Пирамидата Йонагуни e дело на златокоси великани

Японският остров Йонагуни се прочу през 1986 г., когато водолази откриха недалеч от бреговете му няколко загадъчни подводни пирамиди. Оттогава досега специалистите спорят за произхода на тези обекти. Някои твърдят, че са дело на древна земна цивилизация, сътворила ги преди 10 хиляди години (това означава, че са по-стари от египетските пирамиди). Други опонират, че техните майстори са пришълци от друга планета и са построили пирамидата преди около  15 000 години. Най-поразителното обаче е, че Йонагуни много прилича на египетските пирамиди. Нещо повече – тя и те се намират на една и съща географска ширина. Първоначално пирамидата Йонагуни се считана за природен феномен.

С пирамидите от Йонагуни са свързани прелюбопитни факти: дъното на района около тях е с доста по-силна гравитация и от време на време във водните дълбини се наблюдават странни просветвания. „Фойерверките” се дължат на електромагнитни явления, които земната наука не е изследвала досега” – подчертава Теруаки Иши, професор по геология в университета на Токио в своя статия, публикувана в сп. „Джапан Таймс“.

Легендата за Йонагуни гласи, че преди много, много години този остров бил посетен от златокоси великани, които имали по 3 очи. Великаните живеели в страна, наречена Нираи-Канай – прекрасно място, което е източник на щастие за целия свят.

Защо да не предположим, че Нираи-Канай е планетата, от която са дошли гигантите със златните коси? Може би тъкмо тези юнаци са изградили подводните пирамиди край острова?

Японският остров Йонагуни е с площ малко над 28 кв. км. и има население около 2000 души.

Включете се в нашата група във Фейсбук:
Пирамидата Йонагуни e дело на златокоси великани
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *