Адът е на светлинни години от Земята, Раят е много по-близо!?

Истински Ад бе открит на 400 светлинни години от тук, 10 пъти по-наблизо е Раят, уверяват учените

Откриха планета в съзвездие Лебед, която адски прилича на Земята, но до нея има 400 светлинни години. Около едноименната звезда се върти скалния свят на Кеплер-78Б, която с право може да претендира, че е Ад, според земните разбирания.

Както пише New Scientist, независимите изчисления на две групи учени доказват, че това е същински двойник на Земята. В сравнение с нея, Кеплер-78Б е с размер около 1,18 пъти по-голям и с малко по-голяма маса, а от това означава, че по състав и плътност е учудващо подобен на нея, изграден от желязно ядро и скали. Понеже притежава едновременно трите ключови характеристики за езкзопланета, поражда надежди, че животът би бил възможен.

ad-na-swetlinni-godini

Адът е на светлинни години от Земята

Едва ли – разочароват ни учените. Ако някъде съществува Ад, той е само на тази планета. Необичайната близост с нейната звезда я нажежава. Температурата на нейната повърхност се колебае между 2000 и 2800°C. Тя се носи с такава бясна скорост около своето светило, че една година е трае 8 земни часа. Това обстоятелство, наред с адската горещина, лишава от перспективи планетата, да приюти някаква форма на живот. Сякаш Дяволът поддържа Кеплер-78Б в ненормално близка орбита около нейното Слънце, смятат учените и тя е осъдена да умре. Според вселенските мерки скоро (след 3 млд. години),  тя ще се блъсне в своята звезда.

По-спокойно и уютно изглежда в Рая. В сравнение с Ада, той е на 36 св. години от нас, на HD85512b. Планетата от съзвездие Корабни платна се причислява към класа суперземя. Тя е 3,6 пъти по-тежка и кръжи около оранжево джудже. Това са слънца, които са много по-ярки, но доста по-малки от нашето. Учените твърдят, че на HD 85512b условията за живот са направо райски.

Както си представяме вечното блаженство, там цари лято, без да е прекалено горещо или студено. Не е известно обаче, дали някой не ни е изпреварил и местата в Рая не са заети от друга цивилизация.

Според писаното в Библията, Бог ще преобрази нашата планета и ще я превърне в истински Рай, каквато е била след сътворението на човека, животните и цялата природа, но това ще стане в далечното бъдеще. За да отиде човек там е нужна вяра в Исус и да съобразим живота си с библейските учения, а не с човешките предания и ученията на Ватикана. Новият свят започва за нас с Второто пришествие на Исус, когато ще бъде първото възкресение на тези, които са истински християни и са съобразили живота си с Божието слово, и те ще могат да пътешестват из Космоса до различни планети. По тези важни въпроси – ТУК.

Адът е на светлинни години от Земята, Раят е много по-близо!?
5 (100%) 2 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *