Как разните символи говорят при гледане на кафе? Как да си го направим сами безплатно? Да се вярва ли на виртуално или онлайн гледане на бъдещето (напр. Джезве)? Справочник на основните фигури и знаци.

Основно хората търсят Сърце. Птица (видове)  КонŸ Дърво Делфин. Куче ζ Слон  Таралеж. * ЖенаΘ Мечка. ¥ Котка Охлюв. Крокодил.  ϖ Бухал. ξ Морско конче Орел Костенурка Ламята. Υ Заек. Камила æ Букви  Гълъб ψ Елен  Риба  Петел ℰ Змия ♛ Жаба ✓ Паун. За другите отворете съдържанието в синия правоъгълник по-долу!

Съдържание:

Кафето е една от най-разпространените напитки в света. Много хора не могат да се почувстват наистина будни, преди да отпият няколко глътки от ароматната течност.

Сред разнообразието от кафе и начините му на приготвяне се откроява кафето в джезве, което много често бива наричано турско кафе.

То се свързва с един древен ритуал, който е любопитен за почти всеки, а именно гледането на кафе.

Едва ли има някой, който да не желае да надникне в своето бъдеще. Всеки има свои цели, мечти и планове в живота и иска да разбере дали ще успее да ги реализира успешно.

Древният ритуал гледане на кафе може да Ви помогне да надникнете в своето бъдеще и да се подготвите за това, което ще Ви се случи.

Този метод на гадаене е широко използван, защото е много лесен и дава вярна прогноза.

нумерология

Как разните символи говорят при гледане на кафе?

За да разберете своето бъдеще или това на приятел е необходимо да надникнете в чаша, в която има утайка от кафе.

Специалният метод на приготвяне на напитката ще разгледаме в следващите редове, а сега накратко ще се спрем на символиката на фигурите, които се образуват в порцелановия съд.

При гледане на кафе в чашата се очертават различни форми, които в случай, че имате достатъчно фантазия може да оприличите на животни, букви, предмети, символи, човешки силуети, числа.

Трябва внимателно да анализирате всяка една получена от утайката на кафето фигура. За да видите правилния образ може да завъртите чашата и да погледнете от друга позиция или ъгъл.

онлайн гадаене на кафе как да си гледаме сами символи справочник

Вие сами може да си гледате на кафе

Започнете ритуала по гадене от краищата на чашата към стените и дъното.

Не забравяйте, че трябва да погледнете и чинийката, която отразява отношенията в семейството.

По отношение на фигурите в чашата можем да кажем, че на дъното са се спотаили Вашите мисли, емоции и мечти. Утайката в тази част разкрива всичко, което Ви вълнува в момента. По стените на порцелановия съд Вие може да гадаете за настоящето, а ръбовете на чашата говорят за бъдещето.

Ако утайката е достигнала външната стена на чашата – очертава се пътуване. Дългите и прави линии във Вашата чаша са предвестници на щастието, а кривите линии означават заболявания и трудности в личния живот.

Как да си го направим сами безплатно?

Разбира се, че Вие може да си гледате сами или да разгадаете бъдещето на Ваши близки като приготвите специалното кафе в домашни условия.

Не е нужно да се срещате със сладкодумни врачки, гледачки и други непознати хора, които са надарени с богато въображение.

За целта Ви е необходимо джезве, бяла чаша и чинийка, кафе, фантазия и интуиция.

Важно е чашата, в която ще гледате да бъде идеално измита и подсушена, за да не остават в нея чужди мисли и енергия.

В джезвето сложете чаша вода и лъжица смляно кафе. Поставете съда на котлона и изчакайте да заври. Когато кафето започне да ври на повърхността се образува тънък слой пяна. С помощта на лъжица разбъркайте пяната и отново поставете върху котлона. Повторете това действие 3 пъти.

Изсипете получената смес в чаша и преминете към тайнствения ритуал. Лицето, на което ще гледате трябва да хване чашата за дръжката и да се постарае да отпива от едно и също място.

Не изпивайте кафето до дъно. Накрая оставете една малка глътка, в която преобладава утайка. Важно е преди да обърнете чашата да направите три кръгови движения с нея по посока на часовниковата стрелка. Целта е утайката да се разпредели по стените на съда. Това е всичко.

Сега вече може да обърнете чашата върху чинийка. Изчакайте утайката да образува своите фигури, които ще Ви подскажат Вашето бъдеще или това на човека срещу Вас.

След около 5 минути може да преместите обърната чаша върху салфетка, за да се отцеди, а Вие започнете гадаенето по знаците, останали върху порцелановата чинийка.

Може ли да се вярва на виртуално или онлайн гледане на бъдещето (напр. Джезве)?

Много хора използват онлайн гледане, за да надникнат в своето бъдеще.

Това, разбира се, не е достоверен метод, чрез който ще разберете какво Ви очаква в следващите дни, месеци и години от живота Ви. Тази процедура служи по-скоро за забавление и разтоварване от мрачното и еднообразно ежедневие.

За да бъде едно гледане на кафе реално и автентично е необходимо да има налице контакт.

Когато отпивате от ароматната напитка, Вие предавате Вашите чувства, мисли и емоции на кафето. Между пиещия кафе, чашата и утайката се създава един вид мисловна връзка – път, по който преминава информация.

Затова е толкова важно ритуалът гледане на кафе да бъде извършен реално, а не виртуално. Устните, ръцете и дори мислите Ви трябва да се докоднат до порцелановата чаша, за да може разгадаването на бъдещето да бъде истинско и достоверно.

Справочник на основните символи, фигури и знаци

Както вече споменахме в чашата с утайка могат да се образуват най-различни символи, знаци, фигури, букви, силуети и други изображения, които да допринесат за правилното гледане на кафе.

При този ритуал всяка точка, чертичка и линия има своето значение, което трябва да бъде разтълкувано точно и вярно.

В следващите редове ще разгледаме символиката на различните фигури, които се образуват в чашата при гледане на кафе.

Когато видиш сърце

гледане на кафе сърце

Сърце при гледане на кафе вещае фини любовни трепети!

Както всички знаем сърцето е символ на любов, приятелство и положителни емоции. Ето защо при гледане на кафе появата на този символ е изключително приятна и предвещаваща много радостни мигове.

На първо място сърцето се свързва с любовни трепети. Ако утайката образува тази фигура, това означава, че съвсем скоро ще Ви сполети чиста и искрена любов или предложение за брак.

Птица: Бухал

Бухалът е лош знак при гледане на кафе

Бухалът е лош знак при гледане на кафе

През последните години бухалът все повече се асоциира с мъдрост, знание и дълголетие. Бижутата, които изобразяват нощната птица се считат за подходящ подарък, който ще дари със знания и проницателност своя притежател.

За разлика от общоприетото мнение, обаче при гледането на кафе бухалът не е никак желана фигура в чашата. Ако видите изображението му в порцелановия съд бъдете готови за неприятности и клюки, сплетни и интриги по Ваш адрес. Тази птица вещае още спорове, скандали, проблеми в работата, раздяла с любим човек и дори смърт на близък приятел или роднина.

Птица: Гълъб

гледане на кафе птици гълъб

Гълъбът обещава предложение за брак

Гълъбът е много желан символ за девойки, които мечтаят за сватба. Затова ако при гледане на кафе, в чашата на неомъжено момиче се появи гълъб, предстои предложение за брак.

Няколко гълъба в порцелановия съд предвещават семейно тържество – сватба, годишнина, юбилей.

Освен това гълъбът символизира мир, хармония, чистота на душата и светли мисли.

Птица: Гарван

гледане на кафе тълкуване

Гарванът вещае проблеми и тревоги

Гарванът е сигурен знак за проблеми и тревоги в дома. Ако птицата е със широко отворени крила- – очакват Ви семейни скандали.

Ако освен крилата, гарванът е отворил и своя клюн – предстои Ви продължителна раздяла с един от членовете на семейството Ви.

Гнездо

Гнездото предвещава брак. Видите ли този знак в чашата си, гответе се за предложение за женитба и поставянето на началото на щастлив семеен живот.

Птица: Орел

гледане на кафе фигура на орел

Орелът е символ на победа

Този символ носи неочаквани новини, победа и реализиране на най-съкровените Ви желания.

Орелът има много значения, но всички те са само и единствено във Ваша полза. Подгответе се за постигане на успехи, благодарение на Вашите усилия, както и за щастливи мигове в семейния живот.

Въпросната птица може би Ви предупреждава за неочаквана трагедия, от която ще се спасите като по чудо.

Лебед

Красивата птица символизира неочаквано получаване на парична сума. Това ще рече, че ще получите пари без изобщо да сте се потрудили за тях. Може това да бъде наследство, дарение или просто да намерите голяма сума пари.

Птица: Лястовица

В реалния живот лястовицата е свързвана с добрина, свобода, късмет. При гледането на кафе птичката подсказва, че Ви предстои вземането на важно решение, с което Вие ще се справите с лекота.

Лястовицата е символ и на неочаквано пътуване с щастлив край.

Птица: Петел

Символ на семейство, хармония, добри новини, петелът се тълкува като положителна фигура при гледане на кафе.

Ако домашната птица е на хълм или връх – очаква Ви голямо щастие, може би предложение за брак.

Паун

Ако в чашата Ви от кафе гордо стои паун, гответе се, защото съдбата е предопределила от Вас да стане богат и уважаван човек.

Може би ще развиете добре своя бизнес или ще наследите солидно наследство. Факт е обаче, че скоро ще се наслаждавате на луксозен начин на живот.

Прилеп

Може да се каже, че образът на това неприятно животно Ви изпраща поздрави от миналото. Ще срещнете човек, който ще Ви напомни за неща, останали зад гърба Ви.

Ако прилепът е с разтворени крила, това е знак за дълъг и щастлив живот.

Пате

фигура на пате при гледане на кафе

Патето е символ на любов и щастие

Патето е символ на любовта и най-вероятно предсказва щастлив брак. Освен това фигурата в чашата Ви може да означава верен партньор, който Ви обича, уважава и се грижи за Вас.

Патето се свързва още с пари и късмет в хазартните игри, така че не се колебайте да си пуснете тото или да заложите на футболен мач.

Птица Феникс

Ако видите феникс при гледане на кафе, трябва да знаете, че скоро ще получите добри новини. Тази птица е символ на просперитет, успешно бъдеще, сбъднати желания.

Птица: Фазан

Тази прекрасна птица подсказва, че скоро ще срещнете необикновен човек, който ще преобърне целият Ви свят.

Не се страхувайте да се впуснете във връзка с него, защото това ще бъде едно от най-правилните решения, което сте вземали в живота си.

Птица: Щъркел

В живота тази птица често се свързва с появата на бебе. Ето защо, ако при гледане на кафе съзрете фигурата на щъркел, трябва да се подготвите за нов член в семейството.

Освен това този знак се свързва с положителна промяна, откриването на нови хоризонти и настъпването на щастливи събития.

Кон

гледане на кафе кон джезве

При гледане на кафе появата на кон обикновено означава само хубави работи.

Конят е наистина красиво и величествено животно. Много хора се захласват по прекрасната му осанка и царствената му походка. Ето защо и при гледането на кафе конят е символ на успех, щастие и благоденствие.

Ако видите кон в чашата, бъдете сигурни, че лицето, на което гледате ще срещне нови приятели или ще започне нова романтична връзка.

Величественото животно може да подсказва също така за добри новини, свързани с предложение за брак.

Като цяло появата на кон в чашата при гледане на кафе е добро предзнаменование за положителна промяна в отношенията Ви с противоположния пол.

Делфин

гледане на кафе делфин безплатно гадаене

Ето как изглежда един примерен делфин в чашата за гледане на кафе.

Едно от животните, които предизвикват умиление и радост е именно делфинът. Точно поради тази причина неговата поява в чашата не символизира нищо лошо.

Напротив – ако при гледане на кафе утайката изгради образ на делфин, бъдете сигурни, че Ви очакват добри новини. Радостната вест може да получите в семейството или в кариерата.

Делфинът може да значи задаваща се голяма сума или богатство, но зависи от какво е обкръжен като други фигури. Също и решителност, успех или изцеление. Зависи от компанията му.

Ако гледате за характер на човека, това значи личност в мир със заобикалящите го и със себе си, човек уверен и добронамерен, който излъчва добра и положителна енергия към вас.

Делфинът е знак да не се отчайваме, а да ликвидираме трудностите смело. Да не посрещаме препятствията с песимизъм, а енергично да ги отстраняваме и да ставаме по-опитни и печени от това!

Ламята

Ламята, дракона или друго очертание, което наподобява митично същество, говори за проблеми, безпокойство и мъка. Видите ли ламя в чашата си, бъдете готови за изпитания, на които ще Ви подложи живота.

Таралеж

Таралежът Ви предупреждава при гледане на кафе

Таралеж при гледане на кафе ви предупреждава да се пазите от непознати, които може би искат да ви набодат, пардон, навредят.

Таралежът не е добър знак. Тази фигура изразява предупреждение, че някой се опитва да Ви използва, за да постигне собствените си цели.

Видите ли таралеж в чашата си, имайте едно на ум. Не се доверявайте на хора, които познавате малко, защото могат да Ви изиграят много лошо.

Трябва да се научите сами как се казва „Не“. Ако таралежът се появява в долната част на чашата, това със сигурност е знак, че сте ужасно доверчив, или поне прекалено.

Ако е в средата – претоварвате се с ангажименти, рискувате да „изпушите“ от тях и да си останете без ангажименти и голи като пушка.

Таралежът ви се явява в горната част на чашата, следователно дошло е супер време най-накрая да се погрижите просто сами за вас си. Стига сте се раздавали, стига алтруизъм. Бъдете егоисти, това е здравословно!

Охлюв

гледане на кафе охлюф

Ако видите охлюв в утайката при гледане на кафе, значи, че ще постигнете целта си.

Охлювът в чашата подсказва, че съвсем скоро ще постигнете целта, която сте си поставили. Това означава, че ще реализирате Вашия план в личния или професионалния си живот и то без да срещнете големи затруднения.

Ако фигурата на бавното животинче се намира в горната част на чашата, бъдете сигурни, че в близко бъдеще ще постигнете бленувана и дълго преследвана мечта.

Дърво

Ако при гледане на кафе видите дърво

Ако при гледане на кафе видите дърво, обърнете внимание на семейството си

Дървото, което се е образувало от утайката при гледането на кафе може да има различно значение и много варианти за тълкуване.

Дървото с разперени клонове може да се гадае като получаване на нови предложения за работа, а в личния живот – за нови запознанства с представители на противоположния пол.

Ако дървото в чашата Ви е счупено, вероятно ще претърпите някаква загуба.

В случай, че този символ се появи на ръба на чашата Ви имайте предвид, че трябва да обърнете по-голямо внимание на семейството си и да поставите личното си щастие пред кариерното развитие.

Заек

Заекът символизира страх и неувереност. Ако дългоухото животно се образува в чашата Ви с утайка от кафе, това може да означава само едно – липсва Ви смелост, за да преследвате целите си.

Това е и причината, поради която мечтите Ви няма да се сбъднат или поне не се надявайте да реализирате плановете си на този етап от живота Ви.

Слон

Гледане на кафе се извършва след сваряване на ароматната напитка в джезве

Може да преминете към гледане на кафе след сваряване на ароматната напитка в джезве

Слонът символизира добрина, спокойствие, мъдрост и сила. Ако утайката в кафето изрисува облика на огромното животно, не се съмнявайте, че ще заемете висок пост на работното място или ще постигнете дълго преследвана цел. Още ТУК: За дълбоката символика на един талисман слон. На какво друго е символ той?

Котка

Ако видите котка в чашата си – пазете се от скандали. Фигурата символизира скандал, който може да бъде предизвикан от Ваши близки и познати. Възможно е обаче разпрата да възникне по инициатива на стари Ваши врагове.

Куче

Както всички знаем фигурата на кучето е олицетворение на добър приятел.

Ако при гледане на кафе съзрете това изображение, може да го разгадаете като верен приятел, който ще Ви подаде ръка в труден момент.

В случай, че сте безработни, то фигурата на кучето най-вероятно Ви подсказва, че в най-скоро време високопоставена личност ще отправи към Вас неустоимо предложение за работа.

Костенурка

гледане на кафе костенурка символ

Символ костенурка при гледане на кафе.

Костенурката подсказва, че Вашата цел няма да бъде постигната толкова лесно, колкото ви се иска. Преди да успеете в начинанието си Ваш приятел, близък или работодател ще Ви направи остра забележка. Не се обиждайте от порицанието, а го приемете като градивна критика.

Мечка

При гледането на кафе мечката е символ на предателство

При гледането на кафе мечката е символ на предателство

Ако при гледане на кафе съзрете в чашата си мечка, бъдете нащрек. Тази фигура предупреждава, че Ваш приятел ще Ви предаде. Като цяло мечката сигнализира за проблеми, неудачи, опасности и неприятности.

Акула

Противно на всеобщото схващане, при гледането на кафе акулата се приема за добър знак.

Също както и делфина, хищната риба символизира щастие, благоденствие и късмет. Видите ли в чашата си акула, пригответе се за положителна промяна в личния или професионалния живот.

Ангел

Ангелът може да бъде тълкуван като човек, който ще Ви закриля и покровителства. Очаквайте добри новини в най-близко бъдеще и бъдете сигурни, че ще срещнете влиятелно лице, което ще стане Ваш защитник.

Агне

гледане на кафе гроб врабче символи

Пишете ни и вие долу в коментарите под статията! Нека заедно да допишем този справочник! Как си пиете вие кафето и какво разчитате в него?

Агнето е знак за непорочност, чистота, почтеност. То олицетворява Вас и Вашия дом.

Тази фигура означава, че Вие сте добър човек, а жилището Ви е топло и уютно. Близките и приятелите Ви се чувстват приятно и спокойно в компанията Ви и знаят, че могат да разчитат на Вас в труден момент.

Арфа

Музикалният инструмент символизира Вашите романтични чувства.

Ако при гледане на кафе откриете арфа в чашата си, това може да означава само едно – разбирателство, единодушие и добра съвместимост с Вашия интимен партньор.

Тази фигура подсказва, че вие сте намерили или скоро ще срещнете Вашата идеална половинка.

Алигатор (Крокодил)

гледане на кафе крокодил алигатор

Ако ви се появи крокодил или алигатор при гледане на кафе, няма как да не го забележите!

Алигаторът е знак за предупреждение. Тази фигура обикновено се появява в чашата на онези, които са ангажирани със собствен бизнес или се стремят към изграждането на собствена кариера.

Внимавайте при сключването на сделки, защото може да бъдете предадени от евентуални бъдещи партньори. Рискувате да вземете неправилно решение, което може да доведе до финансови загуби.

Да видиш крокодил в кафето, може да индикира враг, безмилостна персона. Някой, който по подъл начин придобива печалба от вас. Също може да е и крадец. Вашите съперници ще придобият сила в борбата си срещу вас.

Ревност от конкурентите ви, заради вашите успехи в бизнеса. Запазете остатъчната вяра и гледайте да я усилите, защото именно от енергичност и вяра ще имате нужда. Не се вкисвайте, а се мобилизирайте и направете бизнеса си по-неуязвим. Конкуренцията ви прави забележително по-силни, ако не се тръшкате и втелявате!

Бебе

Бебето символизира лични страхове, притеснения и нерешителност, които могат да бъдат пречка за бъдещо творческо или кариерно развитие.

И докато в реалността бебето е причина за радост и щастие, то при гледането на кафе тази фигура символизира неприятности.

Букет

гледане на кафе букет предложение за брак

Ако в чашата си видите букет – очаквайте предложение за брак

Ако в чашата си видите букет, това е благоприятен знак. В бъдеще Ви очаква щастие, безоблачни дни, предложение за брак.

Бик

Бикът е знак за опасност. Ако при гледане на кафе съзрете фигурата на това животно в чашата си – бъдете предпазливи. Заплахата, която Ви грози може да бъде свързана със загуба на средства, влошаване на здравето или кавга с близък човек.

В някой ситуации бикът може да бъде добър знак. Ако видите мощното животно върху хълм или планина се гответе за положителни промени във финансовото си положение.

Вълк

Вълкът в чашата говори за силен характер. Хищното животно подсказва, че в живота Ви ще има неприятна ситуация, от която Вие ще излезете като победител, благодарение на силния си характер.

Вулкан

Вулканът във Вашата чаша е предупреждение за лични проблеми, които могат да доведат до влошаване на здравословното Ви състояние – физическо и психическо.

Съществува вероятност от скандал и разпадане на добрите отношения с близки и приятели.

Вулканът може да подсказва за възникването на бъдещи наследствени спорове между Вас и роднините Ви.

Водопад

При гледане на кафе водопад

При гледане на кафе водопадът е символ на успех

Ако утайката от кафе в чашата Ви образува водопад, очаквайте нещо хубаво да се случи в бъдеще. Тази природна забележителност символизира успех, процъфтяване, благополучие.

Врабче

Ако в чашата Ви се появи врабче, подгответе се за срещи с приятели, партньори, преговори и сделки. Тази фигура се свързва с интелектуална дейност.

Врабчето подсказва също, че скоро успешно ще разрешите проблемите, които Ви терзаят.

Гъба

Гъбата във Вашата чаша може да се тълкува като израстване. Това ще рече, че скоро ще постигнете успехи в кариерата или ще промените своите възгледи и приоритети в живота.

Освен това гъбата се счита за добър знак. Свързва се със здраве, дълголетие, постоянство.

Гущер

Гущер в чашата символизира изненада и предстоящо неочаквано събитие. Това животно не е сред най-обичаните, но появата му при гледане на кафе е добър знак.

Гущерът означава, че някой ще Ви направи подарък или неочаквано ще се озовете на събитие. Възможно е контактите, които ще завържете на това място да доведат до нещо ново.

Гущерът предупреждава, че тази новост в живота Ви може да бъде постигане на желана цел, но може и да е свързана с разочарование и сълзи.

Гроб

Този символ е изключително неприятен при гледането на кафе. Според древните обичаи, когато врачка види смърт, тя в никакъв случай не бива да казва това на лицето, на което гадае.

Както сами се сещате изображението на гроб се свързва със смърт и погребение. В зависимост от разположението на символа в чашата може да гадаете дали събитието е отминало или предстои.

Глава

Главата означава, че Вашите мисли, чувства и действия ще бъдат подвластни на чуждо въздействие. Някой ще се опита да въздейства върху Вас, начина Ви на живот и отношенията Ви с околните.

Не бързайте да се притеснявате. В някой случаи главата означава, че ще се сдобиете с покровител, който ще Ви помогне да решите проблемите си.

Глиган

Колкото и невероятно да Ви се струва, това опасно животно е символ на просперитет. Ако при гледане на кафе, откриете фигурата на глиган в чашата – очаква Ви благополучен и щастлив живот.

Грозде

При гледането на кафе, този плод има благоприятна символика. Гроздето е признак на любов, приятелство и просперитет.

Гърди

Гърдите са олицетворение на женственост, майчинство и плодородие. Този знак обещава добра реколта. Ако при гледане на кафе на мъж, видите гърди, това означава също липса на топлина и грижи.

Дракон (Змей)

Образът на дракона не означава нищо лошо. Той символизира сбъдване на мечта, раждане на дете или успешно завършване на важно начинание.

Драконът вещае още повишаване на стандарта на живот и емоционалното състояние.

Динозавър

При гледането на кафе, динозавърът се свързва с покровителство. Тази фигура означава, че Вие ще помогнете на друг човек в неговото образование или духовно развитие.

Като цяло динозавърът символизира Вашия стремеж по някакъв начин да помогнете на други хора при реализирането на целите им.

Детелина

гледане на кафе значение на детелина

При гледане на кафе, детелината е на късмет

Този символ подсказва, че имате проблем в живота, който обаче съвсем скоро ще бъде решен. След като нещастието отмине, Ви очакват късметлийски и безоблачни дни. Детелината означава дълго и продължително щастие.

Ако в чашата Ви се е „настанил” букет от детелини – в живота Ви ще се появи уважаван човек, който ще Ви освободи от всичките Ви проблеми. Вижте и ТОВА: Още значения на символа детелина!

Дявол

Дяволът символизира влечение към забраненото, предателство, изкушения, болести, проблеми. Изобщо появата на тази фигура в чашата не предвещава нищо добро. Образът на Дявола е характерен за всички видове проблеми.

Дете

При гледането на кафе, детето не винаги е положителен образ. Този символ се свързва с безпомощност, слабост, неспособност за преодоляване на препятствията, които Ви поднася живота.

Ако детето е право – очаква Ви щастие, докато седящата поза предвещава неприятности.

Джудже

Джуджето символизира уюта на дома и семейния дух. Джуджетата са известни със своето несметно богатство и щедрост. Това означава, че ако попаднете на фигурата им при гледане на кафе, Вие ще направите или получите дарение.

Джуджето също така може да означава напредък в кариерата и финансова облага.

Елен

Появата на елен в чашата Ви, означава, че вървите в правилната посока и скоро ще достигнете мечтаната цел. Продължавайте да следвате плана, който сте си начертали и скоро ще се радвате на финансови постъпления и ще спечелите уважението на околните.

Еднорог

гледане на кафе символи

Еднорогът е символ на закрила от висши сили

Еднорогът при гледането на кафе е сигурен знак, че Вие сте под закрила на висши сили. Това митично създание символизира невидима протекция над Вас, близките и дома Ви.

Това съвсем не означава, че трябва да се чувствате облагодетелствани, защото съдбата Ви може да се промени много бързо и действията на висшите сили да се обърнат срещу Вас.

Елха

Коледното дърво в чашата Ви е знак за наближаването на приятно събитие. Може би първото, което Ви идва на ум е, че скоро предстои рожденият Ви ден или този на Ваш близък.

Коледното дърво, обаче, съвсем не е символ на този личен празник. То предизвестява по-скоро за раждане на дете, успешно завършване на училище или университет.

Ембрион

Счита се, че ембрионите символизират творчески планове, които обаче са още в самото начало. Ембрионът подсказва, че най-вероятно сте се захванали с проект, който все още е в процес на разработка.

Вие сте вдъхновени и се движите в правилната посока, но ще мине време, преди да реализирате целите си.

Жираф

гледане на кафе животни

Жирафът е предупреждение за разочарования

Жирафът съвсем не е толкова безобиден, колкото изглежда, особено ако се появи в чашата Ви. Високото животно предупреждава, че Вашите планове и надежди, свързани с положителни промени, няма да се сбъднат.

Това тълкуване вероятно се свързва с тромавата фигура на жирафа, който се движи изключително бавно и флегматично.

Жаба

Тази фигура е знак за добри новини, късмет, успех и дълбока любов. Видите ли жаба в чашата си, гответе се за любовно обяснение, предложение за брак и доходоносен бизнес.

Жабата може да се свърже и със смърт на близък роднина, от когото Вие ще получите голямо наследство.

Жена

При гледането на кафе, фигурата на жената означава съперник, който ще си послужи с измама и манипулация, за да Ви злепостави. В този случай жената се свързва с клюки, интриги и неприятности.

Животни

Всяко едно от животните, чиито фигури се образуват при гледане на кафе носи своя собствена символика, различна от тази на останалите.

Затова при извършване на този ритуал се вгледайте добре във фигурата на животното и се опитайте да го оприличите. Това ще Ви помогне по-лесно да разгадаете бъдещето с помощта на този наръчник.

Жълъд

Жълъдът е могъщо дърво и неговият плод е символ за успех, раждане на нова идея или стартиране на собствен бизнес.

Жерав

Жеравът е символ на здраве, сила, енергия и дълъг живот. Появата му във Вашата чаша говори за непреклонна сила и жажда за живот.

Бременна

гледане на кафе бременна

Бременната жена в чашата символизира неприятности и проблеми

Бременната жена в чашата се свързва с неприятности, трудности в живота, проблеми, скандали. Тази фигура предупреждава за накърняване на доброто име и репутация.

Понякога бременната жена в чашата е предвестник на неуспешен брак.

Стара жена

Може да Ви се стори странно, но възрастната жена в чашата е знак за нова любов. Ако все още не сте открили човекът на Вашите мечти, то се пригответе за тази съдбоносна среща.

Змия

Ако змията се намира на ръба на чашата, внимавайте – това е знак, че трябва да промените вече взето решение (ако е възможно).

В останалите случаи змията означава, че Вие сте разумни и силни личности, готови да споделят своята мъдрост с околните.

Знаме

При гледане на кафе символи

При гледане на кафе задължително използвайте чаша с бели стени

Знамето в чашата предизвестява скорошен триумф и повод за гордост в професионалния живот. Този символ също означава, че скоро ще се натъкнете на стари приятели, които не сте виждали от дълго време.

Зъб

Зъбът се свързва със загуба на имущество, финансова нестабилност, скандали, нападение, риск от насилие. Понякога зъбът в чашата може да се свърже със смърт.

Извънземно

Може да Ви звучи странно, но човешкото въображение е толкова голямо, че е напълно възможно да съзрете фигурата на извънземно в чашата. Пришълецът е знак за любовни или приятелски отношения с необикновена личност.

Икона

Иконата означава, че Ви пазят и закрилят висши сили. Това е много хубав знак, който Ви подсказва да не се страхувате да вървите по пътя, който сте поели, защото някой бди над Вас и Ви помага.

Исус Христос

Ако видите лицето или фигурата на Исус Христос в чашата си – това е добър знак. Знайте, че трябва да бъдете упорити и постоянни в своите начинания и да действате с вяра и оптимизъм.

Камила

гледане на кафе символи животни

Камилата олицетворява богатство

Камилата е олицетворение на богатство. При гледането на кафе камилата „говори” за финансов успех, който обаче ще постигнете с упорит труд.

Ако видите камила с три гърбици в чашата – Вие сте обсебен от ежедневните проблеми.

Корона

Короната е символ на сила, богатство и лукс. Този знак означава, че Вие сте готови да поемете отговорност за много хора, да бъдете лидер. Ще си спечелите всеобщо уважение и дори някакъв вид награда.

Короната символизира кариерно развитие, повишение или успех в бизнеса.

Кръст

Кръстът е знак за промени и изненади (приятни или неприятни). При гледане на кафе, кръстът означава Ваша дългогодишна мечта няма да се сбъдне, че животът Ви коренно ще се промени.

Ако кръстът в чашата е черен – подгответе се за лоши новини.

Кръг

Кръгът често се оприличава с халката, която както всички знаем е символ на брак. Затова ако във Вашата чаша се образува тази фигура – очаква Ви предложение за брак и наследници.

Ключ

гледане на кафе предмети

Ключът означава неприятности

Ключът е знак за неудовлетвореност, неприятности, загуби, повреди. Фигурата предвещава голям скандал с роднини и разваляне на семейни отношения, финансови загуби.

Важни за Вас решения ще бъдат осуетени от противопоставянето на роднини.

Лъв

Царственото животно олицетворява справедливост и вътрешна сила. Вие сте символ на авторитет, чиято дума се чува от всички. Затова най-вероятно лъвът в чашата означава, че ще Ви бъде поискан съвет или че ще се наложи да предприемете действия, които засягат много хора.

Луна

Ако при гледане на кафе попаднете на пълна луна, очакват Ви промени в любовния живот, романтика, силни чувства. Ако все още не сте срещнали подходящата половинка, много вероятно е това да се случи в най-скоро време.

Листо

Листото е сигурен знак за пари

Листото е сигурен знак за пари

Листото е добър знак – символ на парите. Листата в чашата означават, че Ви ще стабилизирате финансовото си положение, ще получите парична награда или ще развиете собствен бизнес.

Лале

За неомъжените дами, този символ в чашата е добре дошъл. Лалето предвещава предложение за брак и щастливо бъдеще.

Лалето се свързва с просперитети, нови надежди и планове за ново начало. Гответе се за сватба, завършване на образование или постигане на голяма цел.

Лице

Лицата в чашата символизират нови запознанства и поява на нови приятели. Лицата олицетворяват контактите с другите и тяхното въздействие върху Вас.

Ако видите женско лице – ще Ви се отдаде възможност да покажете Вашите способности. Мъжкото лице символизира покровител, който ще Ви помогне да излезете от трудна ситуация.

Лодка

Лодката се свързва с кратко пътуване, романтични мечти, търсени на житейски път. Появата на този символ в чашата Ви предупреждава още за наближаването на трудности, които Вие ще успеете да преодолеете.

Лула

Лулата е символ на успех, прогрес и спокоен живот. Видите ли я във Вашата чаша бъдете сигурни, че сте поели в правилната посока и в живота Ви скоро ще настъпи положителна промяна.

Морско конче

гледане на кафе знаци

Морското конче Ви гарантира успех

Очаква Ви успех, развитие в личен и професионален план, просперитет. Ще положите много усилия, за да реализирате целите си, но бъдете сигурни, че резултатите ще бъдат невероятни.

Мъж

Мъжът в чаша на жена, означава поява на сериозен господин в живота Ви, ако жената е омъжена – ще се сдобие с ухажор. Мъжът при гледане на кафе може да означава любовна връзка, флирт с човек, който няма никакви сериозни намерения към Вас.

Тази фигура, също така, се тълкува като предупреждение да премислите всяка Ваша стъпка, преди да вземете важно решение.

Магаре

Магарето подсказва, че Вие сте склонни да се заблуждавате в мнението си за околните, затова трябва да помислите добре преди да се доверите на някого.

Ако тази фигура се появи във Вашата чаша при гледане на кафе, имайте предвид, че трябва да бъдете търпеливи и да обмислите ситуацията, преди да вземете решение.

Маймуна

фигури при гледане на кафе

При гледането на кафе маймуната е символ на фалш и лицемерие

Фигурата на маймуната е символ на лицемерие, престореност и неискрено отношение спрямо Вас от страна на трети лица.

Като цяло това изображение се свързва с фалшиви приятели, подигравки, измама.

Меч

Мечът символизира проявата на сила, воля, власт, победа. Ако този знак присъства в чашата Ви, бъдете сигурни, че ще излезете победители от всяка една ситуация.

Мече

Мечето при гледане на кафе означава вътрешна борба, психически тормоз, защото искате да направите ход, но се страхувате от последствията.

Помислете добре преди да предприемете действие, тъй като резултатите от него могат да доведат до опустошителни последици.

Момиче

Ако забележите в чашата си фигурата на момиче, очаква Ви любов, романтика, страст.

В случай, че сте необвързани – най-вероятно ще срещнете идеалната половинка. Ако пък вече имате любим или любима, бъдете сигурни, че ще прекарате незабравими мигове заедно.

Мост

Мостът подсказва за коренна промяна в живота и реализация на плановете Ви. Неуспехите и проблемите ще останат в миналото Ви. Важна роля за настъпването на положителни събития в живота Ви ще изиграят Вашите приятели.

Носорог

фигурата на носорог при гледане на кафе

Носорогът вещае късмет и сбъдване на мечтите

Ако при гледането на кафе, забележите фигурата на носорог, то трябва да знаете, че Вашите блянове и фантазии са на път да се сбъднат.

Не се страхувайте да мечтаете, независимо какво се случва около и с Вас.

Нота (Ноти)

Нотата символизира живота, забавлението, развлечението, удоволствието. Този знак подсказва, че Ви очакват приятни изживявания, свързани с танци, веселби и положителни емоции.

Нос

Носът е знак за отлична интуиция. Ако тази фигура присъства при гледане на кафе, трябва да знаете, че ще изпаднете в ситуация, в която шестото Ви чувство няма да Ви подведе.

Доверете се на себе си и на вътрешното си усещане и няма как да сбъркате при решаването на проблем или вземането на важно решение.

Ножица

Ако при гледането на кафе погледът Ви се спре върху ножица – очаквайте пречки, капани, неприятности. Тази фигура е още символ на лицемерие и семейни кавги.

Ножицата означава съмнения във Вашия интимен партньор или сериозни пречки при реализацията на плановете Ви.

Обувка

Обувката се свързва с положителна промяна, която може да настъпи в личния Ви живот или кариерата. Ако чипикът е дамски – гответе се за интимна среща, но внимавайте, защото човекът, на който се доверявате може да Ви скрои неприятен номер.

Овен

Това животно е толкова упорито, че е способно да преодолее всички пречки по пътя си, докато се изкачва към върха на планината.

Същото се отнася и до овена във Вашата чаша. Очакват Ви трудности, които обаче ще успеете да преодолеете благодарение на Вашия инат и неотстъпчивост.

Очи

Гледане на кафе значение на очите

Очите предсказват за настъпване на промяна в живота

Очите са емблема за промени в живота. Ако при гледането на кафе видите око, то знайте, че Ви очаква нещо различно и интересно, което ще бъде свързано с работата, учението или личния Ви живот.

Огледало

Огледалото в чашата от кафе прогнозира възможност за промяна на неблагоприятната ситуация към по-добра.

Ако към момента на гадаене имате семейни проблеми или затруднения на работното място, нямате основание за притеснения, защото скоро всичко ще се оправи.

Огън

Този елемент има няколко символични значения. На първо място той е символ на страстни отношения с Вашата половинка, които ще породят завист от страна на неискрени приятели. Огънят се свързва също така с определено решение, което трябва да вземете в най-скоро време.

Освен всичко изброено този символ предупреждава за конфликти на работното място, физическо и психическо напрежение, което може да се отрази негативно върху здравословното Ви състояние.

Облак

Облакът е знак за творчество и мечти. Предстоят Ви късметлийски дни, в които и най-смелите Ви планове ще се осъществят без проблем.

Ако видите облак в чашата си, не се страхувайте да мечтаете, защото ще получите това, което желаете.

Плъх

Фигурата на плъха се свързва със завист, врагове и негативни промени в живота. Предателство, семейни неприятности, проблеми, които нямат решение – всичко това Ви очаква, ако голямата мишка „наднича” от чашата Ви.

Полумесец

Ако видите полумесец – ще получите новини. За да разберете дали те ще бъдат добри или лоши, трябва да погледнете дали около луната се е образувала сянка. Ако отговорът е да – гответе се за неприятна вест.

Полумесецът има още едно значение. Той говори за любовни чувства към Ваш близък приятел, които се срамувате да изразите.

Пръстен

Едва ли има човек, който да не знае, че пръстенът е символ на безкрайността, единството и съюза.

Обикновено пръстенът в чашата от кафе означава, че Вие имате обожател, който вероятно ще Ви предложи сериозна връзка или брак.

Символът се свързва с промяна, духовни преживявания, социално признание, богатство и обществен успех.

Поп

Фигурата на попът предсказва, че ще получите възможност да блеснете със своите умения. Тя символизира шанса, надеждата, че ще се случи нещо положително в живота Ви.

Панделка

Най-често този символ се свързва с предстояща бременност. Това събитие може да бъде прекрасно и очаквано за едни и истинско бедствие за други.

Роза

символ роза при гледане на кафе

Ако видите роза в чашата си от кафе, очаквайте предложение за брак

Розата е знак за любов и приятни емоции, които може да очаквате в близко бъдеще.

Може би Ваш таен обожател се притеснява да разкрие чувствата си или имате една щастлива връзка, която предстои да се превърне в нещо по-сериозно.

Като цяло красивото цвете е олицетворение на любов и предшественик на приятни срещи.

Рокля

Ако видите този знак в чашата, то знайте, че Ви очаква успех. Постиженията могат да бъдат в службата или в личния Ви живот. Роклята може се разгадае и като перфектно здраве, защото без него не може да се постигне нищо.

Риби

При ритуала гледане на кафе, рибата е символ на късмет, семейно благополучие и бизнес успехи.

Ако видите няколко риби в чашата си – ще Ви се отдаде възможност да вземете важни решения, които ще Ви донесат печалба.

Голямата риба се свързва с важна сделка, просперитет, печалба.

Река

Реката може да се тълкува като огледало на Вашите чувства. Ако тя е буйна и осеяна със завои, трябва да занете, че лицето, което е пило от кафето, ще премине през много емоционални моменти в живота си.

Ако реката е права, гответе се за труден и неприятен период, който обаче ще отмине бързо.

Рак

Ако при гледане на кафе, видите фигурата на рак, то знайте, че Ви очакват трудности, спънки, тъга. Може би ще ви се наложи да се върнете няколко крачки назад и да започнете отначало всичко, към което сте се стремили.

Рога

Както и в реалния живот, рогата са символ на измяна. Ако те попаднат във Вашата чаша, трябва да знаете, че между Вас и партньора Ви могат да възникнат неприятности, вследствие на изневяра от Ваша или негова страна.

Ръкавица

Ако в чашата Ви се появи този символ, трябва да знаете, че стара любов ще се завърне в живота Ви. Ръкавицата предупреждава за възобновяване на интимна връзка, на която вече сте сложили край.

Но както се казва, животът поднася изненади, което означава, че отново може да се съберете с човек, с който преди много време сте се разделили.

Рицар

По принцип този образ се свързва с успехи, достойнство, смелост, чест. При гледането на кафе рицарят означава, че ще срещнете галантен, учтив и благороден мъж, който ще успее да завладее сърцето Ви. Този човек може да стане Ваш близък приятел или партньор в живота.

Сърна

фигура на сърна при гледане на кафе

Сърната предизвестява неприятности

Това красиви животно Ви предупреждава, че Ви очакват неприятности. Внимавайте на кого се доверявате и не допускайте непознати личности прекалено близо до себе си.

Предстои Ви неприятен период от живота, но както знаете след бурята винаги изгрява слънце.

Самолет

Очаква Ви пътуване, за което копнеете от много време. В някой случаи самолетът се свързва с Вашите мисли, които не могат да се успокоят.

Освен това този символ означава подем, нови проекти и свързани с тях успехи.

Скорпион

Внимавайте, защото в живота Ви се задава сериозно изпитание. Предстои Ви период на кавги, разногласия и битки.

Скорпионът означава още коварен враг, който се опитва да Ви навреди по особено подъл и жесток начин.

Свещ

символът на свещ при гледане на кафе

Свещта е белег на положителни промени и успехи

Свещта се свързва с Вашите мечти и стремежи. За да реализирате бляновете си, трябва да следвате собствените си желания – точно това иска да Ви каже тази фигура.

Вие трябва да имате вяра в себе си и благодарение на собствените си сили ще успеете да постигнете абсолютно всичко, във всяка една насока.

Стрела

Ако при гледане на кафе съзрете стрела в чашата, трябва да знаете, че много скоро ще получите неприятни новини. Това най-вероятно ще бъде скръбна вест или предупреждение, че Ваш близък или приятел е тежко болен.

Телец

Ще се запознаете с човек, който ще Ви накара да се влюбите в него до полуда. Някак неусетно Вашето мнение, действия и състояние на духа ще започнат да зависят изцяло и единствено от него.

Той ще Ви помогне да разрешите всичките си проблеми и ще Ви предпази от грозящите Ви опасности.

Тюлен

Тюленът подсказва, че мечтаете за престижна позиция и висок социален статус. Ще постигнете всичко това благодарение на Вашата амбиция и завидно постоянство.

Триъгълник

Триъгълникът говори за социален успех, кариерно развитие, неочаквана възможност за печалба. Обърнатият триъгълник пък е символ на достоен противник, който ще се пови в живота Ви.

Телефон

Ще получите ценно съобщение, което може би не сте очаквали. Понякога този символ може да означава, че Ви се иска да изкажете своето мнение по определени въпроси, но сте неуверени и не се чувствате готови за това.

Тризъбец

Тризъбецът е символ на проява на активност, силна воля, твърдост на характера. Очакват Ви успехи, които ще постигнете чрез преодоляване на проблеми и вяра в собствените си сили.

Устни

гледане на кафе символ устни

Ако при гледане на кафе видите устни в чашата – очакват Ви страстни преживявания

Устните се свързват с горещи страсти, романтични приключения и нежни моменти. Видите ли този символ при гледането на кафе, очаквайте положителна промяна в любовния Ви живот.

Освен това устните обещават финансова стабилност, доходи и сигурност.

Усмивка

Усмивката се свързва с положителни емоции и специални поводи, които Ви предстоят да изживеете. Предстоят Ви наистина безгрижни дни, изпълнени с много веселие, радост и позитивно настроение.

Ухо

Този знак предвещава успех в бизнеса, въпреки предхождащите го неприятности.

Две уши предупреждават, че може да бъде въвлечени в ожесточени спорове, от които обаче ще съумеете да излезете с достойнство.

Фея

гледане на кафе фигура на фея

Феята в чашата има положителна роля

Ако видите фея в чашата, трябва да знаете, че ще получите подарък от съдбата. Предстои Ви научаването на добри новини или настъпването на щастливи събития в живота Ви.

Хоро

Хорото се свързва със забавление, празник, веселба. Ако в чашата ви се вие хоро, скоро ще присъствате на приятно събитие, което ще остави у Вас много топли чувства и незабравими спомени.

Хипопотам

Хипопотамът е предвестник на добро и спокойно бъдеще, хармония в живота и безоблачни дни. В близките дни и месеци ще се радвате на добро здраве, финансови приходи, семейно разбирателство и успехи в кариерата.

Хора

Около Вас има много приятели, които ще направят всичко възможно, за да Ви помогнат в труден период от живота Ви. Не се тревожете, ако в бъдеще Ви застигнат проблеми, защото има на кого да разчитате.

Хвърчило

Този предмет е олицетворение на неприятни събития, кавга с близък човек. Хвърчилото в чашата предупреждава за настъпване на мъка и огорчение в живота Ви.

Цвете

Като цяло цветето символизира любов, брак, щастлив семеен живот. Ако забележите този символ, може да го разтълкувате като предложение за брак или сериозна връзка.

Това са само част от символите, които могат да Ви подскажат бъдещето при извършване на този тайнствен и любопитен ритуал.

Надяваме се, че статията за гледане на кафе е била полезна и интересна за Вас. Моля, споделете я с приятелите си!

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: