Прочутият американски ясновидец Едгар Кейси още приживе твърди, че част от населението на Атлантида впоследствие се заселва в Древен Египет, пренасяйки със себе си и тайната история на легендарния континент

Тези документи са скрити от тях в малка пирамида, наречена „Зала на летописите“, намираща се между река Нил и дясната лапа на Сфинкса.

Според Кейси това мистериозно място един ден ще поднесе на света изумителните си съкровища – печати, таблици, хоругви, украшения за олтари на храмове, лекарства, музикални инструменти, ленени тъкани и злато.

В културните пластове на Древен Египет се открива необичаен скок в развитието на културата и науката, който съответства на времето, когато Атлантида завинаги престава да съществува, унищожена от природно бедствие преди около 11 хил. години.

Атлантида

Едгар Кейси твърди, че част от населението на Атлантида впоследствие се заселва в Древен Египет

Твърди се, че част от оцелелите атланти оглавяват управляващите царски династии в Древен Египет, превръщайки постепенно страната в най-развитата в технологично отношение в целия древен свят, използвайки своите изключителни астрономически, математически и архитектурни знания, донесени от Атлантида.

нумерология

За пръв път мистериозният континент се споменава в диалозите „Критий“ и „Тимей“ на древногръцкия философ Платон през V в. пр.н.е., който на свой ред се позовава на атинския законодател и философ Солон, научил историята за Атлантида от жреци по време на посещението си в тогавашната египетска столица Саис.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: