диафрагмено дишане
Опитайте диафрагмено дишане, за да се отървете от стреса

Практикувайте диафрагмено дишане и ще останете изумени от резултата!

Когато практикувате диафрагмено дишане, ще разберете, че човекът има силата да контролира здравето и емоциите си само с помощта на дишането

Знаете ли, че бебетата практикуват диафрагмено дишане несъзнателно , но в един момент от живота си „забравят“ това и започват да дишат плитко и бързо.

Когато дишаме бързо и плитко, с горната част на гърдите, ставаме податливи на заболявания – физически и психически, стресът ни покосява по-лесно. Именно стресът е причина за 80% от всички заболявания.

ВИЖТЕ и ТОВА: Дишане с корема ви прави царе в офиса!

Диафрагменото дишане поставя тялото в покой, дава му силите, от които се нуждае, за да бъде здраво и балансирано. По този начин белите дробове се изпълват изцяло с въздух, след което напълно се освобождават.

Сложете ръцете си на корема, като пръстите на двете ръце се допират. При вдишване коремът трябва да се разшири. Така диафрагмата помага за създаване на вакуум в белодробната кухина и въздухът изпълва белите дробове – първо се изпълва долната част на белите дробове. При издишване, коремът се прибира навътре, така диафрагмата се избутва нагоре и така въздухът излиза от белите дробове.

Практикуването на диафрагмено дишане ще ви направи по-пълноценни във всяко едно отношение .

Помага за взимане на правилните решения, отпускане и успокояване. Тъй като води до регулиране на киселинността в организма, ни дава по-голям ресурс за справяне със стреса, помага за изхвърляне на токсините от организма и прочистване на белите дробове.

СЪЩО и ТОВА: Какво е нужно да знаем за модерното холотропно дишане?

При диафрагмено дишане се стимулира производството на ендорфини в мозъка, което води до намаляване на риска от депресия.

Опитайте диафрагмено дишане, за да се отървете от стреса
Опитайте диафрагмено дишане, за да се отървете от стреса

При диафрагменото дишане се пречиства енергийното поле и аурата, това води до балансиране на емоциите, пречистване на нервните канали, пречиства подсъзнанието и помага справяне с вредните навици, страха и несигурността.

Благодарение на увеличаването капацитета на белите дробове, хипофизата функционира правилно и това води до развитие на интуицията.

За Ralica Ilieva

Прочети още

ретинол А витамин палмитат

10 важни неща за ретинола и Витамин К

През последните години Витамин А, наречен ретинол, си спечели голяма популярност в САЩ и Европа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *