Характеристика на зодия Козирог и особености. Планета. Девиз, мото. Външен вид. Лоши черти. Съдбата на Козирога. Дати, декади. Съвместимост, любов. В леглото. Мъж. Жена. Деца. Камъни, кристали. Талисман. Цвят. Цветя. Подарък. Здраве. Професии. Щастливи числа и дни от седмицата. Известни личности. Зодия Козирог, асцендент.

Думата, която перфектно описва Козирога е амбиция. Тези хора са добри организатори, много интуитивни и целеустремени.

За десетия знак от зодиака говоренето или мисленето не е достатъчно. Козирогът цели резултати и е готов на всичко, за да ги постигне.

Ако искате да опознаете по-добре представителите на зодия Козирог, моля продължавайте да четете.

зодия Козирог амбиция

Представителите на зодия Козирог са упорити, амбициозни и решителни

Характеристика на зодия Козирог и особености

Родените между 22-ри Декември и 20-ти Януари са високоинтелигентни личности, изключително отдадени на целите си.

Козирозите са много търпеливи и упорити – те знаят, че могат да изпълнят всяка задача, стига да следват плана си стъпка по стъпка.

Стремят се към върха в избраната от тях област, за да могат да се възползват от предимствата на своя успех, а именно слава, престиж и финансови облаги.

Преодоляват всички препятствия по пътя си, имат силни амбиции и способността да осъществят дори и най-трудните идеи.

нумерология

Зодия Козирог се свързва със стабилност, баланс, мъдрост. Родените под този зодиакален знак са решителни, разумни и сигурни в себе си.

Козирозите прилагат своята интелигентност и логика и обръщат внимание на всички факти, преди да вземат решение. Самоуверени, гонещи големи цели, те полагат всички усилия за реализирането им.

Представителите на зодия Козирог са зрели, разумни, дисциплинирани. Те не са импулсивни, действат предпазливо и избягват рисковете, които биха променили живота им в отрицателна посока.

зодия Козирог планети

Планетата Сатурн ръководи живота на Козирога

Планета

Сатурн е планетата, която управлява представителите на този зодиакален знак. Ръководени от нея, те получават това, което заслужават. Ако са целеустремени и упорити, те ще бъдат възнаградени.

Сатурн е планета на изпитания и предизвикателства, които трябва да бъдат преодолени посредством дисциплина, увереност и стремеж.

Девиз, мото

„Аз мога” е девизът на тази зодия, която се свързва с поставянето на големи цели и стремежи за постигането им.

Козирозите използват хора, умения, знания, за да реализират своите цели. Те завършват всичко, с което се захванат, независимо колко усилия им коства това.

Външен вид

Често Козирозите имат широко лице, тънки горни устни, фино оформена брадичка и дълбоки сериозни очи, които понякога могат да бъдат дори студени.

Козирозите имат широки усмивки, които буквално ги трансформират в друг човек. Видите ли усмихнатото лице на тези личности, сякаш целия свят се променя към по-добро.

Когато са извън работното място, хората от тази зодия се стремят да изглеждат предизвикателно и дори прекалено „лъскаво”.

Повечето Козирози се грижат за здравословното си състояние, спазвайки диета и активен физически режим. Поради тези причини, лицата, родени под знака на амбициозната зодия, могат да се похвалят с перфектна физика.

Представителите на тази зодия са младолики и много често истинските им години остават загадка за околните.

Лоши черти

Козирозите са сериозни личности и рядко проявяват чувство за хумор. Те са работохолици, не обичат спонтанността и рисковете, освен ако не са много добре изчислени.

За тях не са характерни публичните прояви на емоции, затова не се опитвайте да ги изненадате на оживени места.

Инатът част от характера на тази зодия, която е уверена в собствените си решения и методи и рядко би променила възгледите си.

Винаги се опитват да бъдат перфекционисти и това е причината, поради която много хора не ги обичат.

Представителите на зодия Козирог често са егоистични в своите действия. Желанието им да достигнат до целите си с всякакви средства, може да ги направи жестоки в действията им. В подобни случаи те могат да бъдат напълно безчувствени и лишени от всякакви емоции.

Съдбата на Козирога

Козирогът има амбицията и упоритостта да постигне голяма част от своите цели. Той се стреми към големи проекти и реализирането на солидни финансови средства.

Амбициите им в живота са насочени към лидерство и постижения, те винаги искат да се изкачат по корпоративната стълбица и да бъдат най-добрите във всяко начинание.

Креативните Козирози успяват в живота, защото не се отказват от своите цели, колкото и трудни да изглеждат те.

Дати, декади

Родените през първата декада (22-ри Декември – 1-ви Януари), са надарени с търпение, решителност и упоритост. По природа Козирозите са трудолюбиви, но това важи с пълна сила за хората родени през този период.

Те са надарени със сила и воля, да завършат всеки свой проект. Имат огромно търпение, фантастични идеи и мразят празните приказки.

Изключително лоялни и предани на тези, които обичат, Козирозите, родени през първата декада, се стремят да осигурят на близките си материално богатство и сигурност.

Тези представители на зодия Козирог, които попадат във втората декада (2-ри – 11-ти Януари), са чаровни, креативни и адаптивни личности.

Те са предпочитана компания, затова имат много добри приятели през целия си живот. Безмилостната им амбиция, съчетана с упорит труд им позволява да стигнат до върха на всяка професия.

Козирозите, родени през третата декада (12-ти – 20-ти Януари) са интелигентни, лоялни и дисциплинирани, но изключително срамежливи.

Проницателни, с внимание към най-малките детайли, тези личности могат да постигнат всичко и да изпъкнат във всяка една област.

зодия Козирог съвместимост

Козирозите искат уют и семейство от своя партньор

Съвместимост, любов

Най-общо казано, Козирогът иска една връзка да доведе до нещо, което може да бъде описано като успех в живота – семейство, дом, деца.

Ако партньорът е по-малко амбициозен или се противопоставя на тези планове, връзката е обречена.

Ето и кой са най-подходящите партньори за тази силна и решителна зодия.

Телец и Козирог

Има перфектни перспективи за връзка между представителите на тези две зодии. Телецът и Козирогът могат да направят велики неща заедно. Връзката им може да не е романтична, но е дълбока и много здрава.

Дева и Козирог

Тази двойка може да постигне заедно почти всичко. Ако те се обединят, са способни да работят усилено, за да постигнат това, което искат от живота.

Връзката им не е страстна и романтична, но това, което ги обединява е тяхната цел и удовлетворението от постигането й. Дори и да се разделят, представителите на тези две зодии си остават добри приятели завинаги.

Везни и Козирог

И двете зодии са силни, така, че трябва да правят много компромиси, ако искат връзката им да просъществува.

Направят ли го, те могат да бъдат верни съюзници и заедно могат да постигнат велики неща. Насладата от това обединение може бързо да се превърне, в любов, страст и привързаност.

Те често спорят и се борят за контрол във връзката, но тези кавги ги вдъхновяват и обединяват.

Водолей и Козирог

Тези две зодии имат много общи черти и в същото време са коренно различни. Заедно те могат да създадат нещо много по-голямо от една обикновена връзка между двама души.

В леглото

Козирозите са склонни да бъдат изключително страстни в техните романтични връзки. Може да им отнеме известно време, за да почувстват свободни и спокойни с партньора си, но когато това се случи, любовта и страстта им не могат да бъдат прикрити.

Мъж

Мъжът Козирог никак не е за пренебрегване. Той е известен като преуспяващият работохолик на зодиака. Амбициозен, търпелив и упорит, мъжът Козирог е способен дори да тича срещу вятъра, за да постигне своето и да извлече ползи, като слава, пари и престиж.

Представителите на тази зодия са изключително здраво стъпили на земята, предпочитат реалността и не одобряват безпочвените мечти.

Не обичат флирта и загубата на време, търсят стабилност, сериозна връзка и финансова независимост.

зодия Козирог характер

Жената Козирог е решителна и справедлива

Жена

Жените, представителки на зодия Козирог са упорити, целенасочени и амбициозни. Те са наясно със своите силни и слаби страни, не се увличат от фантазии и са изключително решителни.

Жените от този зодиакален знак жадуват за сигурност, сила и прогрес. Умело ръководят както личния, така и професионалния си живот.

Те имат силно чувство за справедливост и вярват, че всеки трябва да получи равни възможности за изграждане на сигурно бъдеще.

Жените Козирози обичат високия стандарт на живот, общуват с ограничен кръг от хора и са изключително отдадени на семейството си.

Деца

Родените под знака на зодия Козирог деца почти нямат нужда от родителски грижи. Макар и все още хлапета, те мислят, говорят и действат като възрастни.

Вървят с високо изправени глави и много бързо се превръщат в естествени лидери. Те са уверени в своята интелигентност, много ученолюбиви и добре организирани.

Децата Козирози са възпитани, надарени с приятно чувство за хумор и творческо въображение. Имат вродено чувство за добро и зло, спазват правилата и са много лоялни и почтени.

Камъни, кристали

зодия Козирог камъни и талисмани

Лапис лазули е подходящ камък за зодия Козирог

Рубинът е изрично признат като зодиакален камък на Козирога. Смята се, че дарява собственика си със спокойствие, смелост и психическа стабилност.

Този камък прогонва нечистите мисли и помага за запазване на вътрешната хармония, което го прави особено полезен за амбициозния Козирог.

Ониксът е скъпоценен камък и талисман за представителите на зодия Козирог. За да дари с късмет своя собственик, ониксът трябва да бъде черен. Той допринася за по-добър самоконтрол на Козирога и му помага при реализиране на амбициите.

Камъкът лапис лазули е свързан със Сатурн – управляващата планета на зодия Козирог. Този камък повишава нивото на съзнание, разширява гледната точка и запазва амбициозната цел на Козирога. Освен това прогонва негативните емоции и засилва творческите успехи.

Талисман

Представителите на тази зодия са символизирани чрез козите, затова именно това е техния талисман.

Козелът успешно изкачва планините и преодолява препятствията по пътя си към върха. По същия начин Козирозите преуспяват в кариерата си, след което се наслаждават на ползите от успеха.

Подходящи материали за изработване на талисман-козел са олово и сребро.

Цвят

Индигото е подходящият за представителите на зодия Козирог цвят. Освен него, тъмно синьото и сивото също много подхождат на Козирозите.

Тъй като е земен знак, цветовете като кафяво и каки също с в съответствие с амбициозните натури.

Черно-белите комбинации определено стоят добре на този зодиакален знак.

Цветя

Теменужките със своите ярки и пъстри цветове привличат вниманието на сдържания Козирог. Те са символ на верността, на която родените под този знак държат.

Букет от виолетови теменужки би зарадвал и разтопил сърцето на сериозния представител на тази зодия.

зодия Козирог подаръци

Книгата е подходящ подарък за представителите на зодия Козирог

Подарък

Козирозите обичат практичните и семпли подаръци. Те ценят самия жест и обръщат внимание на дребните детайли, затова подаръкът им трябва да бъде опакован по безупречен начин.

При избора на подарък за представител на зодия Козирог, не забравяйте, че той обича физическия комфорт. Нещо топло и меко ще бъде прието с радост.

Постарайте се това да бъде нещо практично, от което амбициозната личност да може да се възползва – удобна дреха, хубава книга, меко одеяло, дебела хавлия.

Ако имате финансова възможност, Козирогът няма да има нищо против бижута.

Трябва да знаете, че хората от този земен знак не обичат изненадите, затова организирането на парти без знанието им, не е добра идея.

Здраве

Представителите на тази зодия трябва да обръщат особено внимание на колената и костите си, които могат да бъдат застрашени от ревматизъм, артрит, невралгия, ортопедични проблеми.

Козирозите често страдат от артрит, камъни в бъбреците, проблеми с храносмилането и заболявания на кожата (най-често херпес).

Професии

зодия Козирог професия

От Козирозите стават добри счетоводители и финансисти

От всички зодиакални знаци, Козирозите са най-големите работохолици. Те са много подходящи за всяка кариера, в която се изискват организационни умения, търпение и постоянство.

Склонни са да избират професии, които са постоянен източник на доходи.

Подходящите за зодия Козирог професии, могат да бъдат счетоводител, финансист, управленски консултант, касиер, оценител, компютърен специалист.

Щастливи числа и дни от седмицата

Числата, които могат да донесат късмет на зодия Козирог са 3, 5, 7. С тези цифри могат да бъдат свързани важни събития в живота на амбициозните личности.

За щастлив ден на тази зодия се счита събота. Според астролозите това е момента, когато трябва да се започнат важни неща от Козирозите. Това е най-късметлийският ден за представителите на земния знак, в който всички техни планове ще се реализират успешно, без полагането на много усилия.

Джим Кери зодии звезди

Джим Кери е представител на зодия Козирог

Известни личности

Сред представителите на зодия Козирог изпъкват имената на Ванеса Паради, Кейт Мос, Рики Мартин, Дензъл Уошингтън, Джъд Лоу, Вал Килмар, Антъни Хопкинс, Мел Гипсън, Роуън Аткинсън, Джим Кери.

Имена от световната история като Жана Дарк, Исак Нютон, Нострадамус, Монтескьо също са представители на разумната зодия.

Известни българи Козирози са Христо Ботев, Никола Вапцаров, Пейо Яворов.

Зодия Козирог, асцендент

Зодия Козирог, асцендент Овен

Тези Козирози са нетърпеливи, неспокойни и избухливи. Трябва винаги да бъдат заети, защото мразят да бездействат. Обичат да имат контрол над всяка ситуация, могат да бъдат доста жестоки към своите конкуренти.

Зодия Козирог, асцендент Телец

Зодия Козирог с асцендент Телец е наистина мощна комбинация за успех. Тези личности са находчиви, сериозни и конкурентоспособни, могат да направят пари от всичко, до което се докоснат. Надарени с безупречен нюх, те могат да намерят вдъхновение навсякъде.

Понякога са прекалено властни и резки, но това поведение е част от печелившата им формула.

Зодия Козирог, асцендент Близнаци

Козирозите с асцендент Близнаци са искрени, отзивчиви и комуникативни личности. Отворени са към останалите и винаги са готови да изслушат чуждото мнение. Добри оратори са, боравят умело със думите, с което създават добро впечатление.

Зодия Козирог, асцендент Рак

Тези Козирози са чувствителни и силно привързани към семейството си. Справедливи, предпазливи и пестеливи, идеални за работодатели, защото се държат с подчинените си като с равни.

Обичат работата си, преследват големи цели, грижовни са към близките и приятелите си.

Зодия Козирог, асцендент Лъв

Козирозите с асцендент лъв, обикновено се стремят да бъдат първи, търсят начини да покажат своите качества. Със силно развитото чувство за отговорност, подсилено от смелостта на Лъва, Козирога е способен да „премести планини”.

Тези хора се наслаждават на признанието и уважението, което печелят, но щедрият Лъв в тях ги прави повече от готови да споделят богатството си.

Зодия Козирог, асцендент Дева

Козирогът с асцендент Дева е загрижен, консервативен, проницателен, аналитичен. Девата обръща голямо внимание на детайлите и организира спокойно и най-малките неща, докато хладнокръвния Козирог умело решава всички проблеми.

Зодия Козирог, асцендент Везни

В този случай Козирога се опитва да угоди на всички, често прави компромиси, има социални умения и безпогрешен усет за спарведливост. Надарен е с много търпение, грижовен е към близките си и е много благороден.

Зодия Козирог, асцендент Скорпион

Козирогът с асцендент Скорпион е изключително смел, взискателен и всезнаещ. Яростно защитава хората, които зависят от него, мрази безотговорните личности и не дава обяснения пред никого.

Зодия Козирог, асцендент Стрелец

Положителния Стрелец с противоположност трезвения Козирог, кара тези личности да се лутат между позитивни и негативни мисли. Стрелецът носи в себе си доброта, а Козирогът мъдрост. Позитивното мислене и решителността са ключа към успеха при тези лица.

Зодия Козирог, асцендент Козирог

Тези Козирози са много отговорни, лоялни и надеждни. Тяхната съдба просто не им позволява да заобиколят правилата. Те са способни да постигнат всичко и много добре знаят това.

Зодия Козирог, асцендент Водолей

Зодия Козирог с асцендент Водолей получава това, което иска, полагайки много малко усилия. Притежава чувство за хумор и с лекота общува с околните.

Зодия Козирог, асцендент Риби

Представителите на зодия Козирог с асцендент Риби са талантливи, деликатни, нежни и чувствителни. Често мълчанието им означава, че са доволни. Те вярват в хората и се стремят да дават свобода на своите близки, приятели и партньори.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: