Йезуит разкрива как Ватикана създаде Исляма

Едно важно разкритие от йезуит за това как Ватикана създаде Исляма и с каква цел

Изумителна история от свещеник йезуит на име Алберто Ривера, който е имал достъп до секретни документи.

Той е научил тази история от секретни брифинги във Ватикана, докато бил там свещеник йезуит, под клетва да не издава никакви тайни от такива секретни документи. Тайните му били разкрити от йезуитския кардинал Августин Беа, чрез тези документи.

Кардинал Беа му обяснил как отчаяно римокатолиците са искали да превземат Ерусалим за свой град на своята религия. Поради своята религиозна история и стратегическа позиция Светия град се счита за безценна съкровищница. за да направят Ерусалим римокатолически град е трябвало да бъде разработена схема, пише сайтът worldtruth.tv.

Като средство за изпълнението й са били избрани децата на Исмаил, син на Авраам. Бедните араби станали жертва на един от най-хитрите планове на силите на мрака, създаван някога. Ранните християни са се оттеглили навсякъде да разнасят Евангелието, за да може всеки, който повярва в името на Исус да бъде спасен за вечността.

Те са срещали тежка опозиция както от евреите, така и от властта на Рим, които са преследвали християните, за да се спре разпространението на тяхната религия.

Евреите са се разбунтували срещу Рим и през 70 година въстанието било потушено много жестоко, а храмът на Соломон бил унищожен от римляните в изпълнение на пророчеството на Исус за него в Евангелието от Матей глава 24 стих 2. На неговото място днес се издига светилището Куполът на Скалата, близо до джамията Ал-Акса, който е едно от светите места на Исляма.

По ония времена Рим се тресе от радикални промени. Корупция, алчност, апатия, извращения и бунт са разяждали Римската империя и това е помогнало за нейното рухване. Преследването срещу християните е безполезно, тъй като те отдавали живота си за Христовото благовестие.

Единственият начин, по който Сатана можеше да спре разпространението на истинското Христово учение е да създаде фалшива християнска религия, за да спре делата на Бог, за спасение на човечеството. И така те са решили да превърнат Рим в център на новата фалшива християнска религия. Религията на Древен Рим е заимствана от Вавилон и те са направили лека козметика на фасадата й.

Това е станало постепенно, а не за една нощ, казва кардинал Беа, а е започнало със създаването на писанията на ”църковните отци” в началото. Така чрез техните писания, католиците оформили една нова религия. Статуята на езическия бог Юпитер в Рим са нарекли на Свети Петър, а статуята на Венера са я променили на Дева Мария.

За свой център те са избрали един от седемте хълма на Рим, наречен “Vaticanus”, който е бил място на езическо поклонение и е имало храм на бог Янус, на който са принасяли жертви. Според римската религия бог Янус е бил с 2 лица, много подходящо за двуличието на римокатолицизма. На неговото име е наречен и първия месец от годината – януари. Култовете към римските езически богове са прехвърлени с нови имена към новосъздадената християнска религия.

Така е създадена Ватикана в изпълнение на пророчеството на Исус, дадено на апостол Йоан в книгата Откровение глава 17 стихове от 5 до 9 и точно в стих 9, в който се казва, че майката на блудниците и гнусотиите на земята Вавилон, седи на 7 хълма. Както това е разтълкувано още от реформаторите през Средновековието, блудницата седяща на седемте хълма е Католическата църква и нейният престол е във Ватикана, намиращ се на един от седемте хълма на Рим.

Римокатолиците решили да създадат нова религия, която да унищожава и преследва истинските християни и евреите и за тази цел им е трябвало харизматична личност, която да я създаде. И така те намират за подходящ Мохамед и изпълняват плановете си, но не става винаги така както те очакват.

Католиците са променили 10-та Божии заповеди в своя катехизис

Католиците са променили 10-та Божии заповеди в своя катехизис

Тук е важно да отбележим, че те са направили и друга важна промяна в християнството, като са променили втората и четвъртата заповеди от 10-те Божии заповеди, които са дадени в Изход глава 20 стихове от 2 до 17.

Втората забранява поклонение на мъртъвци, на светии, на идоли и икони, следователно засяга и проблема със спиритизма, а четвъртата заповед казва да помним и освещаваме съботата като ден на Господ.

Едно важно разкритие от йезуит за това как Ватикана създаде Исляма и с каква цел – Древен Рим

Едно важно разкритие от йезуит за това как Ватикана създаде Исляма и с каква цел
– Древен Рим

Втората заповед са я махнали напълно, а четвъртата са я променили в пазене на езическата неделя, която е била ден на слънцето и празниците на църквата. Тези промени са записани в техния катехизис и представляват изпълнение на пророчеството в Данаил глава 7 стих 25.

От действията на Ватикана разбираме, че фокусът на борбата е върху вярата в Исус и 10-те Божии заповеди. Стремежът на католиците е да отклонят хората от правилното учение на Библията и да наложат своето фалшиво такова.

Разбира се техните последователи и свещеници с нисък ранг не са виновни, за измамата, но борбата е за спасението на всеки човек.

Вижте и интересните клипове! Още по темата- ТУК! Статията продължава – ТУК!

Цитати от Библията

Цитати от Библията

Йезуит разкрива как Ватикана създаде Исляма
4.4 (88.33%) 12 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

10 коментара по “Йезуит разкрива как Ватикана създаде Исляма

 1. Да разбира се и някой има полза от това. В следващата част е писано и по този въпрос.

 2. Смисълът, който вкарват в това създаване на Исляма е да се провокира конфликт между ислямисти, християни и евреи и да се ограничава християнството и да се унищожава. Целта е да не се знае истината за вярата в Бога и всичко свързано с нея и за спасението на хората.

 3. Занимавам се с религия от 8 години и мога да каже, че тази статия е пълна глупост.

  Просто още една анти-ислямска пропаганда.

 4. Така ама мега глупост е изписано вътре. С това си изказване, не заставам в защита на католическата църква или пък на Ватикана, която наистина е извършила много злини на човечеството. (Аз съм християнин) Но тук в тази публикация има пълен исторически шмекеризъм за хора които четат такива публикациики и немеят без да си задават въпроса: Аджеба има ли резон в написаното в историческия контекст на нещата. Исляма реално се появява през 610. Държавата Ватикан е създадена на 11 февруари 1929 г. в резултат на подписването на Латеранските договори, между италианската държава и Ватикана. Договорът е подписан в Латеранският дворец и от там получава името си. Дори да се вземат и чикирикитата на Пипин от 756 за създаване на това което през горепосочената година става папска държава но не е все още, публикацията си остава пълен фекал.

 5. Под Ватикана се подразбира римокатолическата църква, защото в нея е управлението й, включително и в миналото, макар че католически църкви започват да се наричат същите чак след разделянето на църквата на източна и западна през 1054 г. Терминът католически започва да се използва още в началото на 2-ри век. Ватикана е и един от седемте хълма, които влизат в територията на Рим. За Рим е споменато в Библията в Откровение 17:5-9 и това пророчество сочи на него. Писаното в статията се отнася за ония времена, когато е създаден Исляма и се говори за секретен документ, който разкрива описаното и за което е убит Алберто Ривера. Това, че се казва Ватикана, не значи, че става въпрос за съвременната държава Ватикана, а за западните християнски църкви, център на които е бил Рим, също и Ватикана.

 6. Ей малоунмици, хората ви привеждат доказателства, че е така…. Да, някой винаги може да използва тези факти за една или друга цел и сигурно е така, но тук е важна истината, а тя е тази от материала…! Вие кво, за да повярвате, трябва да сте там по онова време ли при вземането на тайното решение за създаването на новата религия ислям… Я погледнете фактите: Исляма е първата религия след християнството, която въвежда МОНОТЕИЗМА и копира много неща от християнството ! Дори в корана Исус е записан като пророка Иса. А колкото до враждата между християнството и исляма, тя не е новост, а съществува още от Авраам между двамата му сина Закония – Исаак и Незакония – Исмайл !

 7. Всички, с малки изключения,приемат написаното в социалните медии за истина. Това е така, защото мразят да мислят и имат ниска обща култура. Писаното по-горе, с изключение на Славян и Ivan, потвърждава написаното от мен.
  Публикуваният материал съдържа толкова противоречия, че вероятно е измислица или компилация от истински текстове и измислици.
  Ислямът възниква, когато арабските номадски племена усядат и започват да забогатяват от търговия и охрана на керваните. Често ги наемат във войните и междуособиците в района. Така голяма част от тях попадат под влияние на зороастризма от Персия, на християнството от Източната Римска империя (ИРИ, кръстена от историците през 18-19 в. Византия) и на юдаизма (главно простолюдието в западните покрайнини). Водачите (старейшини) на отделните кланове и арабски племена, повлияни от големите държави около тях, търсят начини да запазят населението си от претопяване, се опитват да засилят опората на старата си религия, но без особен успех. Единствен Мохамед от един от водещите родове, управляващи Мека, след 40-тата си година, благодарение на натрупания опит и проучване на околните религии, стига до извода, че само с една нова монотеизтична религия, която да е близка до арабския манталитет и морал, може да обедини арабите с тенденция да създадат своя силна държавност. До създаване на исляма няма никаква намеса отвън.
  Със създаване на ислямския халифат започват войни с околните държави и с ИРИ, но въпреки това, както в халифата, така и в ИРИ няма преследване на друговерците. Естествено в халифата изповядващите новата религия се ползват с предимство. Едва след като халифата стъпва в Европа (Испания), западната християнска църква го използва за засилване на своето влияние и насаждане на фанатизъм. След разделяне на християнството на Католицизъм и Източно православие, съперничеството на Католицизма за владеене на свещените земи се засилва. Вината на Ватикана, т.е. на папската курия – католицизма, с кръстоносните походи става причина за появата на ислямския фундаментализъм. Сега всички си патим от това!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *