Откриха нови връзки в коляното на човека

Ортопедичните хирурзи д-р Стивън Клаес и проф. д-р Йохан Белеманс направиха едно невероятно медицинско откритие, съобщава сайтът secretbg.com

Те успяха да открият едно неизвестно до този момент сухожилие в човешкото коляно, което по всяка вероятност играе важна роля при пациенти с предно кръстовидно разкъсване.

През изминалите четири години Клаес и Белеманс провеждат активни изследвания на различни сериозни наранявания. Като начало те тръгват от една статия на френски хирург, публикувана през далечната 1879 г., според когото в предната част на коляното се намира допълнителна връзка.

Впоследствие твърдението се оказва абсолютно вярно, а белгийските лекари са и първите, които успяват да идентифицират това неизвестно досега сухожилие, след като дълго време проучват трупове, използвайки за тази цел специални макроскопични техники за дисекция.

tqlo-otkritie

Белгийските лекари са първите, които успяват да идентифицират това неизвестно досега сухожилие

Направеното поразително откритие на двамата белгийци е публикувано неотдавна в престижното списание ”Journal of Anatomy”. По-късно Анатомичното дружество отправя своята похвала към труда на медиците, като не пропуска да спомене, че, макар и да разполагаме с най-модерните технологии, познанията ни за човешката анатомия все още са в процес на развитие.

Клаес и Белеман в момента разработват специална хирургична техника, чрез която да бъдат отстранявани наранявания именно в тази част на тялото. Това е сдни наиситна интересно и полезно откритие!

Откриха нови връзки в коляното на човека
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *