Охладете се с тази здравословна лятна напитка

Предлагаме Ви една здравословна лятна напитка, с която можете да се охладите през летните горещини, и да се подсладите с мед

В горещия ден няма нищо по-добро от освежаваща напитка. Направете тази напитка с терапевтични билки и плодове, и наистина можете да охладите тялото си отвътре навън. Ето една здравословна лятна напитка, която хидратира и успокоява.

Как да направите здравословна лятна напитка с чай от хибискус

Това е една стратегия за охлаждане – да приготвяме свеж градински чай всяка сутрин и след това да го изпием хладен или студен през следобеда. Това е освежаващо и вкусно! Винаги е голям хит за хората, питащи как да си направят чай от хибискус. Но това е нещо повече от вкусна рецепта за чай от хибискус.

Предимства на чая от Хибискус

Цветето Хибискус е било култивирано по целия свят в продължение на хиляди години. Растенията принадлежат към едно и също семейство като marshmallow (Malvaceae) и са известни със своите овлажняващи и лечебни свойства. През последните няколко години в няколко човешки клинични проучвания е установено, че хибискусът е от полза за хора с диабет тип 2 и леко високо кръвно налягане. Хибискусът е с високо съдържание на антиоксиданти и може да помогне за намаляване на прекомерното или хроничното възпаление.

Здравословна лятна напитка с чай от хибискус и мента

Здравословна лятна напитка с чай от хибискус и мента

Чаят от хибискус е известен в много от Карибските острови. Предимства на вкусната мента е и като охлаждащо растение, което насърчава доброто храносмилане, здравословното кръвообращение и облекчава мускулното напрежение и спазми.

Също така е установено, че градинската мента помага на жените със СПКВ в клинични изпитвания.

Хибискус с мента, здравословна лятна напитка – рецепта

Тази вкусна и освежаваща  напитка ще утоли жаждата ви в горещ летен ден. Ментата е охлаждащо ароматно растение, докато хибискусът ни дава леко кисел или вкусен вкус. Наред с ментата и хибискуса можем да добавим шепа от пресни билки от градината: лебедка от лавандула, малко риган, мащерка, естрагон, и други.

Ако нямате тези свежи билки на разположение, остава да се придържате към хибискуса и ментата. Ако не можете често да намерите мента прясна в хранителния магазин или като сушени билки в здравословна храна или кооперативни магазини. Ето как да направите чай от хибискус: Какво ще ви трябва … 20 грама прясна градинска мента (около една голяма шепа) 5 грама сушен хибискус (около 2 супени лъжици) 15 грама други пресни билки (друга голяма шепа; не е задължително,) 1 супена лъжица мед (на вкус).

Нуждаете се от органични билки или консумативи? Сложете фините билки на масата и ги поставете в голям буркан, с размер най-малко 2 литра. Добавете хибискуса. Изсипете 1,5 литра прясно преварена вода над билките и разбъркайте. Оставете това стръмно за 10-15 минути, покрийте ги. Прехвърлете ги в стъклен буркан от близо 2 литра вместимост. Използвайте цедка и фуния. Докато е още топъл, добавете меда и разбъркайте, докато се комбинира напълно с чая.

Охладете се с тази здравословна лятна напитка

Охладете се с тази здравословна лятна напитка

Оставете да се охлади на масата или в хладилника. Около 10-20 минути преди сервиране, запълнете останалата част от буркана с лед. Сервирайте чаят студен. Тази рецепта за чай от хибискус е с приблизително 2 литра. Пийте в рамките на 24 часа.

Охладете се с тази здравословна лятна напитка
5 (100%) 2 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *