да им се противостои, а само цифрите 6 и 9 могат да илюстрират вечния сблъсък между всичко изконно чисто и между грешния свят на злото.
В същото време 888 е избрано за Божественото число.

нумерология

Това обаче са вижданията на християнството, до които всеки малко или много се е докоснал. По-интересни са тези тълкувания на числата, които засягат тяхната мистичност, техните скрите послания.
За фатално се смята числото 13. Неговата тъмна страна се свързва най-вече с това, че на 13 дата от месеца е извършена една от най-черните и кръвопролитни акции в цяла средновековна Европа. За една нощ са избити всички представители на Тамплиерския орден на континента. А това, че 13 дата е съвпаднала с петъчния ден, превръща петък 13-и във фатална комбинация.

Друга интересна история се крие около значението на числото 23. Смята се, че то също носи специален заряд. Анали разказват, че Цезар бил наръган 23 пъти. 23-та хромозома определя пола и 23 секунди са необходими на кръвта, за да премини през цялото тяло.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: