Примери из основните мудри за отслабване, за пари (богатство) и за здраве (списък с илюстрации). Как се прави тази „йога с пръстите на ръцете“.

Практикуващите съветват да се започне с най-простите мудри (първите три варианта) и чак след тяхното пълно усвояване, да се премине към другите.

Така вие подготвяте своя организъм за промените и ще можете да увеличавате времето за практикуване.

Първите спокойно може да се използват като мудри и за отслабване, дори и да нямате нужда от сваляне на килограмите. Те по принцип вършат работа като йога на пръстите за нормализиране на теглото, така че ако не сте пълни, няма да отслабнете повече, отколкото е нужно. Още правила ТУК: ?

Основна мудра №1: Трите космически колони

Този вариант мудра се използва за активиране на жизнената енергия, чието физическо проявление се оказва повишеният имунитет и нормализацията на метаболизма.

мудра три космически колони

Мудра „Трите космически колони“

Техника: на двете ръце доближаваме безименния пръст към средния и притискаме пръстите на дясната ръка с пръстите на лявата. Кутрето на лявата ръка се вкарва в пространството между показалеца и средния пръст на дясната ръка и, минавайки през лицевата страна на дланта, го втъкваме под кутрето на дясната ръка. А върха на показалеца на дясната ръка обгръщаме с показалеца и палеца на лявата.

нумерология

Тази мудра символизира единството на трите слоя на битието: долното, средното и горното (минало, настояще и бъдеще; раждане, живот и смърт).

Фундаменталната основа на всичко това – това са две вечни енергии – ин и ян, които са вечно свързани, но и са винаги в период на движение, на възраждане. Това е потокът на живота, движещ се в кръг. Цялостното отслабване на жизнените сили, снижаването на имунитета, се коригират с тази мудра.

Основна мудра №2: Повдигаща мудра (и за отслабване)

повдигаща мудра

Повдигаща мудра се прави и несъзнателно от много хора

Тази мудра е създадена за отслабване по пътя на мобилизацията на жизнените сили и привеждане на тялото в съответствие с вътрешното му състояние. Нейното изпълнение ще бъде максимално ефективно, ако в течение на два дни бъдат изпити не по-малко от 2 литра вода на ден, а в диетата ви влизат ориз, плодове и извара.

Техника: приближете дланите, скръствайки палците на двете ръце. Палецът на дясната ръка трябва да влезе в кръг между палеца и показалеца на лявата ръка.

Нейното изпълнение изисква мобилизиране на вътрешните защитни сили, обезпечава най-бързо оздравяване и повишава цялостния имунитет. Но задължително, независимо от желателните условия, тази мудра трябва да се изпълнява съчетана с диета.

Препоръчва се в този период да се храните с: плодове, зеленчуци, ориз, извара. Съчетаването на диетата и работата на мудрата дава на човека колосалната възможност да нормализира теглото си.

Чаша Чандмана (екстра е за отслабване!)

чаша чандмана е хубава мудра

Известната Чаша Чандмана – много специална мудра за специални хора

Помага за отслабването. И добринася за отмиване на налепите по червата, подобрява храносмилането.

Техника: имитирайте с ръцете си чаша, чиято основа трябва да се състои от четири пръста на дясната ръка, които се огъват като рама и покриват пръстите на лявата ръка. Двата палеца са разделени, образувайки „дръжките” на чашата. Жестът означава, че вие сте съд, който събира само качествената и позитивна енергия.

Основна мудра №3: Мудра на водата (отслабване чрез пречистване)

Мудра на водата е една от най-известните мудри

Мудра на водата

Помага за отстраняване на излишните течности в организма, лекува инфекциите.

Техника: кутрето на дясната ръка трябва да се допре до основата на палеца и леко го притиска. Лявата ръка обхваща дясната, а палците на на двете ръце се докосват. Този жест означава „Изстисквам излишната вода от мен, която ми носи само ненужни килограми, подпухване и некрасиви отоци. Изпълвам се с чиста космическа енергия, изграждаща тялото ми от най-финия етер!“.

Мудра на енергията

апан мудра на енергията

Мудра на енергията – Апан. Става и за отслабване.

Тази мудра е ефективна при отслабване, благодарение на способността да се отмиват натрупаните наслоения, токсини и даже намалява усещането за болка. Тя има способността да помага при проблеми с гръбначния стълб и отделителната система.

Техника: трябва да доближите безименните и средните пръсти и да ги опрете в палеца. Показалецът и кутрето стоят изправени. Изпълнението на тази мудра не е трудно, тъй като много хора знаят този жест. Това е нещо като жеста „Облизвам си пръстите!“, само че не се готвим да си оближем първите три пръста, а големия и третия и четвъртия (средния и безименния). И въобще не е нужно да облизвате нищо. Жестът е достатъчен и върши работа и без близане.

Допълнителна мудра за отслабване: Раковина

мудра раковина

Мудра „Раковина“.

Тази мудра подобрява храносмилането и помага да получаваме максимума полезни вещества от храната. Може да увеличи апетита!

Техника: като начало трябва дланите да се свият една друга в юмрук. Трябва да се обгърнат пръстите на двете ръце, а палците да се докосват. Изпълняването на тази мудра изглежда сложно в началото. Картинките ще ви помогнат да я усвоите. Като пробвате да я изпълнявате известно време, ще се научите да го правите правилно. А като почувствате ефекта, ще се присъедините към поклонниците на този метод за отслабване.

Мудрата Раковина се нарича още „шанкха” и се явява атрибут на бог Шива. Тя символизира змея, който живее в подземното царство. Изпълнението ѝ силно усилва гласа. Именно затова се препоръчва да се прави не само от оратори, певци и актьори или учители, но и от хора, които имат желание постоянно да поддържат във форма гласа си. Ако правите Раковина, можете да забравите за болките в гърлото.

Привличане на богатство

Мудра за богатство №1:

Мудра №1 за пари и богатство идеалния вариант

Мудра №1 за пари и богатство

Това е мудра, с която да излезете от застой и криза. Ако вие сте се оказали в тежко финансово състояние, ако животът ви изглежда сякаш е в затънена улица, тази мудра е за вас. Тя е за тези, които работят, но по една или друга причина вратите пред тях постоянно биват затваряни.

Бедите ги преследват постоянно по петите. Вече са изгубили жизнените си сили, нямат енергия да направят каквото и да е, дошло е време да потърсят подкрепа вътре в себе си, за да повярват отново в собствените си сили и да започнат да действат.

Имайте предвид, че енергия извън тази, която се намира във вас самите, никой няма да ви даде, трябва да я генерирате вътре в себе си. Това е мудра на Началото, именно с нея започва вашето привличане на пари. Тя създава у вас потенциал за успех и помага да излезете от кризисни времена. Тя ви дава твърдост на духа, вдъхва ви сили, привлича енергия и благосъстояние.

Веднъж почувствали в себе си енергията, трябва веднага да я приведете в действие, излишъкът ѝ само ще ви навреди. Оценете трезво своите сили. Практикувайки тази мудра, от вас ще си отидат съмненията, страхът пред бъдещето, ще се появи опора в живота.

Доверете се на своята интуиция, бъдете внимателни към детайлите. Възможностите ще се появят по вашия път – не ги изпускайте!

Как се изпълнява? Ръцете се поставят пред гърдите със страните надолу и пръстите напред. Основите на дланите се докосват. Свийте кутретата, безименните и средните пръсти и ги съединете с другите чрез фалангите. Палците се докосват един друг отстрани и под 90 градуса спрямо дланта.

Показалците са насочени напред и се докосват. Затворете очи, дишайте равномерно и дълбоко. Внушете си, че вътре във вас се формира мощна енергийна опора, жезъл, който ще ви помогне да излезете от застоя. Тази мудра трябва да се прави в течение на 3 дни сутрин (но не веднага след събуждане), по 3-5 минути.

Мудра на богатството №2

Мудра №2 за пари и богатство правилно изпълнение

Мудра №2 за пари и богатство

Ако във вашия живот никога не е имало финансов успех, вие винаги сте живели на ръба, навярно ви се иска да промените нещата кардинално. Но разберете – бедността, това не е норма и трябва и може да се направи нещо.

Вие сте бедни не защото малко работите или по съдба ви е писано цял живот да бъдете бедняци, а е напълно възможно да имате изкривени енергии, които ви пречат да се впишете сред хората. Ако случаят наистина е свързан с изкривяване на енергията, то на вас няма да помогнат нито мудри за привличане на пари, нито други…

На вас в този момент е нужно като начало да излезете от кризата. Тази мудра е така да се каже лечебна.

Тя помага в случаите на тотално безпаричие. Тоест, ако не сте имали пари никога и не предвиждате да имате и в бъдеще – тази мудра е именно това, от което се нуждаете! Ще почувствнате позитивна нагласа, сила и увереност в своите сили, ще придобиете увереност в това, че привличането на богатство и благополучие е нещо реално.

Тази мудра ще ви настрои за благоприятни промени. Черната дупка е на път да приключи. Идва светлото време.

Как се изпълнява? Поставете дланите вертикално пред гърдите си. Палците са разперени и се докосват един другиго. Основите на дланите също. Кутретата са изправени и фалангите им са съединени. А също така и палците. Безименните и показалците са изправени, но не се докосват, а средните са леко извити и също се докосват във фалангите.

Затворете очи, дишайте спокойно и енергично. Съсредоточете се върху областта на опашната си кост, която ви свързва със земята. Представете си, че вашите ръце, подобно на чаша, се напълват с всичко, което вие сами си пожелаете.

Тази мудра трябва да се прави в течение на 7 дни, веднага след събуждане, 3-5 минути. След това направете почивка една седмица и след това я правете отново, но си поставяйте по-конкретни цели. Тя ще ви помогне да излезете от кризата и да повярвате в своите собствени сили.

Мудра за богатство №3

Мудра №3 за пари и богатство истинската

Мудра №3 за пари и богатство

Това е мудра за привличане на трайно богатство. Случвало ли ви се е да смятате, че всичко аха да ви потръгне, и нещата изведнъж да се провалят, като че без причина? Винаги всичко отива по дяволите в последния момент! Ако е така, то това е мудрата за вас.

Вие дори се боите от своите успехи, защото се притеснявате, че веднага след това нещата се се сринат. Вашият поток наподобява река, която тече нормално, и изведнъж рязко започва да плитнее и пресъхва. Трябва да се премахне тази пречка. И като начало да се привлекат пари, които при това да идват с постоянен ритъм.

Трябва да настроите вашата енергия така, парите да идват равномерно, без прекъсване. Това не значи, че върху вас ще се изсипе рогът на богатството, но тази мудра ще ви помогне да живеете нормално, без резки спадове. Ще имате спокойствие. Ще престанете да се боите от успехите, а ще ги очаквате отново и отново.

Ще се отвори един постоянен източник за привличане на богатство (а може и не само един). Може би при вас ще се появи нова стабилна работа, или ще се появи възможност да откриете свой собствен бизнес. Ще ви се отвори възможност да направлявате потока от изобилие в нужната за вас посока

Как се изпълнява? Ръцете на нивото на гърдите, дланите една към друга. Страничните повърхности на дланите се съединяват една с друга. Фалангите на палеца, показалеца и средния пръст на двете ръце се докосват. Страничните повърхности на кутрето и безименния пръст са плътно притиснати и насочени нагоре. Тази мудра трябва да се изпълнява сутрин след събуждане и вечер преди заспиване по 2-3 минути. След седмица: почивка седем дни и после пак по същата схема.

Мудра за богатство №4

Мудра №4 за пари и богатство оригиналът

Мудра №4 за пари и богатство

Тук идва реч за мудра за екстремно привличане на пари. Тази мудра е за тези, които имат спешна нужда от пари – за лечение, за ремонт на някаква машина или апартамент, за появило се изневиделица пътуване и така нататък. Тя няма да ви обезпечи постоянен паричен поток, тази мудра помага да спешно и еднократно привличане на пари.

Ако в момента нямате пари, но ви трябват много спешно – за нещо супер важно, нетърпящо отлагане, мудрата подготвя вашата енергетика за изход от кризата и я подготвя за приемане на мощната енергия на парите.

И затова тази енергетика се трансформира в нужните да вас блага, при това бързо. Така че тази мудра е много силна и действа бързо, тя не трябва да се използва постоянно. Най-добре я използвайте само в краен случай и не прекалявайте.

Как да я изпълняваме? Поставете дланите си пред вас на нивото на слънчевия сплит, пръстите на едната ръка са насочени встрани спрямо пръстите на другата. При жените – дясната ръка настрани, а лявата – нагоре. При мъжете е обратно. Съединете в кръг показалеца и палеца.

Разделете останалите пръсти и леко ги свийте. Фалангата на кутрето на дясната ръка съединете с фалангата на безименния пръст на лявата. А кутрето на лявата ръка – с безименния на дясната. Средният пръст е свободен и леко присвит.

Съсредоточете се в района на слънчевия си сплит, почувствайте мощния поток на енергия, която се формира там. Изкажете намерението си да получите необходимата сума пари. Най-оптималната схема за изпълнението на тази мудра е: сутрин след събуждане, след това три пъти през деня с интервали не по-малки от 4 часа, и непосредствено преди сън по 5-10 минути.

Тя не трябва да се използва повече от един ден едно след друго. Но ако ни е много належащо – може да се направи изключение и да се направи в един последващ ден по гореуказаната схема.

Мудра за богатство №5

Мудра №5 за пари и богатство е това

Мудра №5 за пари и богатство

Това е мудра, предпазваща ни от загуба на пари. Тя е необходима на всички, които искат да се защитят от загуба на средствата си. Тя пази вашите лични и нелични средства, ценни книжа и така нататък. Тази мудра ще бъде вашият ангел-хранител, съхраняващ ви от нечестни хора, крадци, мошеници.

Тя ви защитава от кражба на портфейла или портмонето и прочее неприятности. Никой без вашето знание не може да се разпорежда с вашите пари. Мудрата образува около вас и вашите пари защитна енергийна броня.

Около вас ще бъде събудена енергия на неуязвимост, която придава увереност и спокойствие. Те ще свали тревожността и безпокойството за пари и ще ви подготви към привличане на благосъстояние. А както е известно, за каквото мислиш, това привличаш.

На вас няма да ви се налага да мислите и да не можете да спите нощем от притеснение, че вашите пари ще отидат при някой друг. Спете спокойно, те са под надеждната защита на мудрата!

Как се изпълнява? Ръцете се поставятг на равнището на слънчевия сплит, пръстите нагоре. Те са вплетени в захват, като фалангите на пръстите на едната ръка се докосват до основата на пръстите на другата. Палците се скръстват: при жените отгоре е палецът на дясната ръка, а при мъжете на лявата.

Затворете очи, успокойте се. Съсредоточете се върху слънчевия си сплит и мислено нарисувайте там щит, който ви защитава. Внушете си, че парите ви са под надеждна защита, те са неуязвими. Ако няма пряка опасност за вашите пари, те са неуязвими. Достатъчно е да изпълнявате тази мудра един път дневно вечер по 1-2 минути.

Но ако сте силно притеснени за своите спестявания, то можете да я правите и два пъти дневно в удобно време с прекъсвания не по-малки от 4 часа, времетраенето може да е 4-5 минути. Правете я две седмици, седмица – прекъсване, и така нататък. Когато проблемите отшумят, правете я еднократно.

Това са мудрите за привличане на пари и запазване на богатство. Има и други за стартиране на бизнес и за успех при лотариите.

Вижте и другите основни мудри!

Мудра на кравата

Мудра на кравата нагледно

Мудра на кравата

Мудрата на кравата е получила специфичното си наименование покрай това, че кравата е свещено животно в Индия. Тази мудра е полезна за хората, които се оплакват от радикулитни или ревматични болести, а също от заболявания в ставите.

Мудра на знанието

мудра "Пътищата на знанието"

Това е мудрата на знанието

Тази мудра е получила името Знание неслучайно. Тя се явява една от най-важните, тъй като сваля всякакво емоционално напрежение, включително депресия, тревога, печал, и дори меланхолия. Освен това мудрата Знание значително подобрява мисленето и паметта, а също така разкрива много потенциални възможности на човека.

мудра на знанието Гиян

Гиян – мудра на знанието

Мудрата на знанието Гиян се използва редовно при медитация, защото засилва възможността за възприемане на свръхсетивни познания. Няма да сгрешите, ако я правите рано сутрин, веднага щом успешно отворите очи.

Тя решително ще подобри ума ви (ще ви направи по-умни), ще заякчи способността ви да се концентрирате, както и вашата памет. С нейна помощ си заминават излишният страх, нерешителността и дори коварното безсъние.

Мудра „Стълба към небесния храм“

така изглежда мудра стълба към небесата

Мудра „Стълба към небесата“

Мудра „Стълба към небесния храм“ – това е мудра, която е получила своето възвишено название не толкова заради връзка с всевишните сили, а заради връзката ѝ с човешката глава. Мудрата „Стълба към небесния храм“ може да възстанови слуха (в някои случаи дори много бързо). Ако постоянно се прави, ще забравите за каквито и да е проблеми с ушите…

Връзките между хората, отношенията между битие и хора, мирогледът и светоусещането на хората – това всичко се пресича чрез съдбите и житейските ни пътища. Тази мудра се препоръчва при психически разстройства.

Мудра на вятъра

Мудра на вятъра така се изпълнява

Мудра на вятъра

Източната медицина посвоему дава свое определение на думата „вятър”. Според практикуващите я, вятърът е особен фактор, който носи злини. Но само няколко часа след изпълнението на мудрата Вятър може да се почувства значително облекчение.

Мудрата, спасяваща живот

Всеки съвременен човек трябва да се научи да изпълнява мудрата, спасяваща живота, тъй като името ѝ не е дадено случайно и тя действително е способна да промени вашия живот, или живота на вашите приятели, роднини и близки. Мудрата се прави с двете ръце, облекчението идва много бързо и няма да ви кара да чакате.

така изглежда мудрата на живота и земните пътища

Мудра на живота и земните пътища (с два свити пръста – последните)

Същността на тази мудра се заключава в това, че тя е способна да възстанови енергийния потенциал на организма, като в същото време засилва мощта му. Освен това мудрата неотклонно повишава работоспособността, подобрява зрението на човека и неговата издържливост при всякакви ситуации.

Не е изключено, ежедневното изпълнение на тази мудра да доведе до излекуване на тежки болести, свързани с очите. Също така се препоръчва за хора, които се оплакват от загуба на памет и липса на енергия.

Още мудри: На земята, На водата, на Дракона!

Всички тези допълнителни (но адски важни!) мудри ще намерите на втора страница на този материал, като проследите линка към нея.

Вижте и продължението ТУК: !

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: