Ясновидката Маг Джиляна, гадател

момичето вълк
Момичето-вълк

Как изглежда момичето-вълк от Книгата на Гинес

Малката Супатра от Тайланд е записана в книгата на Гинес като най-косматото момиче в света. Тя страда от рядкото заболяване хипертрихоза.

В книгата на Гинес 12-годишната Супатра Сасупфан попада поради рядко заболяване, предизвикваща интензивно окосмяване навсякъде по тялото й. Цялото лице, ушите, ръцете краката и гърба на момичето са покрити с гъста „козина“, което я прави да изглежда като вълк.

Момичето отдавна вече е свикнало със своята странна външност и даже се гордее с нея, защото точно тя й донесе огромна популярност. Според лекарите момичето страда от синдрома на Амбрас или хипертрихоза, по-известна като „синдром на върколака“.

В света са известни не повече от 50 случая на такава рядка генетична аномалия, която не се лекува.

хипертрихоза
Сутрешния тоалет на най-косматото момиче според Гинес

Космите, които покриват цялото й тяло не се поддават на никакво отстраняване, дори и с най-модерните методи на лазерна епилация. На всичко отгоре, „козината“ расте по-бързо и се сгъстява повече, след всяка манипулация.

Майката на момичето единствено с ножицата „подстригва“ лицето й, за да не й пречи на зрението.

хипертрихоза
Малката Супатра има самочувствие

Сега вече, след като стана световно известна с книгата на Гинес, на момичето-вълк вече не се подиграват в училище и дори е много популярна. Жизнерадостното момиче и преди не се е оплаквало от съдбата си, а в училище има приятели.

хипертрихоза
Момичето-вълк има приятели и в училище

Тя споделя, че най-много й харесва математиката и би искала да стане или учителка, или още по-добре лекарка, за да помага на такива като нея. Родителите на момичето, 38-годишният Самруенг и майката Сомфон са изстрадали много покрай втората си дъщеря.

хипертрихоза
Семейството на момичето-вълк

При раждането Супатра почти нямала ноздри и няколко пъти я оперирали, за да оформят нослето й. Втрещените съседи в началото често ги питали с какъв грях са заслужили такова наказание, но след време малкото момиче грабнало сърцата на всички.

Никога през живота си родителите не са помисляли да изоставят своето малко момиче заради заболяването, което го прави да изглежда като вълк.

Още интересни истории с вълци ТУК:

Вълк

За Боян Петракиев

Казвам се Боян Петракиев. Завършил съм „Българска филология” и „Журналистика”. Част от екипа на Марс Медия съм от 2009 г., като основно работата ми може да видите в сайтовете Chudesa.net, Razkritia.com, Zasada.bg, Lechitel.net, Mamita-bg.com, Zdrave.ws, Figurata.com.

Прочети още

Ето каква е любовницата Скорпион в леглото!

Скорпион. Жена и любовница в леглото. Дете Скорпион, как да го опознаем

Жената Скорпион: Каква любовница е в леглото? Особености на детето Скорпион. Ще разгледаме тези два …

Едно мнение

  1. Георги Чонков

    staval sm varkolak.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *