дзен
Да откриваш хармонията около себе си също е дзен

Няколко дзен правила, които носят радост от живота!

Ако не искаме да си взимаме поука от събитията в нашия живот, нека поне да следваме тези дзен правила

Ситуациите сами подсказват какви са уроците ни по пътя на живота, но понякога не ги осъзнаваме веднага – затова нека следваме тези дзен правила.

дзен
Да откриваш хармонията около себе си също е дзен

Ако успеем да се придържаме към тях, то ние ще внесем много повече радост в ежедневието си, а сполуките ще ни преследват непрекъснато.

Съмнявате се?! Пробвайте и тогава отречете!

Любовта е даване. Ако очаквате да имате любов, дарявайте я – това е единственият начин да я получите.

Животът е в настоящето, не се гответе за неясното бъдеще, в което ще започнете да го живеете пълноценно. Направете го тук и сега! Това е дзен.

Въпросът с приемането е един от най-важните. Трябва да го сторим за себе си и за околните, така ще живеем далеч по-лесно и ще гледаме на нещата от по-интересна гледна точка, пише изданието curious.actualno.com. Това може само да ви обогати.

дзен
Дали ще медитирате или не, това е ваш избор, но погледнете на света с други очи – това е дзен!

Не давайте акъл на другите, бъдете осторожни само за личните си постъпки и поведение. Никой не се интересува от вашите насоки какви трябва да бъдат хората, вие също не приемайте такива.

Ако не си създавате сами проблеми, почти няма да имате такива. Някои са пристрастени към нагласата да бъдат недоволни, е, ако продължават така, нищо хубаво не ги очаква… Ето това, например, не е дзен!

Вие самите може да допълвате списъка с принципите, които дават поглед над нещата, носят удовлетворение и щастие. За да бъдете дзен, не е нужно да сте гуру, философ или мъдрец от висока класа, просто следвайте естествения поток на събитията.

Очаквайте всичко това да реди живота в цветни краски, да ви създава поводи за усмивки и да ви вдъхновява за по-духовни стремежи.

За Лина Максимова

Прочети още

Rusia Ukraina Arhangel

Кой е архангелът на българския народ? Как Русия погълна злото и стана Съветски съюз

Уводни думи: Днес ще импровизирам само върху два момента от тази шеста лекция на Рудолф …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *