Чудотворна икона в роден манастир разваля магии и връща изгубеното здраве

Чудотворна икона в манастир разваля магии и връща изгубеното здраве

Красив манастир се е сгушил в село Царевец до Свищов. Светата обител носи името „Покров Богородичен„, а храмовият празник е на 1 октомври.

Ежедневно в манастира се стичат десетки и стотици вярващи, дошли да се поклонят на чудотворната икона на Божията майка, която притежава огромна сила. Тя помага да се развалят направени магии и прави така, че болните хора да намерят лек и облекчение на телесните и душевни страдания.

Вижте и ТОВА: Правила за благочестиво поведение край икони, как да ги подреждаме у дома + списък на главните чудотворни икони в България!

Има много споделени от вярващите случаи за успешно излекувани очни заболявания, нервни разстройства, безплодие, писаха в търновския  вестник  „Борба“.

Иконата е доста популярна, но има и много хора, които не предполагат за нейното съществуване, а изпитват потребност от силата, с която именно тази икона е в състояние да ги дари.

Славата на чудотворната икона на Пресвета Богородица от свищовския манастир вече  е разнесена по целия свят. Пред нея са се молили католици, протестанти, мюсюлмани и будисти.

За чудесата на вълшебната икона знаят в Япония, Италия, Австрия, Германия,  Турция и други страни.

Както всяка чудотворна икона у нас, така и тази има необикновена съдба. Преди България да падне под турско робство, на същото това място имало манастир, а в него стояла същата тази икона. Носели се много легенди за чудесата, които успяла да сътвори.

Турците превзели страната и  опожарили Светата обител. Предвидливите монаси успели, по Божие внушение, да скрият иконата. Така тя била в неизвестност доста години.

Един ден малко момче – овчарче открило иконата и я върнало обратно в манастира, който бил издигнат отново.

Богат и известен турчин бил много нещастен – жена му, която много обичал, била сляпа и не можела да зачене. Една нощ му се явила Богородица и му заръчала да отидат в манастира. Там туркинята измила лицето си с водата от аязмото и прогледнала, а след 1 година в семейството вече се усмихвало и първото бебе.

Входа на манастира - едно уникално и вълшебно райско кътче

Входа на манастира – едно уникално и вълшебно райско кътче

В знак на благодарност турчинът направил златен обков на иконата.

След време в Светата обител отишла друга туркиня. Тя имала проблеми, защото също била бездетна. Когато видяла красивата икона, изпитала огромна ревност и от злоба отчупила златното кутре от обкова.

Когато след 9 месеца родила бебе, то било без пръсти на ръката. Осъзнала какво се е случило, туркинята се върнала обратно в манастира и започнала да се разкайва за сторения грях.

Когато се прибрала у дома, на бебето израсли всички пръсти без кутрето, за да напомня на неговата майка за стореното зло.

До днес иконата стои с отчупено кутре и е известна като    Божията майка със счупения пръст.

Свищовският манастир  „Покров Богородичен” е с  600-годишна история. Светата обител е построена на място, което има  силно геомагнитно излъчване.

Манастирът е бил опожаряван цели 6 пъти от турците  и 6 пъти е издиган отново.  Последното му възстановяване е станало през 1894 г.

Църквата на Светата обител, в която се намира и чудотворната икона на Божията майка

Църквата на Светата обител, в която се намира и чудотворната икона на Божията майка

Най-старата икона в църквата на манастира е на  300 години. В  Светата обител е изграден параклис „Света Катерина“, а дарител на средствата е г-жа Добра Недялкова от Свищов, която е живяла дълги години в Канада. С нейни средства е построено и новото крило на манастира.

Бившият министър на земеделието и на храните Валери Цветанов направил дарение, с което е издигната чешма в двора на манастира „Покров Богородичен“ край Свищов.

Чудотворна икона в роден манастир разваля магии и връща изгубеното здраве
5 (100%) 2 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

23 коментара по “Чудотворна икона в роден манастир разваля магии и връща изгубеното здраве

  1. Дано всички повярват! Амин 🙂

  2. "Чудотворна икона в роден манастир разваля магии и връща изгубеното здраве"- Този , който вярва на магии, не вярва в БОГ!

  3. АКО НЯМАШЕ МАГИИ, ГОСПОД НЯМАШЕ ДА ИЗПРАТИ МОЛИТВИТЕ НА СВ. КИПРИЯН, С КОИТО ДА БЪДАТ РАЗВАЛЯНИ.

    ПРЕДИ ДА КОМЕНТИРАТЕ И ДА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ, ОСВЕДОМЕТЕ СЕ ДОБРЕ!!!

  4. Моля те Света Богодице помилуй нас и прости това което направих .амин

  5. Molq te bogorodi4ke pomilui men I semeistvoto mi zakrilqi ni I mi prosto vsi4ki grexove amin

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *