Ясновидката Маг Джиляна, гадател

Маска за коса с лимон: За лъскава и здрава коса!

Може да се избавите от наелектризиране и пърхот с тази Маска за коса с лимон

Всички знаят колко е полезен лимонът за здравето и че съдържа в огромни количества витамин С.

Жълтуркото обаче може да има и съвсем друго приложение, насочено към красотата.

Благодареше на лимоните можете да придадете жизненост, блясък и здравина на косата и да направите кожата си мека, гладка и еластична и всичко това, без да посещавате скъпи салони и козметични – в съвсем домашни условия.

За косата на блондинките цитрусовият плод е пръв приятел, защото ще им помогне да „задържат” слънчевите лъчи. Русокоските могат да поддържат цвета си, като сокът на 1 лимон се разтвори с обикновена вода в съотношение 1:1 (или по равно от двете).

След това ароматната вода се нанася на отделните кичури и се застава на слънце за около 1015 минути. Именно по този екологичен метод поддържа златистите си къдрици Клаудия Шифър. Единственото условие е косите ви да са здрави и естествено руси. Останалите могат да се подлагат на не по-малко полезната процедура

„ароматно изплакване”

Вземете веднъж вече запарван черен чай и го кипнете в 2 литра вода, заедно с 1 чаена лъжичка зелен чай. Оставете отварата да изстине и добавете пресен сок от 1 лимон, като добре разбъркате. Изплакнете измитата коса с ароматната смес.

Не е необходимо да изплаквате. При положение че имате светли коси, отварата може да се приготви без черния чай. Този витаминозен коктейл придава на косите блясък, особено през зимните месеци и началото на пролетта, когато косите са чупливи и безжизнени. Рецептата ще ви помогне да се избавите и от досадното статическо електричество, което се получава от съприкосновението с вълнени дрехи. При проблеми с

мазна коса

също ще ви помогне полезният кисел плод. При положение че косите бързо се омазняват и по всички признаци се отнасят към мазния тип, въоръжете се с кората на 1 лимон. Рецептата е проста: настържете 1 лимон на едро ренде заедно с кората. Сложете го в стъклен буркан и залейте със 100 г водка. Затворете плътно капака и оставете да престои

5-7 дни на тъмно място

След това прецедете настойката през двойна марля и към чистия филтрат добавете 1 чаена лъжичка глицерин. Разбъркайте добре с дървена лъжичка и отново затворете буркана. Косата се обработва с този разтвор 30-40 минути преди миене на главата, като се разделя на кичури, които добре се намазват с домашния лосион.

Ако повтаряте процедурата през ден, след 20 дни ще почувствате разликата, а и косата ви ще ухае прекрасно. С лимон можете да си направите и бърза маска за мазна коса. За целта половин час преди миене на главата втрийте в косата смес от чаена лъжичка сок от лимон, мед, алое и жълтък. Ако косата не ви създава проблеми, просто пробвайте и я поглезете с

витаминозна маска

Такава можете да си направите, като изцедите сока на 2 лимона в порцеланов или керамичен съд, добавите 1 супена лъжица вода и добре разбъркате. Изсипете в получения сок 1 супена лъжица пшенично или овесено брашно и разбъркайте до еднородна смес.

Нанесете маската върху кожата на главата и корените на косата 30 минути преди миене, като обработвате кичур по кичур. Покрийте главата с ленена или памучна кърпа. След това измийте косата с шампоан „за всеки ден” за сухи коси.

За блясък и лесно разресване е добре косата да се третира всеки ден с лимонена вода. Тя се приготвя много лесно. В метален съд се кипват 1/2 чаша вода, като сложите в нея шепа лимонена или портокалова кора(прясна или суха). Оставете да ври 1015 минути.

Втрийте от лимонената вода в корените на косата 30 минути преди къпане. След това измийте косата с мек шампоан. Вследствие на процедурата може да оформите с лекота прическа без помощта на гелове, мусове, косата ви ще пази нужната форма. Между другото лимонената вода може да се ползва с успех при

лечение на пърхот

Универсалната маска в случая е подходяща за всеки тип коса. Тя се приготвя по следния начин: смелете суха кора от 3-4 лимона до прах в кафемелачка.

Добавете 1 супена лъжичка сметана и разбит жълтък. Разбърквайте добре и втрийте маската в кожата на главата, разпределяйки я по цялата дължина на косата. Наденете на главата си полиетиленова торбичка, а отгоре покрийте с вълнена кърпа и дръжте около 30 минути. Измийте с мек шампоан и не забравяйте да се порадвате на резултата пред огледалото.

За admin

Прочети още

Благоприятните свойства на плодовете на черната и бялата черница, богати на хранителни вещества, са много полезни за здравето

Плод на черна черница – лечебни свойства във фитотерапията

Благоприятните свойства на плодовете на черната и бялата черница, богати на хранителни вещества, са много …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *