Тази изключително сложна и рядка операция бе извършена успешно от лекари от „Софиямед”, които спасиха живота на млада жена, премахнаха 35 миоми от матката й

Български лекари сътвориха чудо – отстраниха 35 миоми от жена

Български лекари сътвориха чудо – отстраниха 35 миоми от жена. Тази изключително сложна и рядка операция бе извършена успешно от лекари от „Софиямед”, които сътвориха истинско чудо за живота на тази млада жена, разкриха от пресцентъра на столичната клиника, цитирани от „24 часа”.

Пациентката, на 38 години, дошла на преглед в акушеро-гинекологичното отделение на болницата за преглед. Тя се оплаквала от силни болки, обилно кръвотечение и подуване на корема. Лекарите й направили обстоен гинекологичен преглед, от който установили, че по цялата матка на жената имало множество миоми и миомни възли.

Д-р Валери Нецов, който е завеждащ акушеро-гинекологичното отделение на „Софиямед”, сподели, че стандартно, при подобни симптоми и след установяване на подобно състояние като на това на пациентката, се пристъпва към хистеректомия или с други думи отстраняване на матката.

нумерология

Д.-р Нецов допълва, че запознал пациентката с възможностите за лечението и започнали с организирането на интервенция, с която да се направи всичко възможно да бъде запазена матката на жената.

Завеждащият АГ отделението разкри още, че той и неговите колеги правят всичко възможно при всеки отделен случай да бъдат запазени детеродните органи при пациентки с миоми. Много лекари, при които идват жени с кисти на яйчниците, казва д-р Ницов, директно ги насочват към отстраняване на целия яйчник. Докато докторите в „Софиямед” са на принципа да се запазят органите, те прилагат редица ендоскопски методи на хирургията като лапароскопия и хистероскопия. Само по този начин те успяват да намалят травмите, които се нанасят на самите органи.

Чрез тези иновативни методи на лечение лекарите със златните ръце от „Софиямед” ще дадат шанс за бъдещ живот, тъй като младата жена планира още една бременност и раждане.

По време на тази сложна интервенция, когато хирурзите отворили коремната кухина на пациентката, те извадили внушителният брой миоми, цели 35, като най-големият сред тях бил с размери 6*6 см.

Д-р Валери Ницов сподели още, че тази толкова сложна операция е продължила 2,5 часа. При тази жена възстановителният период е протекъл много бързо и тя е била изписана на петия ден след отстраняване на множеството миоми.

сподели бутон

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: