Вече има таблетки против страх

Американски доктор напълно случайно откри, че един от препаратите, които се използват за лечение на туберкулозата, помага на хората да се избавят от страха си.

По данни на професора по психиатрия и поведенчески науки Майкъл Дейвис препаратът, който вече се продава в САЩ, помага на пациентите завинаги да се избавят от страха си само с два сеанса.

Дейвис изложи своите съображения на последното заседание на Американското общество на психологическите науки.

Той заяви, че препаратът серомицин помага за по-ефектното циркулиране на необходимите белтъчини в човешкия организъм, което е свързано с подаването на биохимични импулси от мозъка.

В опитната група на Дейвис и неговият колега Барбара Ротбаум е проведен следният опит. 28 пациента приемат таблетки против страх, след което с тях се започва радикална терапия.

Тези, които се страхуват от височини, са качени в стъклен асансьор на сто етажен небостъргач. Според Дейвис това ще ги накара да превъзмогнат страха си от височини.

След няколко терапии пациентите, които приемат серомицин напълно се избавят от фобията си.

“Това е наистина много силен препарат, който обаче няма вредни ефекти”, допълва Алън Стейнберг, директор на Националния център по борба с детския стрес.

Веднага се появи организация обаче, която се обяви против революционното лечение на страха. Според нея методите са прекалено радикални и най-сигурният начин да се преодолеят фобиите е общуването между хората в специално създадени терапевтични групи.

Вече има таблетки против страх
5 (100%) 2 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *