Мистериозните същества, които на пръв поглед по нищо не се различават от нас, но носят в себе си ликантропията, носят душата на върколаци

Зловещите върколаци съществуват. Мистериозните същества, които на пръв поглед по нищо не се различават от нас, но носят в себе си ликантропията, носят душата на върколаци. С тези странни хора се занимават лекарите, но не и тези, които са експерти в психическото разстройство, пише megavselena.com.

Един учен от Университета в холандския град Грьонинген – Ян Дирк Блом, споделя, че в практиката си е имал поразяващата среща с такъв пациент. Той бил силно заинтригуван от този медицински случай, че решил да се поразрови малко из специализираната литература.

Лекарят установил, че от 1850 година насам има регистрирани общо 56 случая, в които пациентите твърдели, че при определени условия в тях проговаря животинската им природа и те буквално се преобразяват в животни.

От тези странни случаи, 13 са проявили типичните за ликантропията характеристики или с други думи казано, те се превъплъщавали във вълци. Ян Дирк Блом установил още, че в книгите често се споменава за пациенти, които изпитват психично отклонение, в следствие на което смятат, че се превръщат в животно, но в действителност това не е така.

Промените ставали само в главите им. Често ликантропията се причислява към шизофренията, към биполярното разстройство или към депресията. Симптомите, които проявявали описаните 56 души, продължавали около час.

Един от първите случаи, които Блом успял да изучи теоретично, бил на мъж, който постъпил в болницата в град Нанси, във Франция, в далечната 1852 г.

Пациентът посочил, че е вълк, имал остри зъби, твърдял, че се предвижва на 4 крака, а по тялото му растяла гъста животинска козина. Той заявил, че е гладен и иска сурово месо, но когато лекарите му дали парче, той го изял, и веднага след това го повърнал, защото не било развалено.

нумерология
върколаци

Зловещите върколаци съществуват

Останалите случаи на върколаци били сходни с този, описан още през средата на 19 век. Един от хората твърдели, че когато се погледне в огледалото, срещу него се оглеждала вълча глава, а не неговата.

Друг пък заявил, че в него скелетът не бил на човек, а на животно – прасе. Трети пък тврдял, че на пръстите на краката му порастват вълчи нокти.

Холандският лекар обяснява, че за реалното чувство на физическо съществувание, а оттам и възприятието ни на собственото си тяло, отговарят различни области от мозъка ни.

Той посочва, че в мозъка има зони, които са отговорни за физическото възприемане и за регулиране на движението. Това са сензорната и премоторната кора, които, според Блом влияят върху състоянието на ликантропията и кара хората да се чувстват върколаци.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: