Зодия Водолей – характеристика, особености. Символ. Девиз. Външен вид. Лоши черти. Съдбата на Водолея. Дати, декади. Любов. Съвместимост. Раздяла. Мъж. Жена. Дете. Камъни. Талисман, амулет. Цвят. Цвете. Подарък. Диета. Работа, професии. Щастливи числа. Известни личности и футболисти. Зодия Водолей, асцендент.

Личностите, родени под знака на зодия Водолей са наистина интересни и нестандартни. Те са непретенциозни, адаптивни, имат множество оригинални идеи и са готови да помогнат на всеки, изпаднал в беда.

Общуват свободно с всички и понякога нетрадиционното им поведение изглежда странно в очите на другите.

Ако се интересувате от характера, качествата и недостатъците на родените под знака на Водолея, тази статия е точно за Вас.

Зодия Водолей – характеристика, особености

зодия Водолей характеристика

Представителите на зодия Водолей са свободолюбиви и независими

Представителите на зодия Водолей, не следват никакви тенденции. Изключително нестандартни, те гонят собствените си мечти и не обръщат внимание на чуждото мнение.

Мъдрите и състрадателни Водолеи се стремят към живот в един по-добър и хуманен свят.

Въпреки че техните методи на действие могат да бъдат необикновени, резултатите от постиженията им са изненадващо ефективни.

Водолеите са честни, лоялни и високоинтелигентни, лесно създават приятелства, решават проблеми и обичат да помагат да другите.

Понякога те изпитват дълбока нужда да бъдат сами и на разстояние от всички, за да възстановят своята вътрешна хармония.

нумерология

Хората, родени под знака на зодия Водолей, гледат на света като на място, пълно с възможности. Имат афинитет към свободата и независимостта.

Обичат да бъдат самостоятелни и да не дължат нищо на никого. Лоялни са към своите близки и приятели и винаги изпълняват своите обещания.

Като типичен представител на въздушните знаци, Водолеят използва ума си при всеки удобен случай. Ако няма умствено стимулиране, той се чувства отегчен и му липсва мотивация за постигане на добри резултати.

зодия Водолей символ

Вълните символизират зодия Водолей

Символ

Погрешно е мнението, че Водолеят е воден знак. Напротив, единадесетият знак от зодиака е въздушен, въпреки символа(вълни), с който се означава зодията.

Той силно напомня на знака за равенство, което може да се тълкува, че Водолеят би живял балансирано, но трябва да се има предвид, че често изпитва противоречиви чувства.

Символът на зодията може да се тълкува и като нови мисли и идеи, в които Водолеят се къпе.

Девиз

„Аз знам” – едва ли някой ще се учуди, че това е девизът на мъдрия Водолей. Този разумен знак от зодиака има отговори на всички въпроси и знае как да реагира във всяка една ситуация.

Водолеите се интересуват от много неща, винаги се опитват да научат нещо ново, стремят се към индивидуализъм и себеизявяване.

Външен вид

Водолеите най-често са високи и слаби личности, имат приятни черти, тъмна гъста коса и красиво лице. Очите им са изпълнени с живот и изглеждат така, сякаш постоянно са нащрек.

Целият им външен вид създава впечатление за жизненост и оригиналност. Понякога те могат да бъдат изключително ексцентрични, друг път – строго делови.

зодия Водолей лоши черти

Водолеите ревностно пазят своята свобода

Лоши черти

Родените под знака на зодия Водолей личности са много непредвидими. Не харесват еднообразието и не следват определен модел на поведение.

Страхуват се да не загубят свободата си, затова много трудно допускат своите партньори до сърцето си. Понякога са склонни да се изолират от другите, като по този начин пропускат добри възможности.

Упорити и инати, те изключително трудно могат да променят своето мнение.

Екстремисти – за приносителите на водата не съществува златната среда, защото искат всичко или нищо.

Съдбата на Водолея

Любопитните по природа Водолеи, вземат участие във всичко около тях. Те са свързани с много клубове, организации, форуми, дискусии. Винаги са заобиколени от много хора, но имат малко приятели.

Хората родени под този знак се раждат комуникатори. Те умеят да мислят и говорят, но в никакъв случай не могат да бъдат наречени бъбривци.

Често се ангажират с благородни каузи, които им носят удовлетворение в живота.

Дати, декади

Водолеите, родени през първата декада (21-ви – 30-ти Януари) се характеризират с гъвкавост, адаптивност и оригиналност по отношение на всички аспекти на живота си. Те са мислители, с много иновативни идеи. Обичат да бъдат сред много хора и гледат позитивно на света.

Понякога предпочитат собствената си компания и се чувстват щастливи да останат сами.

Изборът им за дрехи, прическа, интериор, често се възприема като странен, дори ексцентричен.

Родените през втората декада (31-ви Януари – 9-ти февруари) са открити, честни и справедливи личности, които очакват същото от другите.

Много интелигентни и надарени с бърз ум, те често предпочитат да се доверят на разума, отколкото на чувствата си.

Красноречиви и убедителни, тези Водолеи се възползват с лекота от силата на словото. Бързият им ум им помага да изпреварват другите и винаги да бъдат с една крачка пред конкурентите си.

Представителите на зодия Водолей, който са дошли на бял свят през третата декада (10-ти – 19-ти Февруари) са романтични, импулсивни и чаровни.

Имат постоянна нужда от вълнение и промяна, обичат любовта и романтиката. Влюбват се лесно, но чувствата им се изпаряват много бързо, насочвайки се към нов обект на любовта.

Тяхната мистериозна природа привлича много обожатели и почитатели, но малцина са тези, които наистина могат да разберат Водолея.

Тези личности са импулсивни, склонни са да действат първосигнално и да мислят по-късно.

Емоционалните Водолеи са щедри към онези, които обичат. Склонни са безусловно да дадат от своето време и енергия, за да ги направят щастливи.

зодия Водолей партньори

Партньорът на зодия Водолей, трябва да бъде негов приятел и любим

Любов

Водолеите обичат свободата и много внимателно притеглят плюсовете и минусите, преди да се впуснат в една връзка. Ако все пак открият подходящия човек, са готови да останат с него за цял живот.

Имат нужда от любовник и най-добър приятел едновременно. Човекът до Водолея, трябва да успее да се свърже психически и физически с него.

Съвместимост

Близнаци и Водолей

Представителите на тези зодии се разбират прекрасно и могат да разговарят цяло денонощие, без да си доскучаят един на друг.

И двете зодии, принадлежат към елемента въздух, което ще рече, че мисълта е тяхното силно оръжие.

Между тях е възможна връзка, която обаче се осланя повече на приятелство, отколкото на романтика.

Везни и Водолей

Представителите на Везни и Водолей могат да бъдат наречени сродни души. Хората от двете зодии са силно привлечени един към друг, имат непреодолимо желание да се опознаят. Чувствата им бързо преминават от симпатия във взаимна обич и любов, която може да продължи вечно.

Водолей и Водолей

Двата Водолея могат да бъдат толкова погълнати един от друг, че да забравят заобикалящия ги свят. Те споделят еднакви възгледи, цели и отношение към живота. Могат да водят безкрайни разговори и когато са заедно се чувстват така, сякаш се гледат в огледало.

Връзката им може да продължи вечно, ако не спират да се изненадват и да откриват себе си в другия.

Риби и Водолей

Това е връзка, която има добри шансове, защото и двата зодиакални знака са много чувствителни към нуждите и личността на другите. Симпатиите им лесно се превръщат в любов и страст и те не могат да повярват как са могли да живеят един без друг.

Те постоянно се препокриват и връзката им става все по силна с всеки изминал ден.

Раздяла

Водолеят обича да сменя партньорите си, така че раздялата с него е доста лесна. В допълнение този знак не е отмъстителен и е изключително откровен и комуникативен.

От него може да се очаква да покани своя партньор на чаша кафе и просто да му каже, че връзката им приключва и двамата могат да останат добри приятели.

Мъж

Мъжът Водолей се стреми да направи света по-добро място за цялото човечество. Той е изобретателен, оригинален, креативен и малко нестандартен.

Цени свободата си повече от всичко друго. Обича пътуванията, като залага на необичайни и екзотични дестинации.

Популярни и общителни, понякога изглежда, че тези мъже знаят всичко. Интуитивните и проницателни често „четат между редовете”, когато никой друг не успява да направи това.

Жена

каква е дамата от зодия Водолей

Жената Водолей е независима, мистериозна и темпераментна

Жената Водолей е вихрушка, пълна с вътрешна сила и мощ, която може да изглежда малко странно при първия Ви контакт с нея.

Умна, независима, непредсказуема, тя е една голяма загадка. Ако имате нужда от помощ, жената Водолей е насреща, защото в главата й има много добри съвети и идеи.

Дамите, родени под този въздушен знак обичат пътуванията, промените и новостите. Забавна, умна, темпераментна, жената Водолей не е ревнива и обсебваща. Обича свободата, пространството и цени уважението към нейния личен живот.

Дете

Детето Водолей е любопитно, своенравно, интелигентно, отворено за всякакви приключения.

Това хлапе е изобретателно по природа, обича необичайните и сложни игри като конструктори, пъзели и други забавления, които са свързани с логическа мисъл.

Детето Водолей има много приятели, защото е общително и очарователно. Отнася се нежно и внимателно към животните, знаейки, че те имат нужда от закрилата му.

зодия водолей камъни

Камъкът аметист носи късмет на зодия Водолей

Камъни

Аметистът е подходящ за Водолеите, които имат силно развита интуиция. Камъкът засилва това физическо възприятие, като едновременно е символ на инстинкт, любов и вярност. Аметистът е кварц, който подпомага общуването с любов и яснота.

Камъкът яспис балансира енергията и стабилизира вълнението на емоционалните Водолеи.

Тюркоаз, гранат и ахат също носят късмет и пазят от зло лицата родени под този зодиакален знак.

Талисман, амулет

Водолеите са управлявани от въздушния елемент, което ще рече, че тези свободни по душа хора имат афинитет към летящи същества.

Символа на калинка предпазва представителите на тази зодия от неприятности в дома, докато водното конче повишава креативността на Водолеите.

Пчелата пък носи изобилие и помага за избягване на финансови затруднения.

Цвят

Виолетовият цвят изключително много подхожда на емоционалните и креативни Водолеи, които понякога се лутат между своите мисли и чувства.

Този цвят носи много енергия и може да помогне на въздушния знак при преодоляването на проблеми.

Цвете

зодия водолей растения

Орхидеята е най-подходящото за зодия Водолей цвете

Орхидеята може да бъде наречена „цветето на Водолея”. По своята уникалност, индивидуалност и необикновена красота, това цвете изключително много си прилича с представителите на въздушния знак.

Подарък

Водолеят има афинитет към необикновеното и нестандартното, така че при избора на подарък за него, заложете на нещо необичайно.

Уникални произведения на изкуството, езотерична книга или комплект карти таро биха зарадвали тези ексцентрични личности. Може да заложите на ароматерапия или красив кристал, който да им донесе късмет и щастие.

Водолеят обича астрономията, така че специална вечер с телескоп под звездите би му доставила истинско удоволствие.

Билетите за театър, концерт или посещение на музей също са добра идея, която би зарадвала емоционалната особа.

Диета

Препоръчва се лицата, родени под знака на зодия Водолей да похапват повече ябълки, портокали, зеле, целина, моркови, домати, броколи. Ядките, фурмите, смокините и чесъна също трябва да присъстват в менюто им.

За предпочитане е да избягват консумацията на кафе, тестени храни и рафинирана захар.

Работа, професии

Повечето светски кариери не се харесват на приносителя на водата. Той има вътрешна потребност да се изявява, да мисли, да помага и се отвращава от скуката и еднообразието.

Водолеите винаги са с няколко крачки пред останалите с мисленето и действията си.

Подходящи професии за тях са медиатор, синоптик, политик, социален работник, астролог, инженер.

Щастливи числа

Най-голямо влияние върху делата и живота на Водолея имат числата 4 и 8. Те са свързани особено силно с кариерата, което означава, че сключването на важни споразумения и стартирането на дейности е добре да се случват на дати, съдържащи тези цифри.

зодия Водолей футболисти

Димитър Бербатов е представител на зодия Водолей

Известни личности и футболисти

Сред представителите на въздушната зодия изпъкват имената на Джъстин Тимбърлейк, Дженифър Анистън, Шакира, Роби Уилямс и Ед Шийрън.

Не трябва да пропускаме и двете най-бележити наши актриси – Стоянка Мутафова и Татяна Лолова.

Световно известни футболни звезди също попадат под този зодиакален знак. Това са Кристиано Роналдо, Неймар да Силва, както и българските звезди Христо Стоичков и Димитър Бербатов.

Зодия Водолей, асцендент

Зодия Водолей, асцендент Овен

Дългосрочните стремежи и надежди са от първостепенно значение за Водолеите с асцендент Овен. Те живеят за утрешния ден и гледат към бъдещето с очакване и надежда.

Тези личности имат присъщото за Овена умение да печелят доверие с честност и способността на Водолея да приобщават хората към себе си.

Зодия Водолей, асцендент Телец

Силни личности, които вземат живота прекалено на сериозно. Едновременно с това, Водолеят в тях е нежен, грижовен и щедр към близките си.

Представителите на тази комбинация са независими, строго бранещи своите интереси и готови да се изправят срещу предизвикателствата.

Зодия Водолей, асцендент Близнаци

Приказливи, сърдечни и очарователни, Водолеите с асцендент Близнаци забавляват хората около себе си и с лекота печелят доверието им.

Те имат склонността да говорят безкрайно дълго, изобилстват от нови идеи, които държат да споделят.

Чувството им за хумор и позитивизма, който струи от тях, ги правят неустоимо привлекателни и интересни.

Зодия Водолей, асцендент Рак

В този случаи емоционалната чувствителност на Рака до голяма степен засенчва класическия Водолей.

Тези личности са изключително загрижени за дома и отдадени на семейството, за разлика от свободния и устремен към реализиране на мечтите си въздушен знак.

Зодия Водолей, асцендент Лъв

Със стабилно поведение и поразителен външен вид, Водолеят с асцендент Лъв вдъхва доверие и престиж.

Тези хора са енергични, уверени и винаги готови за битка. Преодоляват всякакви препятствия и са способни да се изправят срещу всеки, който им се противопостави.

Зодия Водолей, асцендент Дева

Водолеите с асцендент Дева са скромни, непретенциозни и по-малко уверени в себе си.

Тяхното доверие се печели трудно, страдат от неразумни страхове и са склонни да се тревожат за дреболии.

Зодия Водолей, асцендент Везни

Милите и любезни Везни са добро допълнение към магнетичните и емоционални Водолеи.

Тези хора са дипломатични, дружелюбни и оптимистични. Опитват се да угодят на всички и с удоволствие помагат на съседи, приятели, колеги и роднини.

Зодия Водолей, асцендент Скорпион

Водолеите с асцендент Скорпион са винаги бдителни, надарени със силно развита интуиция. Силно мотивирани, те са в състояние да преместят планини, за да постигнат целта си.

Зодия Водолей, асцендент Стрелец

Има толкова много положителна енергия във Водолеите с асцендент Стрелец. Позитивни, чаровни, усмихнати, те са чудесен пример, че вярата в доброто и оптимизма, привличат късмета.

Заредени с ентусиазъм и с любов към природата и хората, тези Водолеи обикновено са много популярни и обичани от всички.

Зодия Водолей, асцендент Козирог

Тези личности са трезви, отговорни, правят точно това, което се очаква от тях и „играят” по правилата.

Без цел Водолеите с асцендент Козирог са загубени, затова може да се каже, че мотивацията ги поддържа живи. Тяхното самочувствие е изцяло свързано с това колко добре те изпълняват своите ангажименти.

Зодия Водолей, асцендент Водолей

Усмихнати, любезни, приятелски настроени, тези личности са готови да помогнат винаги и с каквото могат.

Хората, в които „живеят” два Водолея са родени да се справят с извънредни ситуации и винаги са готови за действие.

Заредени с доброта, позитивизъм и желание за успех, те постигат всичко, към което се стремят.

Зодия Водолей, асцендент Риби

Представителите на зодия Водолей с асцендент Риби са нежни, чувствителни и магнетични натури.

Твърдо решени да отстояват позицията си, те са в състояние да преобърнат света, за да докажат, че са прави.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: