Българин откри къде са мощите на цар Соломон

„В Дома на инвалидите в Париж не се намират останките на Наполеон. Този храмов комплекс, съставен от две църкви, отговаря на двете мъглявини. И пази мощите на цар Соломон и автентичната глава на Озирис, а не Наполеон. Наполеон е само една легенда” –твърди българинът Любомир Петков, автор на книгата „Тайният план – Древен Египет-Париж”. Заради разкритията си той е наричан българският Дан Браун.

Официалната версия за Дома на инвалидите е, че тук около 1840 г. са погребани останките на Наполеон Бонапарт, който умира на о. Света Елена през 1821 г. При смъртта си великият диктатор споделя: „Умирам преждевременно, убит от английската олигархия и нейния наемник”. „Няма обаче никакви доказателства относно пренасянето на тялото му до Франция.

„Можем ли да си представим, че за Наполеон е приготвен специално толкова вълнуващ Дом, а той пристига инкогнито? Кому е била необходима тази потайност?” – пита Петков. „Моята теория предлага отговор – там е цар Соломон. Гледайте – пред гробницата, контурите на двете църкви оформят фигурата на древноегипетския бог Джед. Самият цар Соломон е споменат в Библията с истинското си име Джедиадах (от Бога обикнат). Това ми дава пълно основание да направя предположението, че именно там се намират тленните останки на великия цар Соломон” – твърди Любомир Петков.

Любомир Петков, българският Дан Браун

Любомир Петков е роден в Пловдив през 1964 г. Завършва Военно-въздушното училище в Долна Митрополия. След промените през 1989 г. се захваща с частен бизнес. Днес е един от крупните производители на ориз. Извън бизнеса си обаче цялото време посвещава на историята, религиите, рисува произведения на изкуството. Любомир представя себе си като човек, който търси божественото начало, заложено в нас.

Включете се в нашата група във Фейсбук:
Българин откри къде са мощите на цар Соломон
4.3 (86.67%) 3 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Българин откри къде са мощите на цар Соломон

  1. 999999999 някъде бях чел, че там в гробницата на Наполеон е погребан някой друг, но не си спомням за кой бяха писали. Това предположение е доста смело, но считам, че не е лишено от логика. Ще спомена един всеизвестен факт, че при превземането на Париж от Хитлер не е изстрелян нито един куршум и града не е бомбардиран, което ме навява на мисълта, че там е възможно да се пази нещо много ценно, Това е интригуващо???

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *