Оказва се, че едни от най-нечистоплътните хора в света са и едни от най-богатите и известните. Те не се къпят поради липса на време, от скъперничество и заради различни фобии. Причините са много, но резултатът е един и същ – МИРИШАТ! Предлагаме ви нашата класация на най-миризливите личности в историята на цивилизования свят. Дали сред тях няма да намерим и един добре познат българин от естрадата?

5. Хенри Наварски – той просто така си миришел

Хенри Наварски е един от най-известните френски крале в миналото. Той обаче имал голям проблем – смърдял. Кралят всеки ден обличал чисти дрехи, но плътта излъчвала такава миризма, че любовниците му изпадали в ужас, щом трябвало да си легнат с него. Бил запален авджия, но след лов рядко се сещал да се окъпе и тялото ми миришело на мърша.

4. Хенриета Грийн – осакатила сина си от немарливост

хенриета грийнХенриета Грийн е първата жена-милионер в историята на САЩ. Тя обаче била колкото богата, толкова и стисната. Скъперничеството й стигало дотам, че отказвала да се къпе, за да не дава пари за сапун. Банята, новите дрехи и шампоанът за нея били разхищение. Когато синът й си счупил крака, тя отказала да плати за операцията, докато накрая крайникът гангренясал и се наложило да го ампутират.

нумерология

3. Хауърд Хюз – от мизерия едва разпознали трупа му

Хауърд ХюзХауърд Хюз е един от най-известните милионери в света. За него е направен и филмът „Авиаторът”. След 1957 г. обаче нещо му „прещраква” и решава, че ще вярва само на мормоните. Хауърд Хюз апочва да води отшелнически живот, като тотално спира да се къпе и да извършва каквито и да е козметични процедури по тялото си от рода на рязане на нокти и подстрижка. Когато намират трупа му, едва го разпознават и се наложило да му вземат пръстови отпечатъци.

2. Лудвиг Ван Бетовен – фобия от олово

Музикалният гений имал фобия от водата. Той се е страхувал, че може да се отрови от оловото в нея, тъй като водопроводните тръби тогава били изработени от този метал. За да му спестят резила, приятелите му всяка нощ тайно му перели дрехите.

И преди да минем към №1, отворете в нов таб (прозорец) биографията на Бетовен:

Лудвиг ван Бетховен | Факти, музика, биография на Бетовен

1. Луи XIV – след като най-накрая се изкъпал, умрял

Кралят Слънце, също като Бетовен, имал фобия към вода. Човекът, създал разкоша и великолепието на Версай, никога не се къпел от страх. Когато веднъж една рана на крака му гноясала, той решил да я измие. Това се оказало пагубно за него и го убило.

Бонус-плюс – Веско Маринов

Като бонус в класацията можем да добавим една известна личност от нашето съвремие. Естрадният певец Веселин Маринов е известен с прекалено активните си потни жлези, които особено по концерти отделят огромно количество течност.

Заради пословичното си потене, той си извоюва прякор „Веско Потния”, а Фейсбук група засипа интернет пространството с „потни колажи” на естрадния певец.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: