Авантюрин лечебни и магически свойства

Авантюрин (Слънчев камък): Магически и лечебни свойства на слънчевия камък

Особености на известния камък на щастието. Защо го наричат авантюринов кварц? Защо “слънчев камък”? Зелен, син, черен и кафяв авантюрин – разлика в техните магически свойства и значение + снимки.

Още в текста: ö Против зли очи и уроки. ö За любов. ö Зодии и най-вече Рак. ö Пясъчен авантюрин. ö С какво го бъркат? ö Как да познаем фалшификата? ö Лечебни свойства. ö При косопад. ö При бременност. ö Масаж. ö Чакра: Сърце. ö Цена. ö

Камъкът авантюрин се счита за талисман на любовта, късмета и доброто настроение. Зарежда своя притежател с увереност, решителност и положителна енергия.

Малко хора могат да останат безразлични към неговия външен вид и най-вече към фините блестящи частици, които го правят толкова специален.

Особености на известния камък на щастието

Факт е, че авантюринът е считан за камък на щастието. В древността се е използвал за привличане и задържане на любим човек.

Това бижу има мощни лечебни сили, действащи върху физическото и емоционално състояние на лицето, което го носи.

Специалният камък помага на своя собственик за преодоляване на стрес, дарява го с решителност и увереност за намиране на верния път при попадане в неприятни ситуации.

Най-голямата ценност на талисмана е способността му да носи късмет на своя притежател. Във всички начинания и рисковани действия, камъкът носи успехи, помага за запазването на доброто настроение, повишава чувствеността и изостря емоциите.

Може да се каже, че камъкът авантюрин насърчава просперитета във всеки смисъл на думата.

Той оказва влияние върху цялостната енергия на тялото – премахва хроничната умора, лекува настинки, регулира кръвното налягане, стимулира обмяната на веществата, облекчава мигрената.

Силно препоръчителен е за депресирани личности, загубили смисъла на живота, защото е в състояние да им помогне да преодолеят душевната криза и песимизма.

Камъкът може да бъде срещнат в няколко цвята, като всеки един от тях носи своя символика. При всички случаи, обаче, трябва да се отбележи, че авантюринът привлича интереса на хората със своята уникалност и красота.

Важно е да се знае, че минерала не се носи постоянно, защото прекалено силната му енергия може да има отрицателно въздействие.

Препоръчва се авантюринът да бъде във собственика си в продължение на една лунна фаза.

Носенето на камъкът за повече от един месец е абсолютно противопоказно при всички хора, независимо от здравословните им проблеми.

Защо го наричат авантюринов кварц?

Авантюрин камък значение
Авантюринът често се определя като камък на щастието

Основната причина този камък да бъде наричан авантюринов кварц е неговият произход от един от най-разпространените минерали в земната кора.

Камъкът авантюрин е част от многото разновидности на кварца. Той има формата на гранулирани минерални образувания. В състава му влизат както кварц, така и други примеси. Най-често това са люспи от слюда, хематит, гьотит и други минерали.

Авантюринът придобива характерния си стъклен блясък само след обработка и след полиране.

Защо „слънчев камък”?

Красивият талисман често бива наричан „слънчев камък”. Малките люспи от слюдата или хематита, които се съдържат в него, допринасят камъкът да изглежда така сякаш излъчва лъчиста светлина.

Красотата на авантюрина е толкова пленяваща, особено ако сноп слънчева светлина падне върху него.

Препоръчва се лица, изпаднали в тежък емоционален шок да носят именно този камък, защото той поглъща слънчевата енергия и я прехвърля върху своя собственик, като по този начин го зарежда с оптимизъм и добро настроение.

авантюрин слънчев камък зелен пясъчен значение - 01
Имаме много видове слънчев камък (авантюрин)

В миналото хората са вярвали, че бляскавият авантюрин може да се употребява за производство на енергия от слънцето. Те често са използвали камъкът в своите ритуали, осланяйки се на магическите му свойства.

Индианците са си служили със слънчевия камък за прогонване на зли духове, а древните гърци са считали, че кварцовият минерал помага на Слънцето да следва своя път и не му позволява да изгори Земята.

Днес камъкът се използва като талисман, който предпазва собственика си от различни неблагоприятни въздействия.

Зелен, син, черен и кафяв авантюрин – разлика в техните магически свойства и значение + снимки

Камъкът може да бъде срещнат в най-различни цветове и нюанси. В зависимост от цветовата гама, в която попада, вълшебният минерал може да има специфични свойства.

Камък авантюрин в зелен нюанс
Зеленият авантюрин привлича любов и предотвратява раздяла

Зеленият авантюрин е много подходящ за хора, занимаващи се с интелектуален труд. Той избистря ума, помага за концентрацията и премахва чувството на страх и безпомощност.

Освен това е подходящ за двойки, тъй като успешно съхранява любовта и страстта и предотвратява раздяла, семейни кавги и неразбирателства.

Минералът в зелен цвят покровителства влюбените личности и допринася за мир и просперитет в семейството.

Магическите свойства на зеления авантюрин се изразяват още в предпазване от зли очи, омраза и завист.

Този деликатен камък подпомага личностното израстване, разширява чувствеността, помага за преодоляването на стрес, тревожност, депресия.

Камък син авантюрин
Синият авантюрин е талисман на военни и моряци

Синият авантюрин се счита за талисман на силните играчи. Мнозина вярват, че вълшебният камък в този нюанс носи късмет в бизнеса и предотвратява рисковите ситуации.

Този минерал помага на пътешественици, моряци, военни, бизнесмени и изобщо на всички личности, които обичат да поемат рискове и разчитат на късмета си.

Синият авантюрин оказва положителен ефект върху психическото състояние на своя собственик, успокоява духа и премахва негативните емоции.

Авантюрин в черен цвят
Черният авантюрин е красив и мистичен камък

Черният авантюрин е най-мистериозния представител на този вид кварцов камък. Счита се, че той е неразривно свързан с космоса и подсъзнанието.

Полезен е при медитация и търсенето на отговор на важни въпроси в живота.

Камъкът има общоукрепващо действие върху организма, тонизира тялото и помага при заболявания свързани костната система – облекчава напрежението, укрепва ставите и мускулите.

Минералът в този цвят е незаменим инструмент при терапия, която цели подобряване на състоянието на кожата.

Кафяв авантюрин значение
Кафевият авантюрин допринася за успехи в бизнеса

Кафявият авантюрин носи късмет в бизнес делата, търговията и всички начинания, които са свързани с финанси.

Този минерал е подходящ за бизнесмени, предприемачи и всички лица, чиято професия е свързана с търговия и пари.

Освен това талисманът в този нюанс предпазва от завист, омраза и уроки.

Против зли очи и уроки

Вярва се, че авантюринът предпазва своя собственик от лоши очи и уроки. Слънчевият камък носи щастие, добро настроение и творчески успехи.

Всички цветове на минералът допринасят за бодрост, яснота на ума, балансиране на емоциите, като едновременно потискат страха и тревожността.

Камъкът има уникалната способност да премахне негативните мисли, насочени към неговия собственик и да го освободи от неблагоприятни физически и душевни усещания.

За любов

авантюрин слънчев камък зелен пясъчен значение - 02Вярва се, че камъкът авантюрин привлича към своя собственик искрена любов и позитивни чувства.

В древността той се е използвал за съблазняване и задържане на любим човек. Определен за „посредник на чистата любов”, талисманът с непреодолима сила е привличал обожатели, привърженици и приятели към своя притежател.

Вълшебният камък защитава любовта, романтичните чувства, привлича противоположния пол и укрепва връзката между влюбените.

Особено подходящ е за семейства, тъй като насърчава успешен и мирен живот на двойката. Освен това помага страстта и любовта да се запазят дълго време, предпазва от раздяла и външна намеса.

Камък авантюрин зодии
Авантюринът носи голям кътсмет на представителите на зодия Рак

Зодии и най-вече Рак

Авантюринът защитава представителите на водните знаци, а именно Риби, Рак и Скорпион.

Той оказва положително въздействие върху здравето на тези зодии, като особено силно се препоръчва камъкът да бъде носен от личностите, родени под знака на Рака.

Слънчевият камък помага на тази зодия в трудни моменти и при вземане на важни решения.

Авантюринът влияе неблагоприятно върху представителите на огнените знаци. Стрелец, Овен или Лъв, използващи този скъпоценен камък, рискуват да изпитат финансови затруднения и чувство на неудовлетвореност от живота.

Пясъчен авантюрин

Пясъчният авантюрин е най-рядката разновидност на този вид камък. Минералът привлича със своя блясък и златисти ивици.

Надарен е с необикновена сила и носи щастие на своя притежател.

Трябва да Ви предупредим, обаче, че колкото и да е красив пясъчния авантюрин е много непредсказуем и променлив, така че не е препоръчително да се носи продължително време.

Ако камъкът Ви допада, Ви съветваме да носите бижута от него, само за няколко часа дневно.

С какво го бъркат?

Поради специфичния си блясък, пясъчният авантюрин трудно може да бъде объркан, но пък успешно може да бъде имитиран.

Затова внимавайте при покупката на минерала. Може да попаднете на фалшификати, изработени от недобросъвестни търговци.

В следващите редове подробно ще обясним разликата между истинския и фалшивия авантюрин.

Как да познаем фалшификата?

Поради голямата популярност на кварцовия минерал, може да попаднете на много фалшификати с лошо качество и без никакви лечебни и магически свойства.

Често безскрупулни бижутери се опитват да продадат продукти, направени от обикновено стъкло, обявявайки ги за авантюрин.

При направата на фалшивия камък към стъклото се добавят медни стърготини, чиято цел е да му предадат уникалния блясък на авантюрина.

Цената на минерала не е много висока, но ако камъкът или бижутата от него са с изключително ниска стойност, може би сте попаднали на фалшификат.

Огледайте добре стоката и ако забележите неравномерно струпване на бляскави песъчинки на едно място и почти пълната им липса на друго, то най-вероятно сте попаднали на имитация.

Обърнете внимание и на цвета – естественият авантюрин може да бъде много светъл, но искрящите снежинки в повечето случаи са слабо забележими.

Свойства на камъка авантюрин
Авантюринът допринася за заличаването на брадавици

Лечебни свойства

Камъкът авантюрин е известен със своите ползи за човешкото здраве. Има противовъзпалителен ефект и подпомага премахването на брадавици, кожните обриви, екземи.

Полезният минерал се използва още при заболявания на сърдечно-съдовата система, дерматит, косопад, нервни разстройства, проблеми със зрението.

Слънчевият камък има свойството да стимулира обмяната на веществата, понижава нивата на холестерола и предотвратява атеросклерозата.

Благоприятства за отделянето на течности, намалява подуването и отока, улеснява изхождането при запек, облекчава мигрената и има противовъзпалителен ефект.

Сред списъкът с лечебните свойства на камъкът не можем да пропуснем и факта, че авантюринът хармонизира обмяната на веществата, успокоява нервите и лекува хранителните разстройства.

Бижутата от авантюрин имат мощни лечебни сили, действащи върху физическото и емоционалното състояние на лицето.

Освен всичко гореизброено, минералът успешно се справя с депресии, фобии, страхове и други психични разстройства.

Не забравяйте обаче, че носенето на бижута от авантюрин не трябва да бъде непрекъснато.

В случай, че носете камъкът повече от един месец, рискувате да активирате възпалителни процеси в организма и да задействате нов енергиен дисбаланс.

При косопад

Камък авантюрин при проблемен косопад
За да се спасите от косопада, носете авантюрин в себе си

Както вече споменахме магическата сила на камъкът авантюрин допринася за намаляване и спиране на косопада.

За да се справите с неприятното линеене на косата е достатъчно да носите бижу от вълшебния камък. Това може да бъде пръстен, колие, гривна или друг накит, който да носите по няколко часа на ден.

При бременност

Поради прекалено силната енергия на камъкът, не Ви препоръчваме да го носете по време на бременност.

Авантюринът е толкова мощен, че са необходими само няколко часа, за да окаже въздействие върху своя притежател.

Не така стоят нещата с бременните жени, които в този период от живота си понякога се чувстват изнервени, притеснени и раздразнителни.

авантюрин слънчев камък зелен пясъчен значение - 03Промяната на настроенията при дамите, които очакват дете се дължи най-вече на бушуването на хормоните.

Нашият съвет е бременните жени да избягват носенето на вълшебния минерал, защото рискуват да постигнат обратен ефект.

Освен това тук трябва да се съобразите и с Вашата зодия. Ако сте родена под огнен зодиакален знак (Овен, Лъв, Стрелец) в никакъв случай не се доближавайте до камъка авантюрин.

Вече предупредихме, че красивият минерал е изключително неблагоприятен за представителите на тези зодии.

Масаж

Масажът с топки (камъни) от авантюрин е изключително полезен. Малките кварцови минерали могат да се използват за масаж на активните точки на ръцете, гърба и всички други области на тялото.

Масажирайки засегнатите от обриви и екземи райони, може да се подобри състоянието на кожата и да се намалят дерматологичните раздразнения.

В допълнение минералът хармонизира обмяната на веществата, успокоява нервите и лекува хранителни разстройства.

Масажните топки действат релаксиращо при психическо напрежение, фобии, страхове. Те допринасят за възвръщане на вътрешното равновесие и хармония.

Камък авантюрин сърце
Авантюринът оказва благоприятно влияние върху сърдечната чакра

Чакра: Сърце

Авантюринът подобрява работата на сърцето.

Тук ще Ви препоръчаме едно упражнение за релаксация, което оказва благоприятно влияние върху сърцето.

Вижте и ТОВА:

Активиране на чакрите в човешкото тяло. Чакри и цветове

Легнете по гръб в затъмнено помещение и пуснете лека релаксираща музика. Поставете авантюрина върху сърдечната чакра, която се намира точно в средата на гръдния кош.

Съсредоточете се върху дишането си, като поемате дъх и издишате спокойно. Камъкът не трябва да променя своята позиция. Ще усетите, че ритъмът на ударите на сърцето постепенно се увеличава, което означава, че влизате в контакт с вибрациите на авантюрина.

Освен, че помага на сърцето, това упражнение допринася за пълна релаксация. Повтаряйте го всяка вечер преди лягане, докато проблемът бъде разрешен.

Цена

Деликатният камък не е никак скъп. Бижута от авантюрин могат да се намерят в почти всички магазини и онлайн сайтове, търгуващи с камъни.

Гривни, колиета, висулки, обеци и какви ли не накити се предлагат срещу скромните суми от 15-30 лв.

Цената зависи от количеството камъни – дали авантюринът преобладава в бижуто или е само една малка част от него.

Например, на пазара може да откриете гривна само от кварцовия минерал или съчетание от няколко различни камъка, всеки от които има своето значение и оказва различно влияние върху тялото и вътрешната хармония.

Ако не обичате украшенията, може да заложите на малко камъче авантюрин, което да използвате като талисман и да носите в себе си.

Само не забравяйте, че поради магическата сила на минерала, не трябва да го носите постоянно.

Правете времеви паузи, за да избегнете обратния ефект, който се поражда от мощната енергия на камъка авантюрин.

Първоначално публикувано на:08.10.2019 @ 17:07

За Кристина Ботева

Прочети още

Цена на индийски люляк и откъде да го вземем?

Как да засадим индийски люляк. Цена и откъде? Оформяне и отглеждане

Цена на индийски люляк и откъде да го вземем? Обявите “Продавам”. Как да засадим индийски …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *