Учени от британския университет в Хертфордшир проведоха любопитно изследване, за да разберат кога по-точно хората сънуват най-необичайни сънища

За тази цел те интервюират над хиляда доброволци, които споделят в детайли с тях своите сънища, а получените резултати са обработени  впоследствие.

Изненадващо се оказва, че при пълнолуние се наблюдава нещо много необичайно, тъй като именно тогава голяма част от участниците в изследването сънуват много ярки и необичайни сънища. Сюжетите са изключително разнообразни и варират от това да се превърнеш в популярен герой до авантюра с някоя известна личност.

сънища пълнолуние

Учени от британския университет в Хертфордшир проведоха любопитно изследване, за да разберат кога по-точно хората сънуват по-необичайни сънища

През останалите дни обаче участниците не могат да се похвалят с подобно разнообразие и определят сънищата си по-скоро като скучни и еднообразни.

нумерология

Ричард Уайзмън, ръководил въпросното любопитно изследване, и неговият екип са на мнение, че по време на пълнолуние човешкият мозък не заспива изцяло, а остава достъпен за различни външни стимули, които обаче се възприемат от него далеч по-силно. Установява се също така, че самите сънища в много голяма степен зависят и от това през кой годишен сезон по-точно се сънуват.

Смята се, че сънуваните по пълнолуние сънища имат непосредствена връзка с емоционалния живот. Те разкриват различните ситуации и хора, с които влизаме в съприкосновение в реалността и за които изразходваме най-много от собствената си енергия.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: