Вече над 40 години в елинпелинското с. Мусачево се разказват страховити истории за една призрачна къща, в която според твърденията бродят духове, а през нощта се виждат загадъчни светлини, пише за зловещата история сайтът news7.bg

Говори се, че собствениците на изоставената къща са застигнати от мистериозна смърт. Много от местните хора смятат, че тя е прокълната, а енергията, излъчвана от нея е крайно негативна.

Призрачна къща в българско село

Вече над 40 години в елинпелинското с. Мусачево се разказват страховити истории за една призрачна къща, в която според твърденията бродят духове

Легендите разказват за трагичната участ, застигнала собствениците на постройката, построена върху турско гробище, макар че никой от семейството не е боледувал. Кметът на село Мусачево заявява, че те не са единствените, застигнати от проклятието на зловещата къщата. Хора са прегазени от автобус, когато правят опит да преместят един мистериозен камък, подобна съдба застига и мъж в инвалидна количка.

Местните жители разказват, че са виждали неведнъж духове да се разхождат из двора на прокълнатата къща. Никой обаче не може да каже със сигурност дали разказваните страховито истории за постройката действително почиват на някакви реални факти. Сигурно е обаче, че повечето местни жители избягват да минават покрай нея, макар че вече 40 години тя не е обитавана.

Съществуват слухове, че собственикът на къщата живее в София и е имал желание да я продаде срещу 90 хил. евро, но не успява да намери купувачи.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: