Случвало ли ви се е телефонът да иззвъни, но когато вдигнете, да няма никой на другия край на линията? В повечето случаи приемаме подобни куриози като невинна детска шега и никой не им обръща внимание.

Но разказите на хора, които са получили обаждане от страна на отдавна починал техен близък, биха могли да накарат и най-големия прагматик да се замисли кой наистина е набрал номера му. В тази връзка нека си припомним няколко изповеди на хора, чули гласа на техни роднини, които вече не били на този свят.

Пред женски вестник, популярен в края на миналия век, Елена Попова споделя, че няколко години след като съпругът й починал, тя се преместила да живее при дъщеря си. Сменя родното Габрово с Варна. Късно една вечер телефонът извънява и телефонистка съобщава на Елена, че има поръчка за международен разговор със съпруга си. Онемяла жената приела да разговоря и след секунди в слушалката чула гласа на покойния си мъж. Той изрецитирал стихотворение, което  приживе й бил посветил. Заедно с края на последните стихове слушалката онемяла.

нумерология

Ало, кой е?

Друга подобен куриоз сполетява столичанката Емилия Йосифова. През 2005 г. тя претърпява сериозна операция, което я задържа в болница за близо 6 месеца. Когато се прибира у дома, съпругът й споделя, че близка нейна родственица – Катя е починала. Не искали да я тревожат, затова не й казали, докато била на лечение. Ден след този разговор, телефонът на Емилия извънява и от отсрещната страна жената чува:

–         Здрасти, Еми! Катето е! Възстанови ли си вече?

Онемялата жена не могла да отреагира. Единственото, което изрекла, било:

–         Кой се обажда? Откъде знаеш, че съм била болна?

–         Как откъде, Еми? Нали всеки ден бях при теб в болницата!

Подобни разкази обаче са рядкост. Не защото такива феномени не съществуват, а просто защото хората се притесняват да говорят за тях. Гласът в слушалката често се определя като проекция на болката, самотата и тъгата!

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: