Анастасия: Направете си сами Магически свещи

===КОЯ Е ТЯ===
Анастасия е сред най-добрите специалисти в България в областта на различните видове магии. Ясновидката отстранява 320 вида магии, в това число и вуду. Прави кармични корекции и гледа на египетски карти таро. Помага срещу безплодие и наркомания, лекува алкохолизъм, изработва амулети и талисмани за предпазване от лоши очи, за чиста любов и здраве.
Разрешава семейни проблеми и блокиран бизнес. За записване и личен прием звънете между 10 и 18 часа на телефони – 02/886 15 25 и 0888/816-925. Безплатни отговори по телефона – от 08 до 09 сутринта. Всеки ден от 19 до 20 отговаря само на български граждани, живеещи в чужбина. Ето какво ни разказа тя:

Свещи-дароприношения
Свещи-дароприношения – има най-различни цветове, символизиращи различни предмети и чувства, в зависимост от същността на обряда. Например оранжевият е цветът на влечението. Следователно, ако искате да привлечете някого към себе си, трябва да сложите орнжевата свещ редом с тази, която олицетворява вас самия. Зеленият е цветът на парите, затова зелената свещ в ритуалите символизира богатството. Ако пък просто предпочитате тези цветове – използвайте ги, но в магиите, както и във всичко друго трябва да бъдете последователни.
Астрални свещи
Астралните свещи символизират хората, които участват в ритуала. Просителят е лицето, което прави магическия обряд, Това сте или вие, или човекът, от чието име правите ритуала или обряда. И въобще всяка една от тези свещи символизира някой от участващите в ритуала. Цветът на свещите се избира в съответствие с датата на раждане на всеки от участващите в ритуала. Например ако човекът се е родил мна 5 август, под знака на Лъва, неговият цвят е червен или съчетание на червено и зелено. Всеки знак има първостепенен и второстепенен цвят. По възможност използвайте и единия, и другия. Това ще помогне да различавате астралните свещи от свещите за дароприношения, да не говорим за другите преимущества.

Дневни свещи
Дневните свещи – запалват се в зависимост от деня, в който се прави ритуалът. Например, ако обредът се прави в петък, трябва да запалите зелената свещ. И свещите-дароприношения, а също и астралните и дневните свещи трябва да бъдат тънки, лети или изтеглени от пчелен восък. Препоръчва се астралните свещи да се правят по-дълги от свещите за жертвоприношения и дневните свещи.
Препоръки за изработване на свещи
Не търсете лесен начин за да изработите магическите свещи. Не използвайте восък от вече изгорели свещи или обикновено шнурче вместо тъничка свещичка. В миналото фитилите са се правели от усукан чист памук, млечка или от кълчища. От това, дали фитилът е направен както трябва, зависи дали свещта ще гори равномерно. Дебелината на свещта зависи от броя на нишките, от които е направн фитилът. За свещи с диаметър 2,5- 8 см е необходим фитил от 15 нишки. За тези над 8,5 см – 30 нишки. зависи

В наше време вместо восък се използва смес от парафин със стеарин или стеаринова киселина. Църковните свещи съдържат 48 процента парафин и 52 процента пчелен восък, а обикновените – 70 процента парафин, 20 процента стеаринова киселина и 10 процента пчелен восък (или 90 процента парафин и 10 процента стеаринова киселина). Разбира се, най-добре е да намерите восък, от който се правят църковните свещи.

Восъкът се разтапя на парна баня или във фурна. Не ползвайте стъклени съдове! Повечето восъци се топят при 100 градуса по Целзий.

Пчелният восък се топи при температура 48-50° по Целзий. Много внимателно трябва да се борави с пчелния восък, когато го топите на открит огън! Той може да загори! По-добре изполвайте пароварка или електрическа фурна. Ако в някой ритуал е необходимо да запалите восъка, дръжте под ръка хлебна сода за да загасите пламъка. Никога не използвайте вода!

Добре ще бъде да имате под ръка термометър, за да следите за температурата на восъка. В магазините за лабораторни принадлежности се продават метални термометри със скала в горния край. Още повече, че с долния му край можете да разбърквате восъка. ВНИМАНИЕ! Прегретият восък отделя отровен страничен продукт, наречен акролеин. Той действа на участък на продълговатия мозък. Работете в добре проветрено помещение.
Оцветяване на свещите
Не се опитвайте да оцветите свещите с акварелни или сладкарски бои. Ако наистина сте решили да си правите свещите сами, използвайте прахообразни бои, анилинови бои на маслена основа или натурални оцветители. Не забравяйте, че при изтиването на восъка цветовете изсветляват затова експериментирайте за да получите желания цвят. Най-добре е да използвате натурални бои. С изключение на начина за оцветяване с помощта на индиго, основният метод за оцветяване на свещи е много прост: оцветителите (цветове, листа) се слагат в торбичка, която се потапя в разтопения восък. Торбичка можете да си направите лесно от долната част на найлонови чорапи или стари чорапогаши. Болшинството свежи растителни кристали оцветяват восъка за около час. Нагрявайте восъка с оцветителя, докато не получите желания цвят. Ако ви се струва много тъмен – добавете още восък.
За да оцветите восъка с индиго, първо трябва да добавите в горещия восък стеаринова киселина, а след това да сложите муселинова торбичка с една лъжичка индиго на прах. Стеариновата киселина е необходима за извличане на цвета.

Топени (лоени) свещи
Свещите, изработени по този метод, се получават като потапяте нееднократно фитил в горещ восък докато свещите придобият необходимата дебелина.
Пригответе си метален съд с височина, по-голяма от тази на свещите, които ще изработвате. Например кафеник с вмесимост около 500 мл. С него можете да правите свещи дълги не повече от 15 см. Най-добре е съдът да е от черно желязо. Избягвайе медните съдове. В тях восъкът потъмнява и придобива миризма на загоряло.

Разтапяйте восъка до момента, в който обемът му не започне да съответства на височината на бъдещата свещ, плюс още около 2.5 см. За да направите конусообразна свещ, ще ви трябват пресукани фитили от най-малките – с около 15 нишки. Отрежете фитил с необходимата дължина и завържете в края му орех или тежка шайба, за да не може фитилът да изплува и за да остане във вертикално положение. За да направите едновременно 2 или 3 свещи, вържете горните краища на фитилите на дървена палка.

Можете да използвате и най-обикновено клонче/клечка, с което да държите фитилите в необходимото положение. Ако температурата на восъка не е достатъчно висока и не държите фитилите достатъчно дълго време, повърхността на свещите ще бъде неравна и свещите ще изглеждат недотам добре.
<
И обратно – ако температурата на восъка е прекалено висока или държите фитилите прекалено дълго, свещите ще станат много тънки и ще си загубите много време. Ето малко помощ от практиката: ако разтопите восъка на температура 40 гр. по Целзий и я увеличите до 56 градуса, трябва да потопите фитилите 3 пъти на всеки пет секунди, с малки почивки от 2-3 минути след всяка серия за да може фитилите да изстинат до около 10 градуса. Това е идеалният вариант.За да правите хубави свещи, трябва да спазвате следните правила:

1. Потопете фитила във восъка и първия път го подръжте в това положение примерно 3 минути. Това се прави с цел да се премахнат въздухът и влагата.
2. Извадете фитила и докато изстива, го заглаждайте с пръсти, за да махнете неравностите и мехурчетата. Най-лесно това става като го разтриете с длани (като тесто) върху топло стъкло.
3. Отново потопете свещта във восъка на една четвърт от дължината й. Задръжте 3-5 секунди.

4. Извадете свещта и я подръжте навън за около 3 минути.

5. Отново я потопете във восъка, този път на половината от дължината за около 3 сек.

6. Извадете свещта и я подръжте навън за около 3 минути.
7. Отново я потопете във восъка, този път на три-четвърти от дължината за около 3 сек.
8. Извадете свещта и я подръжте навън за около 3 минути.
9. Потопете цялата свещ и извадете.
10. Потопете свещта във восъка, на една трета от дължината й и я извадете
11. Потопете свещта във восъка, на две трети от дължината й и я извадете
12. Потопете цялата свещ във восъка и я извадете
13. Повтаряйте го, докато не получите желания размер.(диаметър)
Ако сте вързали на пръчката няколко фитила, можете за потапяте първо единия, после другия и т.н. Така докато единият изстива, другият ще стои потопен и т.н. Освен това така се получава най-добър резултат. Като усвоите добре този метод, ще можете да приготвяте 4-6 свещи едновременно (естествено, в съд с по-голям диаметър). Можете да използвате устройство, което наподобява колело със спици. Като въртите колелото можете да топите фитилите един след друг в съда. Трябва да следите за нивото на восъка обаче. Затова ще трябва да си държите в отделен съд претоплен восък, за да доливате. Но май се поувлякохме в техническите тънкости на приготвяне на свещи.
Не забравяйте, че правите не смо свещи, но и магически инструменти! По време на приготвянето им трябва да сте напълно съсредоточени над предназначението на всяка една от свещите. Например, ако правите светлосини свещи, то докато топите фитилите във восъка трябва да си мислите за мир и покой, здраве и търпение. И не само да си го мислите но и си представяйте, че с всяко потапяне свещта попива от тези свойства. За да има ефект ритуалът със свещите, вие трябва да сте уверени, че те притежават необходимите свойства.

Двуцветни свещи
За да направите двуцветни свещи, трябва да топите фитила в съдове с восък с различни цветове. Нека да рагледаме като пример свещи за знака на Телеца. Червеният цвят е първичен. Жълтият-вторичен. Първия път потопете фитила в червения восък, а след това и още четири пъти (3, 5, 7 и 9-ти етап от приготвянето на свещи) и три пъти (10, 11 и 12-и етап) потопете свещта в жълтия восък.

След това два пъти (или 3-4, според това свещ с каква дебелина искате да получите) потопете свещта в жълтия восък. Последните два пъти, при които свещта се топи във восъка само на половина, я потопете в жълтия восък. Така ще получите свещ, която в по-голямата си част е червена, а в по-малката – жълта.
Има и друг начин за направа на двуцветни свещи. Направете три астрални свещи – две от първичния и една от вторичния цвят и ги преплетете докато са още меки. Докато потапяте първата астрална свещ във восъка, съсредоточете се върху качествата на конкретния астрологичен знак, ако познавате астрологията, разбира се. Ако астрологията е област, непозната за вас, не се безпокойте. По-късно, така или иначе ще трябва да се заемете с персонализацията на свещта.
Свещи от навит пчелен восък
Те се приготвят най-лесно. Вземете листа от пчелен восък. Всичко, което трябва да направите е да сложите фитила в единия край и да навиете цилиндър. Като слагате фитила, притискайте го силно и плътно в края на листа. Обикновенно за направата на една свещ трябват 3 листа. Краищата им трябва да са леко препокрити. Ако правите астрални свещи, вътрешният и най-външният лист трябва да са от първичния цвят, а средният – от вторичния. При навиването на свещите отново трябва да се съсредоточите върху тяхното предназначение.
Лети свещи
Леят се във форма или отливка. Този способ е подходящ за свещи-дароприношения или за дневните свещи. Можете да си купите готови форми или да си ги направите от ламарина, олово, стъкло, гипс, гума или пластмаса… всъщност, подходящ е всеки материал, който не се топи и ще позволи да извадите свещта след изстиване. За формички можете да използвате и картонените цилиндърчета на тоалетната хартия или тези на кухненските кърпи, тенекиени консервени кутийки и прочие… Като търсите подходяща формичка за свещта, мислете върху предназначението на самата свещ.
За дневните свещи формичките могат да бъдат малки – яйчена черупка, например, или големи, които можете да използвате многократно – пакетите от тетрапак на малките сокчета, например. Свещите-дароприношения трябва да изглеждат по-особено и именно тук е мястото да проявите творческо въображение, При тяхното отливане можете да им придадете, например пирамидална или конусообразна форма.
Най-лесният начин е да използвате формички с отвор отгоре. Ще Ви трябва и поставка (дървена дъска с отвор в центъра), както и нещо, на което да държите фитила. То трябва здраво да е закрепено към дървената поставка. Формата може да бъде цилиндрична, гофрирана, шестоъгълна… каквато си изберете. Страните й могат да са успоредни или наклонени, да образуват конус или пирамида. Най-важният етап при правенето на лети свещи е ваденето им от формите. Не забравяйте, че някои материали, като картона и хартията, например, могат да бъдат използвани само веднъж.

Анастасия: Направете си сами Магически свещи
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Анастасия: Направете си сами Магически свещи

  1. Маг асия, щом лекуваш наркомания , защо не обърнеш внимание на синовете ти, единият мисля че има нужда от помоща ти. Я престани да мамиш хората бе Баба яга-измислена.Познавам те от 5години.

  2. защо плюетете тази жена така тя насила никого не вика при себе си сами отиваме там освен дабро от нея друго не съм видяла ама нали трябва да плюем да се заливаме със злоба а къде е любовта ето защо страдаме

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *