Лечебни и магически свойства на скъпоценния камък аквамарин. Значение за различните зодии. Бижута от естествени камъни и цени. Филми и видео.

За какво служи камъкът аквамарин.

От много отдавнашни времена хората са познавали и са се интересували от скъпоценните камъни. Те предимно служат за украшения, но са им приписвани и магични и лечебни свойства. Един от тези благородни камъни е аквамарин. Той е член на семейство Beryl (берил).

Името му идва от латинските думи „aqua“ – вода и  „marina“ – морска. Цветът му също наподобява морската вода – понякога бледосин, прозрачно чист, като спокойно море в хубаво време, друг път син синьо-зелен, като неспокоен океан.

В България находища на този красив скъпоценен камък са открити сред пегматитите Рила и Родопите, но най-големите залежи се намират в Бразилия. В Южна Америка е намерен аквамарин с тегло 110,5 кг., а най-големият известен обработен такъв е 2593 карата. Вижте и ТОВА: Иманяри търсят златоносни реки в Родопите!

Как точно е произлязъл морскосиният скъпоценен камък – за това има две древни предания. Според едното, това са сълзите на русалките, които се оплитали в рибарските мрежи и били улавяни от хората или при отлива оставали заклещени на морският бряг и умирали там, защото не могли да се върнат във водата.

нумерология

Според другото – това са втвърдени капки океанска вода, създадени специално да украсят короната на бога на моретата – Нептун.

Общо взето, аквамаринът е морски камък и служи за талисман на моряците. Те го подарявали на съпруги и любими, защото вярвали, че той ще ги опази от изневери и ще съхрани любовта, дори по време на дългата раздяла.

Аквамарин на борда на кораб ще осигури спокойствие сред екипажа, успешно плаване, ще пази плавателния съд от урагани, потъване и злополуки. Този син кристал се ползва още и от ясновидците – за да засили паранормалните им способности и да им даде пророчески сънища, когато е поставен близо до леглото. Още древните атланти са използвали аквамарин във вид на кълбо, за да получат прозрение и видения.

Считали, че камъкът се влияе от Луната и при пълнолуние неговият магнетизъм се увеличава, лечебните му свойства също. Служи и за по-добро съсредоточаване при медитация.

Вижте и ТОВА: Какви точно ритуали се правят при пълнолуние и какво можем да извлечем от тях?

Аквамарин, хороскоп, зодии.

Риби и аквамарин - очаквано добра комбинация

Риби и аквамарин – очаквано добра комбинация

Тъй като аквамаринът е морски камък и както вече стана известно, се повлиява от Луната и фазите й, то той може да се смята като подходящ за зодиите, подвластни на стихията Вода. Това са Скорпион, Рак и Риби.

Те имат нужда от него, ако искат да засилят интуицията си, да запазят половинките си, да се предпазят от прибързани и необмислени постъпки.

Но останалите зодиакални знаци също могат да се възползват от благородния кристал с нежен синьо-зеленикав оттенък, защото и върху тях може да има благотворно действие. Ето как помага, когато го носят представителите на всеки знак:

ОВЕН – Овенът е представен като пръв в зодиака, упорит, непокорен, напорист, агресивен и егоист. Сложен човек е, силен характер, който не се поддава на уговорки и си има свои закони. С него трудно се намира общ език, самоуверен е и е малко прибързан и нетърпелив. Още ТУК: За хората от зодия Овен и техния избухлив нрав.

Аквамаринът ще успокои неспокойния Овенски дух, ще му даде смиреност и ще премахне арогантността му. Освен това мислите му ще се прояснят, а отношенията с околните ще се подобрят, няма да е толкова импулсивен, ще усмири гневът и егоизмът му.

ТЕЛЕЦ – като земен знак, Телецът е здраво стъпил на земята, има влечение към материалната сигурност, понякога проявява и алчност. Понякога е кротък и пасивен, добродушен, друг път агресивен, сприхав, инатлив. Тъй като изпада и в депресивни състояния, може да мълчи и да се цупи с дни, да тъгува и да страда вътрешно. Още ТУК: За зодия Телец, всички безспорни факти, които ги обединяват!

Затова малък сувенир с вграден аквамарин, притежаван от такъв индивид, ще подобри ораторските му способности, ще намали ината му, ще успокои агресията му и ще помогне да си събере мислите.

БЛИЗНАЦИ – те са разговорливи, общителни, дружелюбни, енергични, хаотични, чаровни, динамични. Но имат и отрицателни черти – склонни са към лицемерие, двуличие, клюкарство и предателство. По-подробно ТУК: Нашият представителен текст за Зодия Близнаци!

Ако искат да усилят положителните си качества, да внесат ред в хаоса, да успокоят забързаното си ежедневие, то определено им трябва аквамарин. Той ще ги предразположи към откровеност, няма да позволи да хитруват и ще намали суетността им. Също така и ще запази лоялността и чувствата им към хората, с които са в интимна връзка.

РАК – страхотна комбинация. И ракът, и аквамаринът се влияят от фазите на Луната, затова за тази зодия този камък е един от най-подходящите, за да проясни чувствата и да го избави от колебанията му. Още ТУК: За чувствителните екземпляри, представители на зодия Рак!

С този кристал, носен като талисман, Раците ще завържат нови познанства по-лесно, по-малко ще се затварят в себе си и по-леко ще преглътнат разочарованията.

Аквамаринът ще им подейства окуражаващо, ще смекчи напрежението и раздразнението им в случай на спор или трудна ситуация

ЛЪВ – твърде зает със себе си, Лъвът рядко се интересува от проблемите и ежедневието на хората около него. Горделив е надменен, искащ да изпъкне и нетърпящ критика. Добре е да носи бижу с аквамарин, за да намали егоцентризма и самолюбието си. Вижте и ТОВА: Как са Овен и Лъв като любовна комбинация?

Така няма да зацикля на тема „Аз и само аз“, а ще стане по-дружелюбен, сговорчив и човечен. Освен това аквамарин, носен от човек под знака на Лъва, ще му даде нови идеи, ще го направи по-активен в колективната работа и ще уравновеси емоционалното му състояние.

ДЕВА – хората, родени под този знак, се славят с проницателен и аналитичен ум, търпеливост и вродена дипломация. Имат добра интуиция, чувствителни са, любопитни, непрекъснато мислещи и планиращи. Повечето милиардери са зодия Дева!

Те трябва да имат аквамарин, в случай, че се депресират или са неуверени в преценката си. Камъкът ще им даде духовна и ментална енергия, ще намали вроденото им желание да критикарстват, а освен това ще подсили и естествения им чар и ораторските способности.

ВЕЗНИ – Везни и аквамарин – вечна дружба! Въпреки че е въздушен знак, за Везната аквамаринът е един от най-подходящите и благоприятни камъни. Ще им помогне да вземат верните решения в сложни ситуации, ще им придаде устойчивост.

И понеже по природа са колебливи, понякога изпадащи в крайности, неуверени са и плашливи, трябва да имат аквамариново зрънце близо до тялото си, когато искат да са по-активни, когато започват нещо ново и когато трябва да убедят някого в нещо или искат да открият някаква истина.

СКОРПИОН – този „жилещ “ знак също може да се възползва от свойствата на синьо-зеленото бижу и да усети полезното му действие. Скорпионът има слава на вечно стараещ се да командва нещата, умело и хитро манипулира околните, знае какво иска, емоционален е, леко егоистичен и доста отмъстителен, но и много харизматичен и притегателен за противоположния пол.

Задължително погледнете и ТОВА: Зодия Скорпион. Бели и черни скорпиони, дати.

Аквамарин, носен от родените в тази зодия, ще усили творческия им потенциал, ще потисне тяхната нервност и отмъстителност. Също така ще ги направи по-малко заядливи, ще станат по-спокойни, ще уталожат страстите си и острия си понякога език.

СТРЕЛЕЦ – На този огнен знак едва ли ще му е нужен точно аквамаринът, но в някои случаи той може да го носи. По принцип Стрелците са гъвкави, общителни, контактни, с лек и весел характер. Обичат да пътуват, дейни са и постигат набелязаните си цели. Често обаче са склонни към изневери, непостоянство и празни обещания.

Още ТУК: Характеристика на Зодия Стрелец. Всичко за всеки мъж и всяка жена стрелци.

Добре е да се сдобият с късче аквамарин, за да намалят склонността си към прекалена свободолюбивост, да останат верни на партньора си, да се задържат в семейното огнище и да не прибързват в действията си.

КОЗИРОГ – за Козирозите също е много подходящо аквамариново украшение. Помага им във всички сфери в живота – в любовта, в работата, а също в духовен план. Те са материалисти, понякога дребнави, тесногръди, критично настроени, нерядко таят скрита злоба и желаят да подчиняват другите на собствените си желания. Въпреки това са добри в работата си, държат на семействата си.

Погледнете и ТОВА: Всичко за зодия Козирог + известни личности Козирози.

От аквамарин те ще имат нужда,за да смекчат нелекия си характер, да са по-благосклонни към хората около тях, да хармонизират отношенията си с колеги, а и също така да разкрият добрите си страни.

ВОДОЛЕЙ – зодия Водолей се описва със своята оригиналност, индивидуалност, склонност към приливи и отливи в настроенията. Имат си свои разбирания и своя истина, независим дух. Имаме по-подробен и хубав материал ТУК: Характеристика на зодия Водолей. Асценденти (със Скорпион и другите). Мъж и жена Водолей.

С дълбока душевност Водолеите си пасват с аквамарина много добре, защото той ще им даде творческо вдъхновение, ще балансира силно подвижните им емоции, ще ги пази от неразумни харчове. Както аквамаринът успокоява бурните морски вълни, така ще направи и с Водолей –  сдържан, разумен, спокоен и дружелюбен.

РИБИ – те плуват в своите дълбоки фантазии, те са склонни към драматизъм, тъга и меланхолия. Лесно раними са, с кротък по начало нрав и са лесно влюбчиви. Още ТУК: Дати и характеристика на Зодия Риби. Известни личности. Мъже и жени.

Направо ще се влюбят в аквамарина и в нежния му синьо-зеленикав оттенък. Той пък ще ги дари с душевен покой и баланс, ще ги извади от депресията. Енергията му ще даде на Рибите да открият нови хоризонти, да се избавят от излишните си емоции, да бъдат здравомислещи, да развият медиумските и творческите си способности, а освен това ще придобият самоувереност и кураж.

Лечение с аквамарин.

Аквамарин - камъкът с лечебни свойства

Аквамарин – камъкът с лечебни свойства

Аквамаринът има лечебни свойства и носи облекчение при следните заболявания – намалена и хиперфункция на щитовидната жлеза, проблеми с чения дроб, премахва от организма задържаните течности и укрепва бъбреците. Освен това намалява зависимостта от алкохол, наркотици и тютюнопушене. Има и очила, изработени от аквамарин, защото той успокоява очите и подобрява нарушеното зрение. Противодейства и на късогледството, и на далекогледството.

Аквамаринът е полезен за възпалено гърло. Той регулира хормоните и растежа.

Ако се постави малко късче от него около подути по тялото жлези, отоците ще започнат да спадат. Ако пък е носен като бижу на врата, ще намали болките и подуването в гърлото.

Стимулира имунната система и облекчава реакциите на организма, каквито например са сенната хрема или алергиите. Щом ви се появи някаква алергия, можете да опитате следният лек – сложете късче аквамарин в чиста питейна вода и го оставете да престои една нощ, а след това намажете засегнатите места. Може да намалите и симптомите на морска болест, ако сложите аквамарина да стои близо до гърдите ви – например на висулка.

Мистични и магически свойства.

Всеизвестни са магическите свойства на аквамарина

Всеизвестни са магическите свойства на аквамарина

Аквамаринът може да бъде наречен камък на смелостта. Неговите успокояващи енергийни сили биха могли да намалят стреса и да успокоят съзнанието. Аквамаринът си кореспондира с чувствителните хора. Той може да привлече толерантността на другите и да преодолее предразсъдъците им, като оказва подкрепа на онези, които буквално са залети от множество отговорности. Драгоценният камък подобрява възприятията, изостря интелекта и изчиства объркаността.

Полезен е за утвърждаване на всички нива. Насърчава себеизразяването. Успокоява страховете и увеличава чувствителността. Изостря интуицията и дори отваря пътя към ясновидството. Чудесен помощник е при медитация. Защитава аурата и регулира чакрите. Дава силна защита по време на бременност, като предпазва майката и бебето от увреждания. Възпира спонтанните аборти.

По принцип камъкът аквамарин може да се прилага като талисман и като украшение, но гадателите го използват, когато искат да усилят паранормалните си способности и когато искат да получат ярки видения и прозрения.

Поставен на челото, между веждите, там, където се намира третото око, той усилва интуицията и вътрешния глас.

Според някои медиуми с аквамаринова вода може да се пречистят чакрите от натрупаната отрицателна енергия. Нужно е само да се сложи малко парченце от нежносиния кристал в чаша с чиста питейна вода и да се остави да престои навън под светлината на луната за една нощ, за да попие от лунната енергия. После трябва да се изпие сутринта на гладно, преди да сте поели каквато и да е течност и храна.

Ако се носи вграден в пръстен на безименния пръст на лявата ръка, камъкът ще донесе на притежателя си утеха при сърдечни неволи, а мъката и тъгата бързо ще отшумят.

Още едно от мистичните свойства на аквамарина е, че той усеща настроенията на човека, който го носи и променя цвета си според тях. Например изсветлява при радост и спокойствие, а потъмнява при гняв или безпокойство.

Точно аквамарин е камъкът, с които са украсявани статуите на Дева Мария през средните векове, защото той с прозрачния си нежен синьо-зелен оттенък е символ на целомъдрието.

Във Франция младоженците си подарявали сребърни пръстени с малки аквамарини по тях – в знак на чисти чувства и против изневери.

Аквамарин и чакри.

По принцип аквамаринът е свързан с гърлената чакра Вишудха – от нея се влияят комуникацията с околните, пеенето, говоренето и преподаването. Вишудха се свързва с изразяване на собствените нужди и истини и затова, ако бихте искали да я отворите, носете парченце от този камък на врата си.

С него, вграден в колие или висулка, ще предпазите себе си от болки в гърлото, възпаление на гласните струни, ще засилите имунитета си срещу простудни заболявания и кръвообръщението ви ще се подобри.

Физически свойства, цвят.

Аквамарин е кристал, който е благороден. Ако бъде държан на слънце твърде дълго, ще започне да „изгаря“. Често може да го объркате и с топаз или сапфир. Обикновено цветът му е синьо-зеленикав, прозрачен е. Той се състои от берилов оксид, като може да има примеси на рубидий, желязо, алуминий, натрий, литий, хром или калий. Обичайно окраската му е равномерна, но има случай, когато е намиран аквамаринов къс с жълто ядро и синкаво-зеленикава периферия.

Бижута с аквамарин.

Освен самостоятелно – на малки късчета, този кристал с обаятелно синкав блясък е често срещан вграден в различни накити. Много сребърни и златни бижута, като колиета, обици, гривни и пръстени имат в себе си инкрустирани аквамарини. Чарът на този морски камък изпъква най-добре, ако е в обков от бяло злато или сребро – тогава енергията му се проявява най-силно. Малки сребърни обици с аквамарин под формата на капчици например са идеален и моден аксесоар за дамите, които искат да имат елегантен и семпъл стил и се обличат предимно в синята или светлозелената гама.

Пръстен

от бяло злато, с аквамарин в средата пък ще бъде много подходящ за сватбена или венчална халка, защото с нежното си морско сияние ще стои прекрасно на ръката на всяка младоженка и ще се откроява на фона на букет от бели рози и сватбена рокля в традиционния чисто бял цвят или с леко небесно син оттенък.

Носен на тънка сребърна верижка, аквамарин с формата на сърчице би могло да бъде много стилно украшение при романтична среща например, защото, съчетан с малка черна рокля, той ще се откроява и ще пръска нежно морски отблясъци на фона на тихата лунна вечер или на светлината от свещите на масата за вечеря.

Красива

Гривна от аквамарин

Гривна от аквамарин

гривна

с различни по големина и с различен оттенък на океанските вълни аквамарини, вградени в нея, е успешно допълнение към елегантния тоалет за официален прием или коктейл. Държейки чаша с шампанско или друго питие, никоя дама няма да остане незабелязана с това ярко бижу, красящо китката й.

Висулка морска звезда

Висулка морска звезда

Ако пък отивате на плажно парти или искате интересно допълнение към банския си костюм – тази аквамаринова морска звезда е точно за вас. В тон с цвета на синьото небе и прозрачна като морските води, ще стои идеално на загорялата от слънцето кожа и ще е удачно съчетание с всеки плажен тоалет.

jewelryset-2-171_32

Комплектът е особено подходящ за абитуриентките

Стилно изработен златен комплект от

обици,

пръстен и

висулка

за колие ще са чудесен подарък и за абитуриентките. Всяка млада госпожица ще изглежда много красиво в дълга вечерна рокля и с тези интересни украшения само ще подчертае чара си.

Аквамарините ще излъчват ефирни отблясъци в преливащи сини тонове и така само ще се засили обаянието на носещата го млада дама.

Кръгли късчета аквамарин под формата на мъниста и съчетани с други благородни камъни – розов кварц и планински кристал, можете да носите на ръката си като гривна. Непретенциозно и чаровно, това бижу се съчетава с всеки тоалет, като можете да го носите в ежедневието си и при всякакви случаи и поводи.

И тъй като аквамаринът е морски камък, може да се комбинира с раковини (черупки от рапан и мидени такива) и да се направи от него бижу за украса и на дома или друго помещение – магазин или салон за красота.

327

Много подходящо съчетание за дома – аквамаринов наниз върху морска звезда

Аквамарин в наниз с перли или други благородни камъни, поставен на рафт, редом с морска звезда или друг морски символ би бил красив сувенир за вашето жилище. Той ще внесе лятно настроение и ще пази спомена за топлите слънчеви дни и морските плажове през студения сезон.

Череп с аквамарин

Череп с аквамарин

Верижка с череп с очи от аквамарин – сребърен череп с изрисуван на него кръст и миниатюрни кристалчета аквамарин с тъмно син цвят. Ако сте почитатели на готическия стил или сте заклет рокаджия и метъл фен, то това е вашето бижу. Черепът е един от символите на рок и метъл културата, на бунтарството и такъв аксесоар обикновено предпочитат младежите и тийнейджърите. С очи, направени от драгоценния океанско син камък, той е много оригинален като талисман против уроки и допълнение към кожено яке, колани с големи токи, дънки и облекло в рок стил.

Сребърна брошка с аквамарин, инкрустиран в нея – ако отивате на бизнес среща или ви предстоят официални преговори, сключване на сделки и други подобни и искате да сте стилни и ненатруфени – такава брошка е перфектният избор. Не са ви нужни никакви други аксесоари и украшения освен нея, ако на строго официален делови костюм закачите това бижу. Поставено на ревера на сакото ви, то ще ви придаде изтънчен чар и ще подчертае излъчването ви. С магическите си свойства аквамаринът ще ви даде увереност, ще подобри ораторските ви способности, ще смъкне нервното напрежение и ще ви направи по-проницателни.

Златен пръстен с аквамарин - уникална идея за брачна халка

Златен пръстен с аквамарин – уникална идея за брачна халка

Мъжки пръстен с аквамарин – златен пръстен, от чисто 24-каратово жълто злато, във формата на класическа венчална халка, с малки квадратчета аквамарин, инкрустирани по цялата окръжност. Това е идеален вариант за сватбен пръстен. Всеки младоженец ще му се зарадва, защото е много стилен и оригинален. Ще го дари със спокойствие, ще проясни ума му, когато трябва да се справи с проблем в семейството и ще намали стреса от натрупалите се битовизми и рутина. Също така ще запази чувствата към избраницата му силни и ще го предпазва от помисли за извънбрачни връзки и авантюри.

Ключодържателят с аквамарин ще вдъхне смелост на притежателите си

Ключодържателят с аквамарин ще вдъхне смелост на притежателите си

Ключодържател с аквамарин – красиво изработен ключодържател, във формата на висулки,направена от различни скъпоценни камъни. Съдържа планински кристал, черен кварц, късчета светлосин аквамарин и сребърна фигурка накрая. Много интересно бижу, което носи смелост и късмет на притежателя си.

Намалете напрежението с такава кожена гривна с аквамарин

Намалете напрежението с такава кожена гривна с аквамарин

Ако не сте любители на златото и среброто, но ви харесва да носите по себе си камъни с благороден произход, то тази кожена гривна е тъкмо за вас. Кафявата естествена кожа и кръгъл аквамарин, оцветен в наситено зелено – това е много добър избор при по-ежедневно облекло и по-неофициален стил на обличане. Зеленият къс ще има за цел да облекчи главоболието, да намали нервното напрежение и да ви донесе положителна енергия, в случай, че сте податливи на депресивни състояния и летаргия.

Дамски пръстен с детелинка за късмет

Дамски пръстен с детелинка за късмет

Красив пръстен от чисто сребро във формата на детелинка с четири листа с вградени в него аквамарини, в светло син като небето и в по-тъмно син цвят. Освен че е с много красива изработка, е и много подходящ за защитен амулет – четирилистната детелина ще ви пази от лош късмет и ще ви донесе сполука в започнатите дела, а самият аквамарин ще ви направи по-приветливи и ще разсее мрачните ви мисли.
Освен това ще стои прекрасно на ръката на всяка дама, носеща официална рокля, елегантен костюм или делово облекло, което е решила леко да разчупи с нежен чар и ефирност.

Цена за карат аквамарин и на бижутата

Както е известно, едни от най-красивите украшения са сътворени от природата майка, а не от човешка ръка. Затова не е чудно, че цената на тези природни творения е доста висока, а понякога баснословна, особено що се отнася до драгоценните камъни и благородните метали. Един от тези вълшебни и струващи скъпо камъни безспорно е аквамаринът. Най-голямо търсене на пазара на ювелирните изделия имат големите морскосини камъни с ясен и наситен оттенък, които са около 10 карата и отгоре. В такъв случай цената на един такъв екземпляр би варирала от няколкостотин хиляди долара и нагоре.

Освен това на цената на аквамарина влияе и различната му форма. Ако видите идеално гладък, без никакви ръбове, равен камък, по който липсват каквито и да са несиметрични ръбчета, значи пред вас стои синтетичен или изкуствен аквамарин. В най-лошия случай може да попаднете на гладко, много добре шлифовано цветно стъкло, т. е. – чисто менте.

Добре е да знаете, че природните оригинали никога не са с идеална форма и имат своя индивидуалност, както и всеки уникат сам по себе си е неповторим. Цената на аквамарина значително ще се понижи, ако той има бял цвят. Тогава стойността му е най-ниска. Средно висока цена може да има такъв скъпоценен къс, на който окраската му е повече в зелената гама, отколкото в синята. Колкото по-зелен е аквамаринът, толкова е по-непредпочитан от ювелирите и е по-евтин.

Средните цени на карат на синьо-зеленикавия скъпоценен камък се определят според наситеността му и произхода му. Например най-висока цена има камъкът, категоризиран под номер 134. Цената му за карат е 565.89 щатски долара.

Категория 134

Категория 134

Цветът на 134 е нещо средно между синьо и дълбоко зеленеещо синьо с леко топъл сивкав оттенък. Произход – Бразилия. Този вид е от категорията на рядко срещащите се аквамарини.

130

130

Следва номер 130. Той е средно светъл, като цветът му клони към по-дълбоко топло синьо. Също принадлежи към редките и цената му за карат е 407.22 долара.

121

121

Под 121 е категоризиран камък с цвят светло синьо-зелен или по-светло зеленикаво синеещ. Категория – обща, от което идва и по-ниската му цена – 201.24 долара за карат.

111

111

111 е със силен светло синьо-зеленикав оттенък с прокрадващо се сивкаво. Категорията отново е от по-често срещаните и съоответно цената му е по-приемлива – $157.88 за карат.

Print

129

129 пък много силно светло зеленеещо-синкав с много слабо изразен сивкав нюанс, Категория – обща, цена за карат – $136.76.

127

127

92.83 щатски долара е цената на 127. Тази категория аквамарин притежава много светло зеленеещ цвят със синкав отблясък. Цената отговаря и на честотата на находката на този вид.

Бърз поглед в мрежата показва, че в онлайн магазините цените на готови бижута варират. Парчета необработен камък може да откриете и за 10-на лева. Висулки може да се намерят на цени от 30 до над 300 лв. Обиците са около 40 лв, колиетата 95 до 160 лв, а пръстените започват от 100 и достигат до 220 лв. Цените зависят от грамажа, качеството на камъка, изработката и страничните компоненти.

Вижте най-голямото парче аквамарин в света тук:

Аквамариновите мини в Пакистан

Пакистан е износител е на висококачествени камъни за цял свят. Бижутери от всички краища на света се доверяват на тази страна за изработка на оригинални и скъпи бижута. С камъни от тези мини се сдобиват много звезди от световна величина – певци, актьори, дизайнери и  др. А намерени там камъни украсяват известни бижута – например колиета, обици и гривни, снимани в сериали, показвани в опери и на ревюта и изложби.

В Пакистанските мини има разнороден асортимент от драгоценни камъни – и розов топаз, и малахит, и опал. Там обаче се срещат и късове висококачествени аквамарини  с кристално син цвят или зелени с много интересен синкаво-сив оттенък.

Със следващото видео ще ви предложим една кратка разходка из аквамариновите пакистански мини:

Филмът “Аквамарин” (2006)

391502Освен скъпоценен камък с мистични и магични свойства и красив синьо-зеленеещ морскоподобен цвят, Аквамарин е и заглавие на американски филм, който е заснет и вдъхновен от едноименния роман на Алис Хофман. Това е лека и забавна комедия, разказваща за приятелството, за една случайна среща на брега на морето и за любовта, за която всички ние търсим и мечтаем.

Красивата русалка с име Аквамарин е изхвърлена на брега, след като е вилняла морска буря и е намерена от Клеър (ролята й е изиграна от Ема Робъртс) и Хейли (в тази роля пък е талантливата поп-певица Джо-Джо). В края на лятото Клеър и Хейли, които са най-добрите приятелки, са изправени сериозен проблем – семейството на Хейли трябва да се премести на другия край на света. Двете момичета са натъжени от новината, това значи след пет дни да се разделят и да не се виждат повече. Само чудо може да спаси девойките от нежеланата разлъка и точно в този момент се появява Аквамарин, която е изиграна от Сара Пакстън.

Отправя им невероятно предложение – да им изпълни едно съкровено желание, но само при условието, че те двете й помогнат да открие мъжа на мечтите й.

Клеър и Хейли започват да правят опити да привлекат местния спасител и да помогнат на чаровната морска обитателка да намери истинската любов, но…

се случват някои неочаквани неща. Така и трите разбират, че много често това, което си пожелаваш, всъщност не е онова, за което си си мечтал и трябва да погледнеш нещата от друг ъгъл.

Ако желаете да се насладите на разтоварващ, приятен и забавен филм с добре подбран актьорски състав и интересни герои и сюжет, то задължително трябва да гледате „Аквамарин“.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: