За нашия свят има една изгубена кауза и тя е на злото и една велика надежда за човешките същества, за нашето бъдеще, за всеки един от нас

През цялата човешка история хората са участвали във войни. Нещо в човешката природа в една група от тях все искат да плячкосват, грабят и избиват други с цел облагодетелстване. В една книга на Катрин Тейт, посветена на нейния баща британския философ Бертран Ръсел, на страница 45 пише за неговата загриженост при избухването на Първата световна война, по отношение на радостта по английските улици от перспективата за война с Германия. Това не е било добра кауза.

Исус е победител над смъртта и е нашият Спасител.

Исус е победител над смъртта и е нашият Спасител.

Той е израснал с оптимистична викторианска вяра в очаквания и естествен напредък, с увереност, че целият свят ще навлезе в своето собствено добро време, следвайки мъдрия ход на английските владетели от древността с тяхната жестокост преминавайки към самоуправление на цивилизацията.

Докато си мислел за своите оптимистични надежди, той изведнъж, намерил своите любими сънародници да танцуват по улиците с надеждата да избият голям брой човешки същества, които по случайност говорят не някой друг език, а немски. Сега към това умножете същата тази идея над историята сред почти всички хора, и ще видите самата реалност на падналата човешка природа в едни от нейните най-значими и трагични форми.
В повечето от тези войни, нито един човек не знае резултата предварително. Хората отиват в битка, без да знаят дали те ще са на печелившата или губещата страна.Citati ot Bibliyata – Matey 11 1-8

нумерология

В нашия космос от гледна точка на ”мироглед на войната” имаме едно голямо предимство. Ние знаем кой вече е спечелил войната и ни носи победата. Христос е спечелил решителната битка за нас. След разпятието на кръста, няма съмнение за това кой е победител и как може да ни даде своите плодове на тази победа. Каузата на Сатана наистина е загубена.

Какво ни разкриват следните текстове от Библията, за резултата от най-големите противоречия, за последната борба между доброто и злото? Евреи 2:14, 1 Кор. 15:20-27, Откровение. 12:12; 20:10.

Както нашият враг Сатана загуби войната в рая, така той загуби войната и на земята. Но изпълнен с ярост, мъст и ненавист, той все още успява да отклони много хора от правилния път на вярата в Бога, като ги насочва към себе си, за да загубят победата и живота във вечността в рая с Исус. Битката за живота на всеки човек и на коя страна ще застане, все още бушува въпреки пълната победа на Христос. Единствената ни защита е да застанем с умовете и телата си на страната на победителя. Това ние правим всеки ден с решенията, които вземаме. Ние правим избор, който ни поставя на печелившата страна, където победата е гарантирана за нас, или на страната, която губи и нейното поражение е сигурно. Относно нашите решения по този въпрос, зависи нашата вечна съдба. Замислете се за това по този важен и съдбоносен въпрос.Citati ot Bibliyata – Matey 11 9-12

Както разбираме от думите на Спасителя в Матей 11:12, които разкриват един важен факт, че Божието царство не би могло да бъде създадено без борба, или без бой. Тази борба, както ние разбираме от Словото, е велика борба, която е от далечното минало и все още бушува. Тя ще доведе до крайното унищожение на Сатана, греха и изгубените непокаяни човешки същества. И често тя може да бъде много неприятна по своя път.

Ние можем да видим реалността на невидимата велика борба, и колко гадна може да стане, в контекста, в който самият Исус каза това, което Той е направил в Матей 11: 1-12 стихове и особено в 11:12. От писаното се разбира, че реалността на великата борба се разиграва на няколко нива и същевременно тя ни помага да схванем смисъла на това, което се случва тук.

Citati-2.1

Според вас кой е вдъхновил Ирод да хвърли Йоан Кръстител в тъмницата? Ирод е едомец, това е едно враждебно на евреите племе и затова нарочно е бил поставен от римския прокуратор над областите, принадлежащи на Израел. Тук ясно виждаме как Сатана не само се опитва да спре Йоан Кръстител, но и неговия стремеж да попречи на вярата на хората в Исус. И освен това, ако Йоан Кръстител е сполетян от тежка участ като тази, какво бихме могли да очакваме, че ще се случи на Исус? И защо Исус, след като владее природните стихии и върши чудеса, не може да избави своя предтеча от затвора и от явна смърт.

Победата от Исус на кръста над смъртта, греха и Сатана е извоювана много трудно. Сам Божият Син е трябвало да се унижи, да приеме човешка плът и да изтърпи тежката участ на Голгота, за да ни осигури на нас човеците вечния живот в рая, за тези, които го приемат с вяра и се покаят.

Със своята смърт на кръста и възкресение Исус Христос извоюва победа на смъртта, която ни се дава даром при условие на вяра и послушание в Божието слово, а Сатана е изгубил своята кауза.

Със своята смърт на кръста и възкресение Исус Христос извоюва победа на смъртта, която ни се дава даром при условие на вяра и послушание в Божието слово, а Сатана е изгубил своята кауза.

Те ще получат тази награда при второто пришествие, когато според думите на Исус предадени на апостол Йоан ще бъде първото възкресение за тези, които са го последвали с вяра.

Това е и надеждата, която е извоювал за нас Исус, че за всеки, човек, който умира, има надежда за живот, но при условие на вяра в Бога и не веднага след смъртта, а в деня на Второто пришествие, при първото възкресение.

По повод възкресението на Исус, което е победа със съдбоносни последици специално за нас, християните празнуват Великден, въпреки, че той има и езически корени. Вижте и клиповете!

Нашата надежда за бъдещето..

Нашата надежда за бъдещето.

Всеки човек трябва да вземе своето решение по въпроса за вярата в Бога, тъй като това е от решаващо значение от гледна точка на вечността. Ако ние пропуснем в този живот да намерим време да четем и изследваме Библията, ще загубим този дар на вечния живот, който се дава при второто възкресение, по време на Второто пришествие на Исус. Необходимо е да познаваме и поне по-основните неща в ученията на Библията, за които има една подробност, че е от значение освен вярата и 10-те Божи заповеди както ги е дал Бог, без промяна. По този повод може да четете ТУК и ТУК.

Citati-ot-Bibliyata-za-vyarata-5

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: