Призрачна къща в българско село

Вече над 40 години в елинпелинското с. Мусачево се разказват страховити истории за една призрачна къща, в която според твърденията бродят духове, а през нощта се виждат загадъчни светлини, пише за зловещата история сайтът news7.bg

Говори се, че собствениците на изоставената къща са застигнати от мистериозна смърт. Много от местните хора смятат, че тя е прокълната, а енергията, излъчвана от нея е крайно негативна.

Призрачна къща в българско село

Вече над 40 години в елинпелинското с. Мусачево се разказват страховити истории за една призрачна къща, в която според твърденията бродят духове

Легендите разказват за трагичната участ, застигнала собствениците на постройката, построена върху турско гробище, макар че никой от семейството не е боледувал. Кметът на село Мусачево заявява, че те не са единствените, застигнати от проклятието на зловещата къщата. Хора са прегазени от автобус, когато правят опит да преместят един мистериозен камък, подобна съдба застига и мъж в инвалидна количка.

Местните жители разказват, че са виждали неведнъж духове да се разхождат из двора на прокълнатата къща. Никой обаче не може да каже със сигурност дали разказваните страховито истории за постройката действително почиват на някакви реални факти. Сигурно е обаче, че повечето местни жители избягват да минават покрай нея, макар че вече 40 години тя не е обитавана.

Съществуват слухове, че собственикът на къщата живее в София и е имал желание да я продаде срещу 90 хил. евро, но не успява да намери купувачи.

Призрачна къща в българско село
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Призрачна къща в българско село

  1. Четох за подобна къща, построена върху турски гробища. Условията в самата къща са добри, но никой не искал да я купи, защото се носят слухове, че който влезе, не излиза жив. Цената на къщата стигнала 1 лев. Всъщност, цялото село било прокълнато.

  2. Живял съм там близо месец но не в самата къща но съм ходил там като влязох нищо плашещо освен графити но след пет шест дена чувах шум тряскане на вратите и след около седмица две неможах да издържа и се преместих

  3. Аз не съм ходил там но с едни приятели мислим да отидем там през нощта с палатки да преспим до къщата

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *