магията
Много от практиките свързани с магията и продължават да се използват и до днес

Древното изкуство на магията и свръхестествените заклинания

Откакто човечеството вярва в божества, свръхестественото и силата на магията, използването на магии и проклятия е включено в различните култури

Много от практиките свързани с магия и заклинания продължават да се използват и до днес, може би не толкова явно и често, но със сигурност ги има.

Много от практиките свързани с магията и продължават да се използват и до днес
Много от практиките свързани с магията и продължават да се използват и до днес

Археологически находки показват доказателства за наличието на множество древни проклятия и защитни магии, като например откриването на прокълнати плочи, талисмани със злото око и разнообразни предмети за предпазване от влиянието на магията от влиянието на магията.
Историята на проклятията варира в различните култури, места, религии и времена. Смята се, че целта на проклятието е да се използва свръхестествена сила, за да се причини нещастие на даден човек.
Проклятие, понякога се нарича джинкс или тъмно заклинание, може да се изпълни вербално писмено или понякога чрез сложен ритуал.
Смятало се, че е застигнатите от проклятие могат да потърсят помощ от магьосници,шамани, религиозни лидери, лечители , които могат да обърнат проклятието с помощта на специални ритуали и заклинания.
Целта на заклинанията и проклятията и до днес е да накаже или промени поведение, да отблъсне бедствие или да контролира действията на други хора.
Проклятието на фараоните
Проклятията на древните египтяни са може би едни от най-разпространените. Те придобиват особено голяма популярност, през 1922 година с откриването на гробницата на Тутанкамон. Мистериозната смърт на някой от членовете на екипа изследователи, както и някой посетители скоро след отварянето на гробницата и последвалата публичност, предизвиква вълна от спекулации за силата на древните проклятия.
Всъщност смъртоносните проклятия в кралските гробници в Египет са рядко срещани, тъй като се е смятало, че нападението и ограбването им не е възможно.
Проклятието като защита
Проклятията са били често използван метод за защита на ценни вещи от кражба и оскверняване. През Средновековието, книгите със заклинания и проклятия са били широко разпространени, за предпазването на ценните томове и важни ръкописи. Средновековната Католическата църква е била собственик на много от книгите и наказанието за кражбата или повреждането им е били много сериозно. Заклинанията предупреждават кандидат-крадците за тежките последици, които ги очакват като вечно проклятие и отлъчване.
Идеята за проклятията може да се срещне дори и в Библията. Проклятието на поколенията се споменава на няколко пъти. Бог предупреждава, че „е ревнив Бог и наказва децата за греховете на бащите до трето и четвърто поколение, на онези, които ме мразят“.
„Дяволската Библия“ – мистичният ръкопис, за който се смята, че е написан за една нощ от монах, отлъчен от Църквата, сключил сделка с Дявола, се смята за прокълнат и всеки, който го притежава става обект на това проклятие.
Злото око
Злото око е древно проклятие известно в цял свят. Датира от периода на палеолита и все още присъства в м редица култури, предимно в Близкия изток, Латинска Америка, Африка, Азия. Вярата в силата на злото око е толкова широко разпространена по целия свят, че в много страни има талисмани или амулети, предназначени да предотвратят проклятието. Смята се, че причинява лош късмет, наранявания, кара хората да стават ревниви и неспокойни, алчни.

За Ralica Ilieva

Прочети още

как е умрял Иван Вазов - смърт

Лъжите за смъртта на Иван Вазов са разобличени!

Как е умрял Иван Вазов? Около неговата смърт се въртят какви ли не легенди, скандални …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *