Пълнолуние: Какво се прави и какво не се прави

Ритуали и магии за пари, изпълнение на желания, любов и др. Безсъние при пълнолуние. Лунна диета и детоксикация. Пълнолуние в знаците на зодиака. Подстригване.

Съдържание на публикациятаКакво ще се случи на 23 март;  Ритуали по пълнолуние;  Ритуали за пари;  Магия за пари с монета;  Мантра за привличане на пари;  Сбъдване на желания (списъци);  Ритуал за любов;  Пълнолунието пречиства;  Гадаене по пълнолуние;  Медитация под Луната;  Лунна диета;  Детоксикация при пълна луна;  Безсъние;  Подстригване;  Пълнолуние в знаците на зодиака.

Съвпад на пълнолуние и лунно затъмнение на 23 март отваря портал за дълбоко пречистване на вече остарелите и ненужни неща в живота ни, които пречат да бъдем такива, каквито желаем.

Владетелката на нощното небе ни подкрепя с ярка енергия, която може да се използва за значителни и трайни промени във всички аспекти – в материален план, в отношенията с близките хора и колегите, в най-съкровените душевни нагласи, които ни ръководят, понякога без да съзнаваме.

От 14:02 часа на 23 март ни се дава поле за действие. Как да се възползваме?

Времето на пълната луна е прекрасно за формулирането на нови цели, за изясняване на истинските желания, за ритуално привличането на блага – пари, любов, приятелство, за хармонизиране на фините тела. Пълнолунието усилва интуицията и дава достъп до фините светове за помощ и подкрепа.

Това е моментът да се поиска повече във всякакъв смисъл, да се предприемат действия за промяна на онова, което не ни харесва. От желанието за нова любов до пълна промяна на прическата – енергията на Луната ще помогне в поемането по нов път.

Пълнолунието, комбинирано с лунно затъмнение на 23 март, преминава под знака на Везни. Според астролозите, то ще се отрази най-силно на родените със зодия Овен, Рак, Везни и Козирог. Но независимо от хороскопа, всеки един е в състояние да направи смели промени в живота си. Луната ще благоприятства това със своята лечебна магическа сила.

Енергията на небесното тяло дава мощен импулс за новости.

По време на пълнолуние се засилва женската енергия, а мъжката отстъпва назад. Женската енергия носи творчески заряд, тя дава креативен подход и благоприятства да се намерят непомислени до момента и дори неочаквани, но перфектни решения.

През март имаме възможността да открием свои дълбоки блокажи и слабости, които пречат да се напредва и да се привличат блага, да определим темите, по които е необходимо да работим. Можем да използваме месеца и мартенското пълнолуние, за да си наречем материални блага, финансови ресурси, любов, успех, здраве, сполука, младост и красота, приятелство и хармония.

23 март: Пълнолуние във Везни.

пълнолуние ритуал за изпълнение на желания - 02Пълнолунието във Везни е добър момент за привличане на нови партньорски отношения, било то делови, бизнес или брачни, както и за започването на нова любов. В този период предупреждението е да се уважават правата на другите хора и да се прилага в по-висока степен изкуството на дипломацията.

Само по този начин ще успеем да привлечем повече комфорт в отношенията си с околните и да намалим щетите от противоречия и неразбирателство. При пълнолуние във Везни с невероятен успех се провеждат ритуали за просперитет във всяко направление. Но внимание: преди това е необходимо да се направи преоценка на постигнатото. Искаме да започнем начисто – ето, Луната ще ни подкрепи в това.

Лунната светлина се свързва с поетите, мечтателите и лудите, но всъщност трябва да се притежава по нещо от всички тях, за да се придобие смелостта за голямата промяна. Буда е съумял да постигне просветление именно по пълнолуние.

Днешните хора също са свободни да използват енергията, за да се опознаят по-добре и да внесат повече радост в семейството, работата и връзките. При пълнолуние небесното тяло се свързва с дома, раждането, децата и растенията, с нарастването на интуицията, с пълнотата на чувствата и поезията.

Вижте и ТОВА: Всичко за загадъчния лунен камък!

Ритуали по пълнолуние

Този път ще използваме мартенската луна за лечение на най-дълбоките травми. За да изпълним дните си с прекрасни преживявания, най-напред да погледнем в тъмните килери на своята душа. Целта е честно да се изправим пред себе си, да видим и да признаем от кои липси в живота ни най-много ни боли.

Да си го кажем открито, избягвайки клишетата в общественото мислене и наложените категории за добро и зло. Ако искаме пари, в това няма нищо осъдително, нека го признаем, за да може енергията на Луната да ни помогне в това направление. Важно е да не се боим, че подобно желание е недостойно. Все пак ние сме най-голямата загадка за себе си, затова един ритуал включва енергията на Луната, за да се опознаем.

Истинските ни желания се оглеждат в чаша вода

Избираме си една чаша. Нека тя е от любим сервиз или да навява приятен спомен. Важното е да носи положителни асоциации. Осигуряваме си малко тишина и спокойствие. Молим близките да уважат личното ни пространство. Запалваме ароматна свещ на нощното шкафче или на ниска масичка до нас. Сядаме удобно на леглото, укротяваме мислите си.

Казваме си, че оставяме проблемите настрани и че за момент ще мислим само за себе си и за своите намерения.

Затваряме клепачи и под тях насочваме погледа си нагоре. Това предизвиква автоматично успокоение на ума. Сега се насочваме навътре и се питаме: какво би ме направило най-щастлив? Продължаваме да се вглъбяваме, докато различни идеи и желания прелитат през съзнанието.

Отначало всичко е хаотично, но както твърдите частици се утаяват във водата, така и мислите постепенно се изясняват и се концентрират към най-същественото. Взимаме в ръка чашата с предварително налята в нея вода, поднасяме я към устните и преди да отпием, изразяваме искрено намерение тази нощ или в най-кратък срок да научим кои са най-дълбоките и дори несъзнавани наши желания.

Отпиваме от чашата и я връщаме на нощното шкафче, където тя ще прекара нощта. Сутринта, след събуждане, още преди в ума да нахлуят деловите задачи за деня, мислим отново върху желанията си и изпиваме остатъка от водата. В този момент вероятно вече разполагате с визия или тя ще дойде в следващите дни. Посланието може да пристигне под различни форми, дори като случайно дочута песен, нечии думи, надпис, табела или плакат.

Ритуали за пари

пълнолуние лунна диетаМагическата енергия на Луната има силата да активира мощен финансов поток към всеки човек. Има две условия – да сме признали, че това е истинското ни желание, и да го приемаме като нищо, което заслужаваме. Важно е да се чувстваме комфортно с мечтата за пари. Повечето хора имат дълбоки емоционални блокажи, свързани с парите и богатството.

Причината се корени в множество стари вярвания и убеждения, вкоренявани поколение след поколение. Ето една проста за прилагане проверка, чрез която може да се разбере има ли любов и пълно приемане на парите. Взимаме в ръце банкнота и плътно я притискаме между дланите.

Успокояваме ума по описания по-горе начин, отхвърляме ежедневните мисли за по-късно. Постепенно се свързваме с енергията на банкнотата. Ще познаем, че това се случва, по топлината, която се разлива по дланите. Отново се вглъбяваме навътре и се заслушваме в чувствата си. Основното е да се установи дали се приема без резерви финансовата енергия или тя предизвиква някакво безпокойство.

Ако не се усеща безрезервно приемане на парите, то ритуалът едва ли ще има силен ефект. Но вече знаем къде е проблемът и можем да работим по-късно и върху него. Ако енергията на парите предизвиква приятно чувство, може да се продължи с някой от ритуалите за пари по пълнолуние, които ще бъдат изключително ефективни и със сигурност ще донесат мощна финансова инжекция.

Пълнолунието подпомага благополучието и просперитета. В нощта на 23 март можем да сложим в портфейла си няколко по-едри и ако е възможно нови банкноти. Разтваряме го максимално широко и го закрепяме на прозореца така, че лунните лъчи да го огряват пряко. Зареждаме с лунната енергия през цялата нощ, а сутринта го прибираме, изричайки на глас:

Нека портфейлът ми да бъде винаги пълен! Така да бъде! И така е!

Казват, че магиите за пари не носят милиони, но активират финансови възможности – от предложения за допълнителен приход до малки неочаквани постъпления. А кой не обича неочакваните подаръци?! Истината е, че към човека постъпват такива финансови средства, каквито е готов да приеме, вярвайки, че ги заслужава. И така, да не поставяме ограничени. Ако искаме милиони, нека мечтаем за милиони и то без капка съмнение.

Магия за пари с монета

За този ритуал ни трябва огледало и една по-едра монета. Може да бъде от 1 или 2 лева, но по-добре да е златна паричка от раклата на баба. В нощта на пълнолунието закрепваме огледалцето на прозореца под светлината на лунните лъчи. Пред него поставяме паричката, така че тя да се отразява. По този начин монетата се зарежда с лунна енергия.

Участието ни в ритуала се свежда до кратка мантра, чрез която утвърждаваме желанието си за финансови постъпления.

Застанали пред прозореца, повтаряме три пъти: Както Луната огрява моите пари, така и в портмонето сумата да се множи! Оставяме огледалото и монетата до сутринта, а когато съмне, прибираме парите в портмонето.

Не ги харчим, а ги пазим непокътнати. Те ще привличат изобилието към кесията ни през целия месец, след което същата паричка може да бъде пусната в действие на следващата пълна луна, за да се дозареди. Ако пред огледалото вместо монета се постави хляб, тогава наричането е насочено към цялостно и пълно изобилие в дома и семейството.

Има много начини за привличане на пари и почти всички действат без грешка, но при условие, че се придружават от искрена и дълбока вътрешна убеденост, че заслужаваме да бъдете богати, без да пускаме червея на съмнението, че би се случило точно на нас. Всяко магическо действие по време на пълнолунието запечатва нашето истинско вътрешно състояние и ще го твори и претворява в материалната действителност.

Мантра за привличане на пари

пълнолуние ритуал за любов 03Мантрите са мощен инструмент за увеличаване на вътрешната убеденост и предаването й от нивото на мозъка (мисълта) към подсъзнанието ни. Има разнообразни магически формули, някои от които трудно се запаметяват и е добре да се четат. Все пак това е излишно усилие. Може да се съчини собствена мантра, която да отразява личните искрени желания, и честото й повтаряне води до абсолютно същия, ако не и до по-добър резултат.

По-добре да се изрича твърдение, в което вярваме от сърце, вместо да се насилваме с готови формули или да декламираме нищо не значещи за нас думи. Индивидуално създадената мантра може да се формулира, след което да се променя с времето в съответствие с избистрящите се намерения, по вътрешен усет. Ето някои примери за добри утвърждения:

  1. Привличам в живота си материални блага и изобилни финансови средства.
  2. Привличам в живота си благоденствие, здраве и хармония.
  3. Аз съм магнит за изобилие.
  4. Изобилието идва към мен.
  5. Приемам в живота си изобилие и благоденствие.

По този пример може да съставят подобни формулировки за желанията извън материалната сфера – за любов, приятелство, разрешаване на проблеми, за намиране на подходяща работа и т.н. Възможностите са безкрайни, стига да се подхожда креативно, без ограничението на старите разбирания за добро и зло. Изходната точка е, че всяка енергия на света неутрална – не добра, нито лоша.

В прилагането на мантри няма строги правила. Може да се изричат наум напът за работа или още по-добре: на връщане след тежък ден. Това снижава вредната работа на мозъка по предъвкването на едни и същи проблеми. Безцелното превъртане на ежедневните трудности в ума намалява тонуса и пречи на доброто себеусещане. Мантрата помага на ума да замълчи и подкрепя вътрешната вяра, че и най-трудно осъществимото желание може да се сбъдне.

Разбира се, по време на пълнолуние всичко всяко магическо действие е с двоен ефект, затова в деня и нощта на пълната луна може да се отделят на няколко пъти по десетина минути, в които да се утвърждава. Мантрите имат сила и когато се казват вечерта, преди заспиване и сутрин, докато съзнанието не е напълно събудено.

Списъци с желания

Пълнолунието е перфектният момент за запечатването на намеренията върху лист хартия. Изписването е древно магическо действие, което помага думите да бъдат буквално изрязани със златни букви в подсъзнанието и да бъдат изпратени към Вселената за изпълнение. Ако досега не сте правили списъци, ще се изненадате колко много неща имате за наричане.

Отново е необходима спокойна и приятна атмосфера, която да предразположи към навлизане в собствената дълбочина.

Запалена свещ, ароматна пръчица, пускането на тиха музика превръщат обстановката буквално в магическа. Да не пренебрегваме и детайлите – нека тетрадката да е красива, химикалът да пише тънко и изящно, мастилото да е в любим цвят.

още един ритуал за любов при пълнолуниеДа не пренебрегваме вътрешната необходимост от красота и лукс, защото те допринасят за състоянието, което твори. Когато подготовката е извършена, потъваме в уютно кресло или се разполагаме на дивана. Раздалечаваме краката и позволяваме на енергията да тече свободно през нас. Насочваме поглед навътре и отхвърляме страничните мисли.

Започваме да създаваме картина на мечтания живот. Какво би ни направило безкрайно щастливи? Записваме всяка мисъл, която се избистря в съзнанието. Вярва се, че броят на желанията не бива да надхвърля 25 – нещо, което е трудно да се спази. Но има един трик – в началото записвайте свободно всичко, което ви хрумне. Когато завършете, прочетете изписаното и забележете точките, които са близки или имат много общо помежду си. Помислете над тях и избистрете едно ясно желание.

Ясната формулировка има много мощен ефект, защото се зарежда и със силното намерение, което се влага при написването му. Щом разполагаме със списък на най-съкровените желания, остава да го изгорим. Да, колко жалко! Но трудът ни не отива напразно, защото думите остават изписани в сърцето, ума и подсъзнанието. Изгаряме листа на пламъка на свещта и разпиляваме пепелта навън.

Свършили сме своята работа, остава да чакаме материализирането. През това време не мислим за стореното и не броим дните, които са минали от ритуала, защото контролът намалява ефекта от магията и дори може напълно да я провалят.

Ритуал за любов

Вярва се, че растящата луна е прекрасна за магии за любов. Под нейния поглед се посява привличането на половинка, нова среща, приятно запознанство, по-добри приятелства, нови възможности. Пълната луна обаче има енергия за избухването на нова вдъхновяваща любов. Силата на бледия диск върху нощното небе е магическа, тя има способността да събира хората и да създава подхождащи си двойки.

Ритуалите за любов са сложни за изпълнение и изискват специална подготовка, но има и лесни магии, които подпомагат възпламеняването на любовта. Една от тях помага да привличането на конкретен човек. За нея трябва да се снабдим с две свещи, красива покривка, парче домакинско фолио, червен тебешир и един неостър молив, клечка или подобен предмет, с който е удобно да се пише върху восък.

детоксикация при пълнолуниеЗастиламе масата с покривката и поставяме върху нея фолиото. Може да се използва и гланцирана хартия. Важното е да има подходяща основа, върху която да се разтопи восък. С тебешир изрисуваме голямо сърце, а в центъра му поставяме свещите.

Осветени от тях, отправяме следното послание към богинята на любовта Афродита: „Призовавам великата богиня Афродита да ми помогне с енергия и сила, за да запаля огъня на любовта в нашите сърца. Нека чувствата ни бъдат така нежни и така пълни като луната в този миг. Моля те, Богиньо, запали любовта в нас и ни помогни чувствата ни да нарастват и да ни носят щастие и хармония!“.

Свещите се оставят да догорят и в разтопения восък с помощта на молива се изписва собственото име, както и името на човека, чиято любов желаем да събудим. След това восъкът се увива в сърцето и се скрива на тайно място, на което няма да бъде намерено и разгънато от някой друг човек. Всъщност с магически действия е създадено лично талисманче, което ще носи любов.

Лъчите по пълнолуние пречистват талисмани и кристали

Още едно полезно свойство на пълнолунието е способността му да пречиства предметите, които се използват при ритуалите – талисмани, кристали, махало и други. Лесен начин за това е енергизираната вода. Тя се създава на лунна светлина. Взима се стъклена чаша или друг по-голям съд, най-добре от стъкло, напълва се с вода и се оставя на лунна светлина за цялата нощ на пълнолунието.

На сутринта така заредената вода може да се използва за пречистване на ритуалните предмети за повторно използване. Повечето вещи като кристалите и махалото могат да бъдат потопени и оставени за известно време, а талисманите се обливат, ако има опасност да се повредят. Заредената по пълнолуние вода пречиства още лицето и ума, затова сутринта се измиваме с нея.

Тя отмива негативния отпечатък от лоши очи и лоши мисли, насочени от други хора. Като цяло лунната вода има магически свойства и може да се прилага творчески за абсолютно всичко, на което искаме да предадем магически заряд. Във всяко едно свое действие се водим от интуицията си, тя е нашият най-верен показател.

Гадаене по пълнолуние

всяко пълнолуние е добър повод за ритуали за париНа 23 март през нощта ни се дава възможност да надникнем в бъдещето. Луната винаги е била символ на интуицията. С помощта на нейната енергия многократно нарастват човешките способности да се приема информация на интуитивно ниво чрез свързването с фините светове.

Луната подсилва връзката между физическото тяло и висшите аспекти, изтънявайки границите. Затова гадаенето с помощта на нейната енергия се оказва особено точно. В нощта на пълната луна може да се узнае много за кариерата, финансите, любовта и здравето.

Ритуалното гледане се прави през нощта на пълнолунието, но със същия силен ефект то се осъществява в предходната и в следващата нощ. Да се канализира информация не е по силите на всеки, макар всеки един човек да притежава тази способност. Успелите обаче биват възнаградени с безценно знание. За гадание се използва чаша от тъмно стъкло, две бели свещи, чиста вода и лист хартия, на който ще се записват посланията. Началото е познатото настройване за магически ритуално.

Избираме най-приятния начин за отпускане и изчистване на мислите, стига той да си свърши работата. Правила няма, важното е да се прекъсне жуженето в главата. За настройването отново можем да си помогнем с нежна музика, романтично осветяване на стаята, удобна поза. Сядаме пред масата и слагаме пред себе си чашата с вода. Запалваме свещите и ги поставяме от двете й страни.

Цветът на луната е бял, затова и свещите избираме да бъдат в бяло. Гадаенето протича в пълна тъмнина, разпръсквана единствено от светлината на свещите и от лунните лъчи. Затваряме очи и се успокояваме.

Изказваме намерението да възприемаме енергията на луната и я молим да благоприятства ритуала. Изследваме мислено обстановката – твърдостта на земята под краката, меката светлина на луната и свещите, тишината, разсейвана само от тихата музика. Поемаме дълбоко въздух и усещаме нощния покой. Той прониква все по-дълбоко и по-дълбоко в нас.

Повдигаме ръце с обърнати към небето длани и започваме да приемаме енергията на луната. До минута в чакрите на дланите се появява лека вибрация, която свидетелства, че връзката е постигната. Задържаме ръцете и акумулираме енергия. Приемаме я в себе си, сливаме си и й позволяваме да изпълни тялото ни.

Когато сте готови с настройката, отваряме очи. Възможно е да почувствате необичайна яснота на ума и вътрешно вдъхновение. В този мистичен миг е излишно да се плашим и да се поддаваме на стари суеверия. Няма смисъл да се боим и от бъдещите разкрития.

Заявяваме намерението всичко, което се случва, да бъде за наше най-висше благо. Поставяме лявата ръка над чашата и мислим как водата приема чрез нас енергията на луната. Молим я да покаже пътя ни. След това поглеждаме във водата, концентрираме се, избистряме погледа си и отпускаме мислите.

пълнолуние понякога означава безсъниеНа повърхността на течността след известно време се появява образ – неясни очертания на фигури, някакви символи или изображения. Не се старайте да разпознаете веднага образите и да разгадаете на момента техния смисъл. По-важни са чувствата и мислите, които те предизвикват у вас. Най-ценното в този момент са спонтанните мисли. Те са начинът, по който идва информацията от фините светове. Всичко, което мине през ума в този момент, има отношение към формулираното по-рано желание.

Сега влиза в действие листът, защото ако не се запишат мислите, те бързо отлитат. В един момент помним, а на следващия вече не сме сигурни какво сме помислили и какво сме усетили. Препоръката е да не се прогонва нито една хрумка, колкото и безсмислена, незначителна или невероятна да изглежда в момента. Нейният смисъл ще бъде разкрит по-късно.

Гадаенето продължава докато текат послания. Записваме всичко, докато процесът приключи по естествен начин. Ритуалът може да продължи минута или да отнеме час – това зависи от състоянието, в което се намира гадаещият, и от проблемите, които има да решава в живота си. Когато прелитащите през ума мисли започнат да се концентрират в една тема или при разсейване, с ритуала вече без съмнение е приключено.

По-късно отново се преглеждат записаните впечатления, като се допълват с нови елементи. Най-трудно се улавят мимолетните чувства, но и те са най-ценни. Възможно е получената информация да изглежда лишена от всякакъв смисъл.

Не се безпокойте, процесът продължава. Той може да отнеме още много дни, в които получените послания ще се избистрят. Записаното се чете периодично, тъй като всеки път се открива по нещо ново. Знайте, че всяка ваша дума се отнася само и единствено до вас и до най-близките ви хора от вашето семейство. Това гадание не се използва за приятелки, те трябва да направят своя ритуал лично.

Накрая на ритуала запазваме чашата с вода. Оставяме я на лунна светлина до сутринта, така че течността да се огрява пряко. Водата се зарежда и в облачно време, защото енергията се предава по същия начин, както и при ясно небе. Накрая благодарим на луната за помощта й. На сутринта напръскваме себе си и дома си със заредената лунна вода и остатъкът изливаме под течаща вода, изричайки отново съкровените желания.

Медитация под Луната

ритуалите за любов са добри при пълнолуниеМедитацията е уникално средство за хармонизиране на тялото и съзнанието. Постигането на пълно отпускане не винаги е лесно, особено за непрактикувалите, но ако се търси забележителен момент за започване, защо той да не е по пълнолунието. Енергията на луната помага за освобождаването на енергийни блокажи и за успокоение на всички нива.

За начинаещите е достатъчно да седнат в чиста, подредена и затъмнена стая, така че да бъдат огрявани от лунната светлина. Пуска се релаксираща музика, създава се приятна обстановка за пълен комфорт. Мислете, че правите нещо важно за себе си, което ще ви донесе много ползи. Отпуснете мислите си и ги насочете навътре. Обходете тялото си от краката нагоре до лицевите мускули, без да се пропуска никоя част.

Един по един отпускаме пръстите, глезените, прасците, таза и продължаваме към мускулите на корема. Обръщаме специално внимание на областта на слънчевия сплит – точно под ребрата, където се събира най-голямото напрежение от ежедневните преживявания, на сърдечната област, на ръцете и врата.

Именно в областта на раменете и врата отзад се събира много напрежение, което трябва да бъде освободено, в противен случай предизвиква заболявания. Отделяме време и за мускулите на лицето, които неволно държим стегнати. Понякога трябва да се приложи специално волево усилие, за да се освободи напрежението от тях.

ЛЮБОПИТНО: Има ли все пак извънземни на Луната или не?

Обхождаме за последен път тялото с мисъл и проверяваме дали са останали стегнати участъци. След пълното отпускане е време да се изкаже намерението за пречистване. Моли се за помощта на луната. Стараем се да не се задълбочаваме в мислите, да не припомняме разговори от деня, нито да планираме утрешния ден. Оставяме мислите да отминават, без да ги задържаме в главата.

Представяме си, че лунната светлина ни облива отгоре надолу – от главата до стъпалата. Наричаме: както светлината преминава през всички клетки, така и напрежението и проблемите оттичат от тялото и се вливат в майката Земя. Съзнателно се освобождаваме от нежелани неща в живота. Например може да се заяви:

  • Освобождавам се от тревогите си… сега!
  • Освобождавам се от напрежението… сега!
  • Освобождавам се от навика си да се притеснявам… сега!
  • Освобождавам се! Сега!

Лунната енергия ни помага и подкрепя, стига да се осланяме на нейната сила и да съзнаваме, че всяко наше действие е за нашето благо.

Лунна диета с двоен ефект

Луната помага и за пречистване във физически план. Небесното тяло привлича Земята и причинява приливите и отливите. Тя влияе на течностите върху повърхността на планетата ни, включително и на тези, които се намират вътре в човешките тела. Познатите ни приливи и отливи се случват и вътре в нас. Това е простата причина за задържането на вода, дори и когато при разумно или здравословно хранене.

Познавайки това свойство, прочутата лунна диета може да се приложи с пълен ефект. Когато луната нараства напът към пълната си фаза, тялото подпухва от задържането на вода, и обратно – от пълнолуние в намаляваща луна отвеждането на течностите става лесно и плавно. Пълнолунието е период на отлив, който подобрява движението на вода в организма и ускорява отделянето на токсини и мазнини.

Затова режимите на хранене през тази фаза на луната се основават на използването на големи количества течности за сметка на твърдите храни. Ето и какво точно е полезно да се извърши през дните на пълнолунието.

Първото е освобождаването на натрупаната в тъканите течност, която създава впечатление за подпухване и тромавост. Енергията на луната предизвиква придвижване на течностите в тялото от тъканите към клетките. По този начин токсините се извличат и са готови за изхвърляне. Лунната енергия подпомага и изхвърлянето навън на всичко ненужно и излишно. За да се използва в максимална степен този ефект, се преминава на по-лек хранителен режим.

Това може да стане за 24 часа или за по-дълъг период, но не повече от три дни. Менюто се състои основно от салати, от които напълно е изключена солта, и се набляга на водата, чая и плодовите сокове от ябълки и цитруси. Спазвайки сравнително разумен режим, без много лишения, може да се изведат от тялото от 1 до 3 литра течности, задържани заради приемането на прекалено солени и пикантни храни.

Вижте и това ТУК: Противоречиви снимки от Луната!

Детоксикация при пълна луна

В случай че желанието не е за отслабване, а само за пречистване и изхвърляне на шлаки и токсини, тогава се препоръчва тридневна детоксикация на организма. Използват се прясно изцедени сокове от лимони и грейпфрут, разредени с вода.

Общото количество за денонощие трябва да достигне до 4 литра, но не по-малко от 3 литра. Добре е плодовете да се изтискват непосредствено преди приемане и да се изпиват в рамките на 5 до 10 минути. За работещите хора това е непосилна задача, затова компромисно се разрешава сок, приготвен сутринта за целия ден.

ритуали за пари се правят главно при пълнолуние.Все пак винаги е за предпочитане да се приемат прясно изцедени сокове, стига да има такава възможност. Детоксикацията продължава три дни, след което следва период на захранване със същата продължителност.

Започва се с цял плод, като на следващото хранене се добавят варени зеленчуци, чист варен ориз, овесени ядки. Млечните продукти се включват в края на втория ден, а месото – след четвъртия. През трите дни на захранването е категорично забранена консумацията на алкохол. Пушачите трябва да се стараят по време на детоксикацията да намалят броя на цигарите за деня, а още по-добре ако могат временно да спрат.

Пълната луна често предизвиква безсъние

Единственият негативен ефект на луната е безсънието. Пълният диск въздейства на човека по особен начин. Той зарежда с енергия, но в същото време мощният му импулс може да ни превъзбуди и да доведе до загуба на съня.

В трите нощи на пълната луна доста хора се измъчват от липсата на почивка, от тревожни мисли и мъчителни видения. Причината е изострената чувствителност и повишена активност в този период. Пълнолунието е време на противодействие на гравитационните полета на Земята и Луната, което силно влияе на всички живи организми. Човешкото тяло натежава, а течностите в него биват поставени под високо налягане.

Мозъкът работи с по-висока активност и голяма част от тялото продължава да функционира в режим на бодърстване, дори и когато вече сме в леглото и се опитваме да се отпуснем. Организмът спонтанно продължава да реагира на външни дразнители и дори най-лекият шум от улицата ни се струва дразнещ и непоносим. Когато знаем, че сънят ни зависи от луната и нейните цикли, можем съзнателно да си въздействаме за по-дълбоко отпускане.

Не бива да даваме възможност на тревожните мисли да ни превземат. Рецептата е съзнателно да си налагаме да мислим за хубави, градивни, положителни неща. Да мечтаем, ако не можем да спим. В началото това ще става по принуда, но постепенно хубавите мисли превземат съзнанието. Добър начин за въздействаме срещу безсънието е медитацията.

Красотата получава енергиен импулс от пълната луна

Има поверие, че фазите на луната влияят върху външната красота и най-вече върху косата. Може да е само суеверие, но почти всеки е забелязал, че лунната енергия подпомага разкрасяването и прави козметичните процедури много по-ефективни, когато са извършени в трите дни на пълната луна.

при пълнолуние се правят ритуали за сбъдване на желанияВсъщност луната променя настроението и вътрешната настройка, които от своя страна благоприятстват или пречат на всяко действие, което предприемаме. Ако се чувстваме добре и сте с висок тонус, тогава всяка процедура протича с лекота и носи полза.

Обратното, ако не сме в добра кондиция, то и ефектът от козметичните процедури няма да е блестящ. Всяко действие, извършено по пълнолуние, е значимо и знаейки това, бихме могли да превърнем луната в свой съюзник и помощник. И в миналото жените са вярвали, че подстригването по пълнолуние ще ги направи по-красиви и пленителни за мъжете.

Разрешено ли е подстригването по пълнолуние?

Разбира се, че да, и то с чудесен резултат. Луната покровителства големите промени. Ако сме решени да променим изцяло външността си, пълнолунието е идеалният момент. По време на пълнолуние цялата енергия в човешкото тяло се издига нагоре и се концентрира в краищата на косата. Точно затова отнемането на 1-2 см представляват пречистване на организма и отделяне на енергийната концентрация, както положителна, така и негативна.

Още по темата ТУК: Подстригване според Луната. Някои добри дати!

Отдавна е забелязано, че подстригването при пълнолуние подобрява състоянието на косата и подпомага растежа й. Тъй като луната подпомага кардиналните промени в живота, то това важи и за външния вид. Жените, които дълго не могат да се решат рязко да променят дължината на косата, да сменят цвета или формата, сега получават помощ от луната.

Моментът е напълно подходящ за всички кардинални промени. Особено подходящо е пребоядисването на косата от по-тъмен в по-светъл цвят, оформянето на бретон, скъсяване, оформяне на къси прически и други. Когато се подстригва по пълнолуние, косата се зарежда с енергия и става по-здрава. След това тя започва да расте по-бързо и става по-устойчива, жива и обемна. Този ефект на лунната енергия може да се подкрепи с поставянето на подхранващи маски и етерични масла.

В случай че няма нужда от скъсяване, пречистването става с леко подрязване на краищата или дори невидимо отнемане на връхчетата. Всяко подрязване върши работа. Може да се направи и собственоръчно с малка ножичка, макар че съществува суеверие, че човек не бива да се подстригва сам, тъй като се отнема от силата му. Изненадващо много хора дълбоко вярват в това и се съобразяват с неговите повели. Това обаче е само едно суеверие и не е необходимо да се запечатва в ума си.

Но дали сами или във фризьорски салон, по-добре е косите да се подрежат, отколкото да се пропусне благоприятният момент на пълнолунието. Дори и да не вярвате в силата на луната, направете го и ще се учудите от невероятния ефект – косата става много по-красива, здрава и жива, а това й състояние се запазва за дълго, дори и в продължение на цял месец.

Лунно затъмнение на 23 март

пълнолуние и безсъние - понякога има връзкаПрез месец март в един и същи ден ще станем свидетели на пълнолуние и частично лунно затъмнение. Закриването на диска на луната няма да е видимо от България, но ще подаде мощен енергиен поток към всички хора, а по-сензитивните ще го усетят и на физическо ниво. Осезаемо или не, влиянието на Владетелката на нощното небе ще ни помогне да надградим благоденствие във всички нива на съществуването ни.

То ще активира изчистване на физическото тяло, освобождаването на излишни и вредни емоции, ще ни подкрепи да поставим целите си за следващия етап. Мартенското пълнолуние активира желанията и ще помага да се отключи енергията чрез ритуални действия и наричания. Магическите ритуали могат да се извършват през нощта на пълнолунието, но също така подходящо време за тях е и деня, както и в рамките на три дни след точната фаза на луната.

Пълнолуние в знаците от зодиака.

Луната влияе върху хората по разнообразен начин, но качествата на зодиакалния знак, през който преминава небесното тяло, се проявяват, поставяйки един и същ отпечатък в преживяванията и житейските събития. Календарът на пълнолунията през 2016 година ни показва датите и началния час, както и къде се намира Луната в дадения момент. По него се ориентираме кои дни са благоприятни за целите и намеренията ми и кои дни не са подходящи.

пълнолуние и подстригванеЛунните цикли влияят на поведението на хората. Запознатите с това се пускат в потока на енергията, вместо да плуват срещу него.

24 януари 03:45 – Пълнолуние в Лъв.

Това е добро време за магически ритуали за възстановяване на мъжката сила и плодовитостта. Луната подпомага придобиването на мъжество, увереност, лидерски способности и физическа сила. Магическата енергия има свойството да привлича материални блага.

За постигането на добър резултат е необходимо силно желание и материална цел, която да е за благото на по-широк кръг хора. Поставянето на егоистични цели рядко води до желания резултат, а понякога се предизвиква точно обратното. Препоръчва се при ритуалите да се използват предмети в оранжево, жълто и златно.

22 февруари 20:19 – Пълнолуние в Дева.

Енергията на Дева е подходяща за ритуали, свързани със здравето, телесното тегло и общия тонус на организма. Време за диети и преминаване към здравословен режим на хранене. Пълнолунието в Дева се препоръчва за детоксикация и лечение, както на хората, така и на домашните любимци.

Дева е знак на плодородието, затова се използва в помощ на успешното и благоприятно развитие на различни нови начинания. В ритуалите се използват предмети в черен, сив и зелен цвят.

23 март 14:00 – Пълнолуние във Везни и лунно затъмнение.

Добър момент за привличане на нови удовлетворяващи партньорски отношения, било то брачни или любовни. Енергията се използва за подпомагане на успеха в обществените дела, за подкрепа на кариерата и бизнеса, за благоприятния развой на съдебни дела.

В този период не забравяйте за правата на другите хора. Помнете за изкуството на дипломацията и го използвайте във всеки удобен случай. Само с негова помощ ще преминете през периода с най-малко душевни загуби и щети. При ритуалите се използват предмети с розов, лилав и светло зелен цвят.

22 април 08:23 – Пълнолуние в Скорпион.

пълнолуние и лунна диетаТова е време за работа над проблеми, за които има нужда от помощ от фините светове. Енергията помага да се вникне в същността на нещата и те да бъдат променени. Скорпион е един от силните сексуални знаци, затова през април е най-благоприятното време за подобрения в сферата на любовта.

Скорпионът подпомага запазването на тайни. За да си гарантирате, че вашите цели и действия няма да станат известни, то може да прибегнете до ритуали по време на априлското пълнолуние. Подходящите магически предмети са в тъмночервено.

22 май 00:14 и 20 юни 14:02 – Пълнолуние в Стрелец.

През 2016 година Луната двукратно ще се изпълни в знака на Стрелец. Стрелецът е покровител на пътешествията и пътуванията, които минават с лекота и без произшествия. Енергията на знака подпомага писането и издателската дейност. Цветовете на ритуалните предмети са сини и пурпурни.

20 юли 01:56 – Пълнолуние в Козирог.

Този знак дава тласък за повишение в службата и за заемането на по-добре платена позиция. Ако се нуждаете от подобряване на организацията в която и да е част от живота, то това е най-удачното време. Подходящите магически предмети са тъмносин, черен и тъмнозелен цвят.

18 август 12:26 – Пълнолуние във Водолей.

Това пълнолуние се отразява на отношенията като ги прави по-здрави в полза на всички участници. Подпомага сплотяването на групи хора, обединени от общи интереси и цели. Енергията на Водолея развива интуицията. Добър момент да се обърнете към вътрешния си свят. Подходящите магически предмети са в електрически нюанси.

16 септември 22:05 Пълнолуние в Риби и лунно затъмнение.

Енергията на Риби се използва за по-добро вникване в състоянието и чувствата на околните, за повишаване на чувствителността и привличането на вниманието към себе си. Подходящо време за медитация и молитви. Пълнолунието в Риби повишава сензитивността и интуицията, подпомага свръхестествените способности. Подходящите магически предмети са в сиво, синьо, розово и лилаво.

16 октомври 07:23 – Пълнолуние в Овен.

Ако искате да приключите бързо с дадено начинание, то енергия за това ще даде пълната луна през октомври. Тя ще повиши ентусиазма и ще енергизира допълнително начинанието. Предупреждението е, че каквото и да правите, то не бива да вреди на околните. Използват се ритуални предмети в червено.

14 ноември 15:52 Пълнолуние в Телец.

Време за подобряване на материалното благосъстояние, за големи и скъпи материални придобивки, за повишение на заплатата, за приходи от неочаквани източници. При пълнолуние в Телец всичко расте и се увеличава – както във физически, така и в метафоричен смисъл.

Внимавайте да не изгубите контрол, тъй като знакът повишава и апетита. Опасността е не само от повишаване на теглото, но и от преминаване на мярката във всяко едно направление. Подходящите магически предмети са в синьо, зелено, светлосиньо, както и в розово и оранжево.

14 декември 02:05 Пълнолуние в Близнаци.

лунна диетаЧудесен момент за заздравяване на деловите връзки, за сключване на договори и сделки с прекрасен резултат. Ще допринесете за напредък в работата, за придобиването на нови знания, при усвояването на чужди езици и на нови полезни навици, за напредък в информационните технологии.

Пълнолунието в Близнаци се използва за внасяне на мир и разбирателство, за разрешаване на противоречия, за приключването на конфликти с близки и съседи. Подходящите магически предмети са във виолетово, синьо и жълто.

И най-големите скептици признават, че времето на пълната луна е магическо. Никой не отминава с безразличие бледият, съвършено оформен диск, който е облещил очи срещу Земята и хората. А енергиите през този март усилват енергийното въздействие на Владетелката на нощното небе. Да не пропускаме магията на момента!

Пълнолуние: Какво се прави и какво не се прави
4.4 (88%) 5 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *