Характеристика. Девиз. Планета. Дати, декади. Външен вид. Лоши черти. Жена. Мъж. Деца. Родител. Любов, съвместимост. Раздяла. Професии. Подарък. Диета. Късметлийски числа. Цвят. Камъни. Талисман. Цветето на Стрелеца. Кой е зодия Стрелец (известни хора)? Зодия Стрелец, асцендент Овен. Телец. Близнаци. Рак. Лъв. Дева. Везни. Скорпион. Стрелец. Козирог. Водолей. Риби.

Представителите на зодия Стрелец са широко скроени личности, които жадуват за приключения и приемат промяната с отворени обятия.

Любопитни и енергични, те са едни от най-големите пътешественици сред всички зодиакални знаци.

Отвореният им ум и философски възгледи, мотивират Стрелците да обикалят света, търсейки смисъла на живота.

По природа верни и оптимистични, представителите на тази зодия обичат промените и не се страхуват да преследват целите си.

Ако искате да разберете всичко за зодия Стрелец, то тази статия е точно за Вас.

зодия стрелец знания

Стрелците са любознателни, еродирани и авантюристични натури

Характеристика

Родените под знака на зодия Стрелец са оптимисти и винаги гледат от положителната страна на нещата. Това им помага да дават най-доброто от себе си, дори в трудни ситуации.

нумерология

Стрелците са откровени до болка, затова коментарите им понякога могат да бъдат прекалено остри и болезнени.

Хората от тази зодия са интелигентни, ентусиазирани, любознателни и лесно могат да впечатлят околните. Те гледат философски на живота и имат ясно изразено чувство за правилно и грешно.

Стрелците са щедри и авантюристични натури, които не се страхуват да поемат рискове.

Свободата е ключова дума за този знак. Стрелецът се стреми да бъде независим, дори това да доведе до ограничени ресурси и финансови затруднения.

Тази зодия има енергията на елемента огън и именно затова е толкова решителна и невъзможна за контролиране.

Девиз

„Аз знам” е мотото на тази огнена зодия. Поради нестихващия си интерес към новото и непознатото и прекомерното си любопитство, Стрелците притежават богата колекция от знания и имат отговори на всички въпроси.

Философът сред зодиакалните знаци има познания във всяка една област. Обича да общува, да се запознава с други хора и да разменя опит.

зодия стрелец звезди

Представителите на зодия Стрелец се ръководят от планетата Юпитер

Планета

Родените в периода 23-ти Ноември – 21-ви Декември, се ръководят от планетата Юпитер, която е символ на религии и философия.

Тази небесно тяло се свързва още със сила, нови преживявания и възможности, затова свободата и независимостта са от съществено значение за зодия Стрелец.

Най-голямата планета, насърчава Стрелците да живеят изпълнен с приключения и емоции живот.

Дати, декади

В зависимост от периода на раждане, представителите на зодия Стрелец, могат да имат различни възгледи, характери и амбиции.

Родените през първата декада (23-ти Ноември – 2-ри Декември) са личности с приключенски характер, които обичат да опитват нови и вълнуващи изживявания.

Те са дръзки, енергични, директни и жадни за емоции, с елемент на опасност.

Родените през този период са оптимисти с положителни възгледи за живота, винаги търсят доброто в хората и подхождат с ентусиазъм към всичко.

Стрелците, които попадат във втората декада (3-ти – 12-ти Декември) са уверени и открити личности. Знаят какво искат от живота и не се страхуват да действат, за да го получат.

Проблемът е, че всичко им омръзва много бързо и с лекота загърбват доскорошните си идеи, впускайки се в реализирането на нови такива.

Обичат предизвикателствата, действат спонтанно и често са брутално откровени.

Родените през третата декада на този зодиакален знак (13-ти – 21-ви Декември) са харизматични личности, които излъчват топлина, ведрост и очарование. Радват се на внимание и винаги са обградени от много приятели и почитатели. Наслаждават се на похвали, комплименти и ласкателства.

Външен вид

Представителите на зодия Стрелец имат големи и искрени очи, готови да забалежат всичко, което се случва наоколо.

Никоя друга зодия не може да има толкова ясно изразен блясък в очите, колкото Стрелеца.

Хората от този зодиакален знак обикновено имат тъмна коса, чиито нюанси варират от златисто до червеникаво кафяво. Надарени са със стройно атлетично тяло, красиво лице и нежна кожа.

Лоши черти

Честността на Стрелците понякога може да бъде прекалено брутална, с което те нараняват хората около себе си. Може да се каже, че те са изключително нетактични.

Освен това хората родени под огнения знак често са нетърпеливи, неспокойни и склонни да насилват нещата. Не могат да продължат да работят, ако не получат очакваните резултати веднага. Способни са да изгубят самообладание за незначителни неща.

Много лоша черта е тяхната непоследователност. Отегчават се лесно и често губят фокуса на живота си.

Сляп оптимист, който понякога притежава прекалено високо самочувствие и голяма доза увереност.

Стрелците имат големи идеи, но предпочитат да оставят изпипването на дребните детайли на други хора.

зодия стрелец дама

Жената Стрелец е находчива, амбициозна и креативна

Жена

Родените под този огнен зодиакален знак жени са верни, идеалисти и имат страхотно чувство за хумор. Искат да научат нещата от собствен опит, вместо да разчитат на чуждите познания за живота.

Те обичат да се срещат с различни хора, да обменят информация и да експериментират в различни сфери.

Дамите от тази зодия са самоуверени, находчиви, винаги готови за започване на нови проекти и начинания.

Жената Стрелец е много креативна и енергична, обича промяната, приключенията и мрази еднообразието и скуката.

Мъж

Мъжете, които са родени под този знак, са вечни пътешественици, обичащи забавленията и винаги търсещи отговорите на многобройни въпроси.

Знанието е важно за мъжа Стрелец, който се интересува от философия, религия и смисъла на всичко. Непознатото предизвиква интереса му. Има нужда от достатъчно пространство и свобода.

Тези огнени мъже са изключително очарователни, общителни и обичливи. Прям и честен, мъжът Стрелец може да Ви засегне, без да цели да нарани чувствата Ви.

Деца

Детето Стрелец обича вниманието и се чувства много разстроено, ако никой не забелязва постиженията му.

Хлапетата родени под този зодиакален знак гледат от слънчевата страна на живота, още от ранна детска възраст.

Те са пълни с неизчерпаема енергия и жажда за изследвания и приключения. Често губят интерес към определена игра или хоби и преминават към следващата. Имат нужда от пространство и свобода, винаги казват истината и се стремят към индивидуалност.

Родител

Родителите от тази зодия се стремят към разширяване на хоризонти и достигане на нови граници. Те винаги измислят забавни приключения за цялото семейство.

Стрелците искат да бъдат граждани на света и се стремят към обогатяване на културата си, посещавайки различни курсове, кръжоци, забележителности. Те обичат да споделят своя начин на живот с децата си, които определено ще се превърнат в еродирани и начетени личности.

Любов, съвместимост

зодия Стрелец партньори

Огнените Стрелци обичат силно и искрено, но очакват същото в замяна

Авантюристичният Стрелец лесно се отегчава и губи интерес към своя партньор, когато рутината на ежедневието измести любовната тръпка.

Представителите на огнения знак обичат свободата и мразят да бъдат ограничавани от своята половинка.

Те са щастливи, когато получават внимание, но имат и достатъчно свобода за реализиране на целите си. Могат да бъдат щедри и да раздават любов, но очакват в замяна същото.

Овен и Стрелец

Тези две зодии обичат активния начин на живот, спорта, адреналина, приключенията. Техните общи интереси могат да доведат до една изпълнена с радост и удовлетворение връзка.

Единствената пречка е, че Стрелецът може да бъде доста нетактичен, а както е известно Овенът не търпи критика.

Лъв и Стрелец

Лъвът и Стрелецът споделят голяма любов към приключения, екшън и свобода. Емоциите, които изпитват им гарантират хармонични отношения. Те виждат любовта и живота като източници на увеселения и развлечения.

Водолей и Стрелец

Двете зодии имат приключенски дух, който ще направи връзката им силна и хармонична.

Представителите на тези зодиакални знаци са жизнерадостни оптимисти, които държат на своята независимост.

Като двойка, те не следват правила и норми. Имат свои собствени методи, за да поддържат пламъка на любовта.

Връзката им не може да бъде определена като страстна, но между тези два зодиакални знака може да има много любов и всеотдайност.

Зодия Стрелец отегчение

Скуката може да убие любовта на Стрелеца

Раздяла

Представителите на зодия Стрелец много бързо могат да се отегчат от скучното и монотонно ежедневие.

Като екстремни и енергични натури, те не биха се поколебали да сложат край на връзката си с мързеливи и пасивни личности.

Прекалено ревнивите партньори също биха накарали свободолюбивите Стрелци да хукнат презглава и повече да не погледнат назад.

Професии

Поради любовта си към книгите, знанието и желанието си да разпространява идеи и разказва истории, от Стрелецът може да излезе добър автор, учен, преподавател или издател.

Всяка професия, свързана с пътуване е идеална за повечето Стрелци, защото те копнеят да посетят нови места, градове или държави. Биха се реализирали отлично в туристическата индустрия.

Стрелците са родени да пътуват, да завладяват нови хоризонти и да се срещат с други хора.

Всяка кариера, която им предоставя независимост и приключения е изключително подходяща за тях.

Тези хора обикновено постигат успехи и в бизнеса, защото притежават бърз ум и желание за успех.

Подарък

зодия Стрелец екскурзия

Посещение на екзотичен остров е перфектният подарък за зодия Стрелец

При избора на подарък за зодия Стрелец, се спрете на нещо екзотично. Те обичат да пътуват, така че една екскурзия до тайнствена държава би била перфектният подарък.

Ако бюджетът Ви е по-скромен, подарете на Стрелеца книга. Жаждата му за знания прави този подарък особено подходящ.

Билети за арт шоу, представление, концерт, спортно състезание със сигурност биха зарадвали представителите на този зодиакален знак.

Диета

Подходящи за представителите на зодия Стрелец са пълнозърнести храни, круши, ябълки, ягоди, кореноплодни зеленчуци (картофи, моркови), лук, маслини.

Трябва да избягват пикантни ястия, алкохол и храни, съдържащи рафинирана захар.

Късметлийски числа

Няколко са числата, които носят късмет на зодия Стрелец, а именно 3, 12 и 21. Тези цифри могат да донесат на представителите на огнения знак голям късмет в лотарията.

Дати включващи тези числа, могат да бъдат щастливи за Стрелците и да се окажат съдбовни за техния живот.

Цвят

Виолетовият цвят е изключително подходящ за Стрелеца. Величествените и доминиращи нюанси като червено и лилаво, също могат да донесат късмет на родените под този знак.

зодия Стрелец камъни

Тюркоазът е най-подходящият камък за зодия Стрелец

Камъни

Тюркоаз е камъкът, който е подходящ за Стрелеца. Лицата от тази зодия трябва да заложат на синия тюркоаз, защото той има способността да успокоява и да въведе ред в обърканите им мисли.

Имайки предвид смелия оптимизъм и безграничен ентусиазъм на Стрелците, астролозите им препоръчват да носят бижута от този камък, който ще им помогне да „стъпят на земята” и ще избистри мисълта им.

Други подходящи камъни са топаз, оливин, аметист, ахат.

Талисман

Подходящият талисман за лицата, родени под този знак е Кентавър (митично създание с долна част на кон и горна част – тяло на човек).

Човешката половина изобразява философското виждане на Стрелците, докато долната част показва ненаситната им нужда от пътувания и приключения.

Кентавърът държи лък и стрела, вдигната към небето, което е още едно напомняне за духовната страна на тази зодия.

Цветето на Стрелеца

Силните, независими и оптимистично настроени Стрелци, често се свързват с карамфила, който отразява страстната природа на огнения знак.

Цветето олицетворява силата и издръжливостта на Стрелеца и неговия голям късмет в живота.

Кой е зодия Стрелец (известни хора)?

зодия Стрелец известни личности

Световната звезда Бритни Спиърс е зодия Стрелец

Сред предстaвителите на зодия Стрелец се открояват имената на Брад Пит, Бритни Спиърс и Кристина Агилера.

Няма да пропуснем и магнетичната Мила Йовович, любимката на тийнейджърите Майли Сайръс, Нашумялата от сериала „Анатомията на Грей” Катрин Хейгъл, както и блондинката от „Женени с деца” – Кристина Апългейт.

Рождени дни през периода 23-ти Ноември – 21-ви Декември празнуват и Тайра Банкс, Бен Стилър, Тейлър Суифт, Кийфър Съдърланд.

Зодия Стрелец, асцендент Овен

Стрелецът с асцендент Овен, обикновено проявява завиден интерес към спорта и често от тях излизат превъзходни състезатели.

Нетърпението може да им изиграе лоша шега. Те чувстват почивката и застояването на едно място като загуба на ценно време. Не обичат да чакат и винаги се стремят да запълнят свободните си часове с някаква полезна дейност.

Зодия Стрелец, асцендент Телец

Тези личности са много упорити и постоянни в преследването на целите, което ги прави различни от другите Стрелци. Те са решителни и гонят своите мечти, без да се спират пред никакви препятствия.

Понякога арогантни и взискателни Стрелците с асцендент Телец, никога не се предават и не признават изгубени възможности.

Зодия Стрелец, асцендент Близнаци

Тези лица често имат младежки вид, пъргав ум и непретенциозен, добър характер. Те се интересуват от хората около тях и го показват.

Стрелците с асцендент Близнаци се интересуват от спорт, философия, религия и винаги са готови да споделят своите знания с околните.

Зодия Стрелец, асцендент Рак

Представителите на тази зодиакална комбинация са надарени със силна интуиция. Веднага могат да „надушат” лицемерието и неискреното отношение.

Директни са и не се страхуват да изразят своето мнение, независимо дали ще засегнат някого.

Зодия Стрелец, асцендент Лъв

Стрелецът с асцендент Лъв е горд, благороден и очаква към него да се отнасят с уважение.

Това е една енергична, силна и могъща личност, която обича да контролира ситуацията. Настоява да прави нещата по свой собствен начин и не приема противоречия.

Зодия Стрелец, асцендент Дева

Скромната Дева е добро допълнение към оптимистичния и темпераментен Стрелец. Тези хора са добронамерени, непретенциозни, готови винаги да подадат ръка.

Обичат да анализират нещата, преди да се втурнат към изпълнение на определена задача или преследване на важна цел.

Зодия Стрелец, асцендент Везни

Тези хора са приятни, енергични, любопитни и превъзходни учители. Обградени са от добри приятели, на които могат да се доверят.

Зодия Стрелец, асцендент Скорпион

Те притежават безкраен списък със задачи, които трябва да свършат – места, които да посетят, хора, които да видят, неща, които да свършат.

Пълни са с енергия и не се притесняват да бъдат под светлините на прожекторите.

Зодия Стрелец, асцендент Стрелец

Тези Стрелци жадуват за приключения и посещения на нови места, обичат да изследват и експериментират.

Тези хора са неспокойни, изглеждат така, сякаш винаги търсят нещо, имат интересни и вълнуващи идеи, които обаче невинаги могат да бъдат разбрани.

Понякога са настроени прекалено оптимистично, но дори и плановете им да пропаднат, не позволяват на живота да ги смачка.

Зодия Стрелец, асцендент Козирог

Тези хора са наистина „нож с две остриета”. Стрелецът е добронамерен и позитивен, но ако не сте внимателни, Козирогът може да стане жесток и заплашителен.

Зодия Стрелец, асцендент Водолей

Позитивни, проницателни и оптимистични, Стрелците с асцендент Водолей винаги подхождат към останалите добронамерено.

Надарени с безценен магнетизъм, те с лекота успяват да привлекат съмишленици и последователи.

Зодия Стрелец, асцендент Риби

Свободолюбивият Стрелец и деликатните и нежни Риби са готови да помогнат на всеки изпаднал в беда.

Хората, родени под знака на зодия Стрелец с асцендент Риби често се вдъхновяват от красиви неща и дори се стремят към създаването на такива – бижута, картини, фотографии.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: