Восъколеене е  един древен ритуал, който се прави и в България

Повечето хора познават друг ритуал, наречен леене на куршум.  Той се прилага на хора, които са преживели стрес, изплашили са се от нещо – животно, човек, катастрофа, болест на близък и други.

При леене на куршум се загрява олово, което се изсипва в паница с вода, поставена над главата на изплашения човек.

Когато оловото падне във водата се чува едно съскане, защото горещото олово моментално се втвърдява в студената вода.

После така излетият „куршум“ се изважда и се оглежда. Той трябва да е застинал в определена форма, от която може да се разбере какво е изплашило човека.

Това е възможно, защото се действа на подсъзнателно ниво. После водата, в която е било изсипано оловото се пие няколко дена и с нея се ръси леглото на човека.

Първо, такъв ритуал се прави от човек, който чете специални молитви и после може да разгадае формата на оловото.

Но от доста време тази практика се отрича, понеже оловото крие някои опасности за живия организъм.

Аналог на леене на куршум е восъколеене.

Технологията е същата. Казва се молитва, докато восъкът се топи. После се излива в съд с вода над главата и се тълкуват образите.

Водата се пие, но тя не е опасна, защото восъкът, който се използва не е от свещи – парафин, а пчелен восък.

нумерология
wax

Восъколеене – едни древен ритуал

Другата отличителна черта е, че при восъколеене восъкът се използва само един път, докато при леене на олово,  едно количество олово се използва за много нуждаещи се.

След ритуала восъколеене, восъкът се прибира вкъщи. Не се използва повторно. Като мине известно време – до 1 година, той се изхвърля в течаща вода, а не в боклука.

Колкото и стандартната медицина да отрича подобни техники, те имат своето значение, защото помагат.

Много хора са се успокоили, след като са били изтеглени техните уплахи от главите и от съзнанието им.

Ритуалът восъколеене се е  появил в древността, когато не е имало психолози и психиатри. Днес знаем, че когато човек се е изплашил от нещо или изпитва необясним страх от нещо, психологът може да го предразположи да споделя, да говори и да открие какво се е случило.

Когато човек се сети за тези свои преживявания, той се освобождава от страха.

В литературата са цитирани примери. Ние ще направим съпоставка между действието на психолога и на восъколеене.

Деца на 5 годинки видели големи кучета и се стреснали. Тези две случки са различни една от друга.

Двете деца започнали да заекват от страха, независимо, че кучетата не са ги нападали или хапали. Едното даже започнало да се изпуска нощем.

Едното семейство потърсило психолог. След 2 или 3 сеанса, психологът открил, че страхът на детето е породен от голямото куче, което ненадейно срещнало детето. С помощта на професионална терапия детето се възстановило.

Второто семейство потърсило жена, която да направи восъколеене. Когато восъкът се образувал във формата на куче, жената казала на родителите какво е станало. Те разпитвали детето и то се сетило, че видяло едно голямо куче.

Изпило водата и се възстановило.

восъколеене, леене на восък

Такива и подобни форми заема разтопеният восък при восъколеене, който се използва еднократно и после се изхвърля в течаща вода

Както истинското ясновидство, способността за разваляне на магии, които са дадени от Всевишния, така и ритуалът за восъколеене е дарба и затова не може да го прави всеки.

Човекът, който ще прави восъколеене не трябва да ви иска пари за тази работа. Може само да ви накара да донесете восък с вас или да му платите само парчето восък, който ще използва.

Но вие можете да му оставите пари, колкото решите. Този човек не трябва да ги пипа с ръце, затова те се пускат на земята или в някаква кутия.

Това трябва да ви ориентира дали пред вас е истински вещ изпълнител на ритуала восъколеене или мошеник.


Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: