биполярно разстройство

Биполярно разстройство тормози звездите

Биполярно разстройство тормози знаменитостите

Подробен материал по темата ТУК: Симптоми на биполярно разстройство и неговото лечение!

До това твърдение са стигнали някои научни изследвания, като посочват висока зависимост между това психично отклонение и творческото съзидание, таланта и дори гениалността на някои личности. Хората, които са считани за биполярни, обикновено се занимават с изкуство.

Това заболяване е известно на медицината като циклофрения или манийно-депресивна психоза. То е класифицирано като психично разстройство или психично отклонение, което се характеризира с промяна в настроенията. Епизоди на депресия и меланхолия са последвани от периоди на еуфория, като между тях може да има периоди без никакви признаци на заболяването. Симптомите са тежки, но чрез подходящо лечение се постигат много добри успехи и страдащите водят пълноценен живот.

биполярно разстройствоПредставяме ви някои от звездите засегнати от биполярното разстройство и успешно справящи се с него.

Известната холивудска актриса Катрин Зита Джоунс постъпва през 2011 година в психиатрична клиника за лечение на биполярно разстройство тип II. При това заболяване пациентът изпада в тежка депресия и има маниакално поведение. Катрин не скрива от почитателите си своите проблеми и съветва всеки страдащ да потърси квалифицирана помощ, за да има повече излекувани хора.

Друга известна личност, станала жертва на циклофренията е британската поп певица Шиниъд О’ Конър. След опит за самоубийство на 33-тия си рожден ден, тя е определена, като страдаща от биполярно разстройство.

През 1994 година актрисата Линда Хамилтън е диагностицирана с диагноза биполярно разстройство. Изпълнителката от филма Терминатор дълго време се бори с депресията чрез употреба на алкохол и наркотици, но накрая търси помощ от лекарите-психиатри.

Прочутия комик Бен Стилър признава, че има богата история на биполярна маниакална депресия в семейството си.

Много известни и гениални хора са страдали от това заболяване.

Ханс Кристиан Андерсън, Чарлз Дикенс, Уилям Фокнър, Ърнест Хемингуей, Едгар АлънПо, Робърт Луис Стивънсън, Марк Твен, и Вирджиния Улф са известни писатели, които са имали биполярно разстройство.

Винсент Ван Гог и Едвард Мунк са известни художници, които са с биполярно разстройство. Лудвиг ван Бетовен и Робърт Шуман са известни композитори, които са изживели върховете и спадовете на биполярно разстройство.

Списъкът с имена е дълъг и не можем да изброим всички известни станали жертва на това заболяване. Някои психолози твърдят , че част от гениите на нашето съвремие имат точно такава диагноза.

За Чудеса.НЕТ

Георги Календеров е редактор в сайта Чудеса.Нет от 2006 година, когато е самото създаване на сайта.

Прочети още

гатанки за деца - трудни и с отговори

Гатанки за деца, гатанки с отговори. Забавни, за големи, трудни и др.

Забавни гатанки за деца с отговори. Лесни гатанки, трудни гатанки с отговори. Детски гатанки с …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *