Ясновидката Маг Джиляна, гадател

Евтини батути за деца от Хиполенд, Метро, детски батут джъмбо цена. Детски батут втора ръка за стая.

Евтини батути за деца. Цена и мнения. Откъде?

Видове детски батут в Джъмбо. Цена на батут за деца в Метро и онлайн. Евтини батути втора ръка и такива, които може да се поръчат в интернет, в Хиполенд и др.

Започваме с най-важното, за което непрекъснато ни питат: Кои са най-добрите евтини батути? После ще продължим с подробностите за моделите и мненията за тях, как да избереш подходящ батут или трамплин, как да го поставиш и какви аксесоари да закупиш за него. Пишете и вие, оставете своето мнение!

Най-прилични евтини батути
Батут Буба Батут Action One
НАТУРПРОДУКТ ТУРМИРИН БИОСЛИМ капс. x 60 Turmeric Curcumin/ Куркума (куркумин) 600 mg x 60 капсули
Виж цена Виж цена

По-подробна информация за тези модели и още идеи за други евтини батути и техните описания ще намерите ТУК!

Детски батут от Джъмбо, цена

детски батут джъмбо цена, надуваемПри посещение на Джъмбо веднага до входа под ескалаторите виждаме два артикула на място и още, които са снимани – малък и голям батут за забавления. Малкият с цена 180 лв издържа до 45 кг. Вътрешният му диаметър е 107 см. Големият с цена от 450 лв издържа до 100 кг и има вътрешен диаметър от 181 см. Другите видове се доставят от Гърция след направена заявка. Има между тях и съвсем детски, който е надуваем и струва 79 евро. Същите или подобни ще намерите в детайлни описания и линкове откъде може да се купят онлайн. Повече подробности за батутите в Джъмбо ТУК: Разновидности на детски батут в Джъмбо. Цена.

Детски батут от Метро

В сайта на Метро тези съоръжения са описани като „трамплин с мрежа“. До 1 май е на промоция 244-см батут с цена от 249 лв (редовна – 300 лв).

Мнения за най-хубавите евтини батути

Пада невероятна щура игра, децата изразходват много енергия, по-бавно омръзва от други играчки, идеално занимание за зимата – в този стил са отзивите на потребители, които вече са зарадвали децата си с батут.

Във форумите не се поставя под въпрос ползата от съоръжението. Коментира се безопасност, необходимо място за поставяне и разбира се – цена. Батутите са неевтини съоръжения, особено големите и добре обезопасени.

Коментарите за модели и цени от минали години днес не са ни от полза. Линковете вече не работят, а цени от 45 – 50 лв за батут ни показват колко е остаряла информацията. Затова направихме специално изследване на пазара и публикуваната информация е с актуалност април 2023 г.

ВАЖНО: Вижте още мнения и оставете и вие своя отзив за най-приличните евтини батути ТУК, в нашия форум с коментари! Какви батути или трамплини сте ползвали? Доволни ли сте? Какво не ви харесва в тях? Какво бихте препоръчали? Пишете! Нека заедно с вас да бъдем полезни на хората!

По-долу ще продължим с батутите от Практикер, Декатлон, втора ръка и др. А сега нека да представим конкретните модели.

Най-добрите евтини батути

Следващите модели батути подбрахме не само по изгодна цена, но и поради добрите характеристики, които показват.

Детски батут Buba 4.5FT (140 см) с мрежа

01-buba-140-cm-evtini-batuti-300

Съоръжението е изработено от стомана и ПВЦ. Снабдено е с 30 пружини. Позволява скачане на един играч с тегло до 45 кг. Височината му е 161 см, а диаметърът – 140 см. Платното е на разстояние от 36 см над земята.

  • Плюсове: висока мрежа за защита с размер 125 см, добра устойчивост на конструкцията;
  • Минуси: не позволява игра на две деца, има лимит на теглото от 45 кг. Повърхността за скачане е 108 см.

Батут Action One 140cm, Червен

02-Action-One-140cm-evtini-batuti-300

Съоръжението е изработено от стомана и ПВЦ. Мрежата е вътрешна, вход с цип. Снабдено е с 30 пружини. Позволява скачане на един играч с тегло до 45 кг. Височината му е 182 см, а диаметърът – 140 см. Платното е на разстояние от 36 см над земята.

  • Плюсове: удобно и практично съоръжение за малки пространства. Висока мрежа за защита с размер 144 см. Подходящ за малки деца от 2-год. възраст;
  • Минуси: не позволява игра на две деца, има лимит на товара от 45 кг. Повърхността за скачане е 108 см.

Батут Spartan Basic, 140 см

03-Spartan Basic-evtini-batuti

Съоръжението е изработено от стомана и полипропилен. Мрежата е вътрешна, вход с цип. Позволява скачане на един играч с тегло до 50 кг. Височината му е 165 см, а диаметърът – 140 см.

  • Плюсове: металните части са поцинковани с покритие против корозия, което позволява да се оставя на открито за дълго време. Висока мрежа за защита, подходящ от 4-год. възраст;
  • Минуси: не позволява игра на две деца, има ограничение на теглото от 50 кг. Няма информация за брой пружини.

Батут Sportmann с предпазна мрежа, 140 см, червен

01-Trampoline-Sportmann-evtini-batuti-112

Съоръжението е изработено от стомана, която е поцинкована срещу корозия, и полипропилен. Мрежата е вътрешна, закопчава се с велкро. Позволява скачане на играч с тегло до 80 кг. Височината му е 165 см, а диаметърът – 140 см. Рамката е на 40 см от земята.

  • Плюсове: металните части са защитени от корозия, а платното – от УВ-лъчи, което позволява монтаж на открито. Висока мрежа за защита, подходящ от 3-год. възраст.
  • Минуси: не позволява игра на две деца, въпреки статичното тегло от 160 кг и динамичното – от 80 кг.

Детски батут Bigshot 55, Защитна мрежа, Интериор / Екстериор, Червен, Диаметър 140 см, Височина 160 см

05-Bigshot-55-evtini-batuti-300

Съоръжението е с размер от 140 сантиметра, с повърхност за скачане на 35 см от земята. Предпазна вътрешна мрежа, вход с цип. Обща височина от 160 см. Подходящ за помещения.

  • Плюсове: поцинковани крака с висока издръжливост. Лесен и бърз монтаж. Ниско общо тегло от 11 кг. Висока защитна мрежа от 125 см;
  • Минуси: възможност за един играч с максимално тегло от 45 кг. Минимална възраст – 4 год.

Промо пакет: Батут Mappy, С предпазна мрежа, 183 см + Комплект от 100 топчета Intex, Fun Ballz, 8 см

06-Mappy-evtini-batuti.webp

Съоръжението е изработено от стомана и полиетилен. Мрежата е външна, вход с цип. Издържа тегло до 100 кг. Височината му е 165 см, а диаметърът – 183 см. Рамката е поцинкована с дебелина от 38 см, пружините също са поцинковани, 36 на брой.

  • Плюсове: металните части са защитени от корозия. Висока мрежа за защита, подходящ от 1-год. възраст. Има множество отлични ревюта от доволни потребители, които свидетелстват за здравина, устойчивост, надеждност и дълготрайна употреба дори на обществени места. Може да се ползва от три деца едновременно с тегло до 100 кг;
  • Минуси: сред ревютата има критики относно неясна инструкция за сглобяване.

Батут vidaXL, Черен, сив и син, PVC, 140 x 160 cm

07-vidaXL-evtini-batuti-30

Съоръжението е изработено от стомана и PVC. Мрежата е вътрешна, от полиестер, вход с цип. Издържа тегло до 50 кг. Височината му е 160 см, а диаметърът – 140 см. Рамката е на 35 см от земята. Полезната площ за скачане е 110 см.

  • Плюсове: металните части са защитени от корозия чрез прахово боядисване. Висока мрежа за защита с височина от 125 см;
  • Минуси: само за външен монтаж. Възможност за един играч с ограничено тегло от 50 кг. Минимална възраст от 3 год. Мрежата трябва да се сменя на 2 години.

Още цени в магазините на място и обяви

Батут втора ръка, откъде?

В сайтовете за частни обяви има десетки предложения за първична продажба и за препродажба на батути. Някои са нови, други с нарушена опаковка, а трети са наистина използвани. По-често срещана цена е 140 – 150 лв. Както се досещате, тези продажби са единични и не можем да ви дадем линк към тях, защото бързо се появяват и бързо изчезват. Най-лесно ще бъде да следите обявите в ОЛХ, Базар и “Ало”, но също така да ползвате и търсачката във Фейсбук, където има групи за продажба на вещи втора ръка.

Батут от Декатлон

В Декатлон се продават 8 модела на марката DOMYOS и един аквабатут – WATERFLEX. Най-евтиният струва 94 лв и е с размер от 100 см, без предпазна мрежа. Има 80-см батут с дръжка на цена от 224 лв. Малък детски батут без мрежа, но със защитна пяна по края струва 90 лв.

детски батут джъмбо цена, метро
Аквабатут за повърхността на водата и за подводни скокове – невероятно забавление!

В Декатлон се намират и наистина големи батути за несравнимо удоволствие. Най-големият е с диагонал 5 м и повърхност за скачане 8 кв.м. Той струва 1100 лв.

Батут от Практикер

В тази верига също има намаления. С 35% намаление се предлага батут с външна мрежа и диаметър 244 см. До 4 май цената е 280 лв вместо 430 лв. С 34% намаление е пуснат 140-см батут с вътрешна мрежа и дръжка. До 4 май цената е 150 лв вместо 230 лв.

В брошурата е включен трамплин 366 см на цена от 420 лв. Има вътрешна мрежа и стабилна стълба. В сайта на Практикер виждаме още 4 модела батути със специални цени и намаления. Детски батут с дръжка без мрежа и размер 108 см струва 110 лв, отново с крайна дата 4 май.

Батут от Хиполенд

В Хиполенд моделите са 6 – един надуваем батут от 219 лв и пет традиционни с мрежа 210 – 474 лв. Всички модели са с вътрешна мрежа. Размерите са 140 см, 183 см, 244 см и 305 см.

Децата обожават да скачат на кревати и дивани, на всичко, което пружинира. Българските деца откриха несравнимото удоволствие да се скача на нарочно направено за това съоръжение (батут) преди двадесетина години. В детските центрове малки и немалки чакаха по час и повече на опашка, за да поскачат 5 минути.

Днес всеки може да инсталира персонален батут в дома си, стига да прежали известна сума пари – не малка, но не и недостъпна. Срещу това ще спести значителни суми за детски център, където за жалост времето винаги е ограничено.

Ползи от батут
Ефект Описание
Основен в игрова форма детето се приучва на физически натоварвания и активности
Поведенчески скоковете се възприемат с охота като алтернатива на компютърните игри и смартфоните
Физика подобрява координацията, развива издръжливост и гъвкавост
За тялото укрепва двигателната и сърдечната с-ми, укрепва органите на дишането
За теглото редуцира излишното тегло, подобрява апетита на злоядите деца
За психиката ободрява и поражда положително емоции

Как да избереш подходящ батут?

При избора на батут нека се съобрази мястото за поставяне – в стая ли ще бъде или на открито. Колко човека ще го ползват, само деца или и възрастни? Каква е възрастта на най-малкия ползвател? Това са въпроси, които ще помогнат за избора на подходящ батут.

батут за деца, евтини батути в Джъмбо и Метро
Скачането е уникално забавление и носи огромна радост, без значение от възрастта
Как да изберем най-подходящия размер трамплин?

Батутите с диаметър на платното от 80 см до 3 м са разчетени само за един човек. Ползват се от деца и от възрастни, но винаги по един.

За да скачат двама души едновременно, платното на батута трябва да е над 3 м. Обществените батути в центрове и увеселителни паркове остават незаменима опция за игра на няколко деца.

Детски батут за стая или за градина?

За стая се предпочитат надуваемите батути, макар че някои модели са твърде големи за помещения. На закрито спокойно се експлоатират малките пружинни модели, които са снабдени с дръжки за най-малките. Размерите са приблизително 70 – 80 см диаметър и височина от пода 60 – 70 см.

Останалите батути са пригодени за градината и двора. Ако са със защитна мрежа, не е необходимо оставянето на свободно пространство около тях.

Още в текста: Кои са най-хубавите евтини батути за скачане и на каква цена са? Откъде? Резервни части за батут за деца. От Хиполенд, Метро, Джъмбо или онлайн? Втора ръка. Детски батут за стая.

Видове: Кое е батут и кое е трамплин?

Съоръжението за пружиниране и отскок първоначално се е ползвало в цирка и спорта. Тогава по-често е наричано трамплин, макар че самият изобретател Джордж Нисен го нарича батут. Двете думи са синоними и не показват принципни разлики в устройството.

Трамплините по-често са открити и имат за цел да дадат начален тласък за някакво упражнение. Батутите по-често са с предпазна мрежа и са предназначени за многократни скокове.

Батутът има няколко задължителни елемента, за да бъде наречен батут:

  1. Конструкция – рама, опори и стойки. Те се изработват от метал и осигуряват базовата здравина;
  2. Пружинна система. От нея зависи височината на скока и безопасното приземяване. Пружинирането се осигурява от пружините, а не от платното, което е нееластично, напротив – трябва да е здраво и неподатливо. Размерът на пружините зависи от размера на батута и има стандарти за изчисляването им. Батутите се различават по количеството пружини. 30 – 50 броя са за деца, които искат просто да поскачат. За ученици трябват 50 – 70 пружини. За младежи – 70 – 100 пружини, за да се изпълняват леки гимнастически трикове. Пужинната система свързва рамата с платното;
  3. Платно за скокове – избира се здрав материал, полипропилен. То трябва да издържа температурни колебания. Платното трябва да е добре натегнато, иначе носи риск от травма. Трябва да има не по-малко от 6 – 8 укрепващи шевове, които потвърждават качеството на батута;
  4. Защитна мрежа – пази от падане, удряне в металната конструкция или изхвърчане извън платното. Освен това пази от домашни животни да не влизат в съоръжението;
  5. Защитно покритие. То закрива пружинната система. От чести скокове бързо се износва и трябва своевременно да се подменя. От него се очаква да закрива пружините и да се крепи за рамата.
Какво да гледаме?
хиполенд батут, детски батут джъмбо цена
Ключови моменти при безопасния батут

При покупка е нужно да проверим качеството на крепежните елементи и заварките на рамката – по тях не трябва да има дефекти и грапавини.

Защитната мрежа да е здрава – с дребни отвори, но и достатъчно прозрачна, за да се вижда детето през нея. За предпочитане е да се разполага вътре, зад пружинната система, за да пази и от нея, но това намалява полето за скокове. За възрастни ползватели може да се вземе и батут с външна мрежа.

За да може съоръжението да се ползва не само от деца, но и от възрастни, дебелината на метала на рамата да бъде не по-малка от 1-.5 – 2 см. Желателно е да се вземе батут с устойчиви, W-образни опори. Краката на мини батутите да не се плъзгат по пода.

За предпочитане е стълбата на батута да има широки стъпала.

Всички тези параметри показват качество, но и срещу тях излиза и съответната по-висока цена.

Как вървят? Цени

Цените пряко кореспондират с размера на батута. Например 140-см съоръжения започват от 190 лв и достигат до 450 лв. Диаметър между 150 и 250 см дава начална цена от 260 лв и се стига до 1500 лв. Батутите над 300 см започват от около 300 лв и достигат до 3000 лв.

Малките детски батути с дръжка 60 – 80 см струват около 150 – 160 лв. Батути без предпазна мрежа се намират и за 115 – 125 лв. Но съобразете и теглото, за което е разчетено съоръжението.

Опасен ли е батута?

При скокове на батут най-голям риск има от травми на ръцете, краката, врата и главата. Децата получават разтежения и навяхвания при неправилно приземяване и при опити да изпълняват сложни скокове. Рискът от травма е по-висок, когато съоръжението неправомерно се използва от две деца едновременно.

При най-малките деца има риск от травма на гръбнака. Рискът от травматизъм при мъниците е по-голям, защото все още не са им сформирани докрай ставите и костите.

Как да се гарантира максимална сигурност?

Сигурността и безопасността се гарантират от мрежата. Тя е вътрешна или външна.

Вътрешната мрежа оставя пружините и твърдите елементи на конструкцията отвън и върху тях не може да се падне. Падането върху пружина или върху рамата носи риск от сериозни травми. Вътрешната мрежа елиминира този риск, но значително намалява полето за скокове.

Външната мрежа е по края на съоръжението и включва пружините.

Ако приоритет е безопасността, вземете модел с вътрешна мрежа. Ако покупката е за големи деца, младежи или възрастни ползватели, позволете си по-голямо пространство за скокове с външна мрежа.

Аксесоари за батут

Батутите се нуждаят от периодична подмяна на определени елементи. В магазините се предлагат пружини, покривала за пружините, мрежи за подмяна. Освен това има покривала за предпазване на съоръжението чисто.

Къде да поставиш батута и какви аксесоари трябва да закупиш за него?

Аксесоари, които се купуват още от началото, заедно с батута, имат отношение към сигурността. Например има силиконови и пенообразни покривала за металните елементи, покрития за пружините, пяна за стълбовете. Тези елементи не са жизненоважни, батутът спокойно се ползва и без тях.

Покривало за батут

То пази от замърсяване и е наистина необходимо, когато батутът е инсталиран на открито. Водоустойчиво покривало 183 см. струва 44 лв в Емаг. Полиетиленово 367 см струва 52 лв.

Мрежа за батут

Върху каркаса на батута се монтират стълбове, върху които се опъва защитна мрежа. Стълбовете и мрежата се продават в комплект. Дадено е за какъв размер батут са предназначени. Цената зависи от материала и изпълнението. За пример взимаме полиетиленова мрежа за батут 305 см – тя струва 71 лв. Обезопасителните мрежи достигат до около 150 лв.

Други аксесоари

Продават се пружини за подмяна. Те имат размер от 7 см до 23 см. Цената им варира в диапазона 2.50 лв до 4.50 лв за брой. За монтиране на предпазните мрежи се предлагат скоби за фиксиране по 8 – 10 лв комплекта. Резервните колчета за предпазна мрежа струват по 15 – 30 лв броя, зависи от размера. Може да се закупи и нова отскачаща повърхност. Тук цените не подлежат на обобщение поради различните материали и размери.

Често задавани въпроси
  • Може ли да оставя батута навън цяла година? Престоят на батута на открито в студено време е възможно при условие, че е направен от издръжлив материал с антикорозионна защита. На батута може да се скача и през зимата, ако температурите не падат по минус 25 градуса. При ползване непременно поставяйте мрежата и отново я демонтирайте след края на играта. При влажно време постелката може да е мокра, което увеличава риска от травматизъм;
  • Как да го съхраня за най-дълго време? Защитната мрежа и постелката да се свалят и приберат в помещение през зимата. Конструкцията се покрива със специална тента, която се продава отделно в отделите за аксесоари. Снегът да се премахва, когато е над 5 см дебел. Над това той претоварва и отслабва пружините;
  • Колко деца може да ползват батута наведнъж? Това е указано в упътването към конкретния модел. Всеки отделен артикул има разчети за статично и динамично тегло и отделно се посочва брой ползватели едновременно. Спазвайте указанията, за да е играта безопасна;
  • Кои възрастови групи са подходящи за батут? Принципно батутите се ползват от всички възрасти. Децата играят, а възрастните тренират за поддържане на физиката си. Но не всички батути подхождат за възрастни ползватели. Необходимо е да се спази указанието за максимално тегло;
  • Кои са най-безопасните батути? Най-безопасните батути са от марката Springfree. Те се отличават с повишено качество, без проблем се оставят през зимата на открит въздух. Материалите съхраняват своите характеристики и под жарко слънце, и при дъжд, и при мраз под минус 25 градуса. Има публикации от 2022 г, че батутите Springfree се внасят вече и в България, но към момента не откриваме активно предложение.
  • Мога ли да ползвам батута, когато е мокър? Абсолютно не. Батутите не се ползват в дъжд и при силен вятър, дори да са най-качествено изпълнение. Рискът е от подхлъзване, падане и получаване на травма.

За Калинка Петрова

Казвам се Калинка Петрова. Завършила съм „Журналистика”. Станах част от екипа на "Марс Медия" през 2011 г. Пиша за сайта Chudesa.net. Освен за чудесата около нас, водя рубриката за християнските празници и традиции. Следя благотворителните инициативи и дарителските кампании, които се провеждат в полза на нуждаещите се и на които Chudesa.net отделя особено внимание, за да бъдем максимално полезни на всички наши читатели.

Прочети още

Тест: Как възпитаваме своето дете?

Попитайте себе си, защо и как правите забележки на детето

5 Мнения

  1. Мила от Венера

    Лошото на детските батути в Джъмбо е, че магазинът не специализира в продажбата на батути, а на всякакви други китайски боклуци. И ако искате да си купите по.хубавото батутче, ще трябва да дойдете някой друг ден, след като го доставят от склада им в Атина. Тези модели, които предлагат гърците, са общо взето за отбиване на номера, ако искате да направите напук на детето си.

  2. Вергиния

    Ако ви се дават 5-600 пари, голямата Buba 366 см е сериозна работа. За две деца спокойно.

  3. Златка Атанасова

    Надуваемият батут в Хиполенд е много готин, на прилична цена за такъв размер. Обаче само на двор и прибирането е занимавка.

  4. Купих на малкия батут с дръжка от Кики Рики, доволен съм, но догодина ще търсим по-голям.

    • Кузманов

      На Kikiriki.bg са хубави нещата. Ние сме с 3 деца и най-често от взмимаме, когато пазаруваме онлайн!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *