Евгения Ювашевна Давиташвили, по-известна като Джуна, е родена на 22 юли 1949 г. Званията и титлите на Джуна са неизброими.

Тя е президент на Международната асоциация по традиционна и алтернативна медицина, ръководител е на Академията за алтернативни науки на Русия, носителка е на висшата международна награда за медицина – ордена Алберт Швайцер и много други. Известна е като учен, общественик, поет и художник. Уменията си да лекува придобива още като малка от прабаба си – видна казачка-знахарка. Установено е, че дланите й притежават особено инфрачервено лъчение. Всеки човек си има такова, но при нея то е невероятно силно. Лечителката е омъжена и има син – Вахо. Сред най-добрите й приятели са редица световни знаменитости – Андрей Тарковски, Робърт Де Ниро, Ален Делон и много други.

Церемонията по посвещаването на Елцин през 1991 г. в Кремъл е била особено ефектна, защото бе осъществена от лечителката Джуна Давиташвили, прочула се още навремето като личната екстрасенска на едва крепящия се по президиумите генсек Леонид Брежнев. Смъртта на Брежнев, избухването на перестройката и издъхването на СССР откриха нови хоризонти пред Джуна, която се обяви за „носителка на военния орден на малтийските рицари и на военния орден „Дама на честта“. Зарадва и новия си покровител Елцин с малтийски орден – прословутия кръст с 8 остриета.

Разтърсващи подробности за знаменитата грузинка бяха изнесени тези дни от руския вестник за окултизъм и парапсихология “Приворот”. Оказва се например, че

неин любимец е Бисер Киров,

който е дал интервю за вестничето. Той е отишъл при Джуна след страшна катастрофа, която го сполетяла. Познавам Джуна; Кочовска ми звънна преди няколко дена, бях в Париж с една нейна позната, пътувал съм с нея за Москва. Не съм ходил при Ванга. Виждал съм я, но не ме е теглило нататък. Мисля, че всеки има своя територия на непрозрение. Не ме интересува отвъдното! Смятам, че достатъчно сложно и непредсказуемо ми е настоящето. Бисер Киров редовно се допитвал до московската врачка и я посещавал винаги когато имал път към Москва. Самата Джуна адски много обичала да си общува с интелектуалци от всякакъв вид – като минеш през журналисти, художници, певци и музиканти и стигнеш до политици от различен ранг, например споменатия Елцин, чиято лично приближена била тя.

нумерология

Покрай нея Киров се е

запознал и с поета Евгений Евтушенко,

който се отбивал при Джуна, за да иска мнението й за последните написани от него поеми. Той държал на нейната оценка повече, отколкото на тази на литературните критици. Обикновено се натискал да чете пред публиката, събрала се в чакалнята на екстрасенската.

Тя била излекувала от паралич детето на известен молдовски писател – Георгий Маларчук. Последният позвънил в полунощ на лечителката и изкрещял в слушалката: “Джуна! Синът ми играе футбол! Чуваш ли ме, той играе футбол!”. Само преди месец този Маларчук бил довел при нея този деветгодишен бъдещ футболист. Момчето едва можело да се движи из стаята, лявата му ръка била почти неподвижна, влачел си краката и сериозно била нарушена координацията на неговите движения.

Вцепененият от мъка баща прошепнал: “Вижте сина ми!

Лекарите поставиха страшна диагноза

– тумор на малкия мозък. Електронната машина потвърди диагнозата”. Лечителката го прегледала, полагайки ръце над главата му, след което казала: “Сбъркали са лекарите. Изглежда, че данните на машината са дешифрирани погрешно. Няма тумор. Налице е повреда на гръбнака и дисеминирана склероза. Ще го оправя. ” На петия сеанс след като е направила всички манипулации Джуна изкомандвала детето: “А сега ще вдигнем нагоре и двете ръце наведнъж”. И сама гледала отстрани като на някакво чудо. Двете ръчички се вдигнали нагоре, а хлапакът, който плачел от болка при втория сеанс, сега широко се усмихвал с цялата си сладка муцунка.

“Моята апаратура, моят уред, това са моите собствени ръце, признала пред Бисер Киров лечителката Джуна. Като ги държа на известно разстояние от болния или ги движа над тялото му, с краищата на пръстите свободно долавям сигналите – топли или студени, резки или едва пулсиращи, а понякога и проникващи в мен със спирално движение, подобно на метална стружка. В резултат на всекидневната практика с годините се научих в зависимост от честотата, силата и характера на тези сигнали с абсолютна точност да определям техния източник, а следователно и болестта на сигнализиращия орган и степента на нейното развитие”.

Джуна била помогнала и на мъж с тежка трофична язва на кожата. Чернокосата стройна жена се приближила до болния, целия увит с бинтове. Лечителката го разбинтовала и бавно започнала да движи пръстите си около раната, без да я докосва. Пред очите на присъстващите раната постепенно се подсушила и след още пет минути започнала да се покрива с нежна розова ципица – започнало образуването на кожна тъкан.

Американски учени били изследвали въздействието на Джуна върху фотографска плака. Пред нея били извадили шест плика с фотофилм. Трите остават за контрола, а върху останалите три жената въздействала с ръка – по-късно

филмът в тях се оказва осветен,

каквато е била уговорката в началото на опита. Но не е само това – върху филма са открити бели, червени и синкави петна, а в центъра на кадъра се виждала ярка светлина като от слънце.

През живота си Джуна е лекувала исхемична болест и инфаркт на миокарда, простатит и хронични гинекологични болести, цироза и язвена болест – на стомаха и дуоденума, трофични язви и други незаздравяващи рани, безплодие и импотентност, белодробна туберкулоза и епилепсия от травматичен произход, нефрит и кривогледство, разнородни неврози, както и много други болести.

Джуна разказала на Бисер Киров и друг един случай, от нейното детство: “Бях на пет или шест години и се събуждам от това, че майка ми доста високо шепне на някаква жена – стига, казва, сте мъчили детето, миналата нощ то вече каза всичко. Но жената настоява и мама раздразнително й вика: Абе, няма да те напусне! Нали детето ти каза, че няма да те напусне! Добре запомних този случай, казала Джуна, но разбрах всичко едва след като пораснах. Тогава у дома беше дошла жената на един другар на вуйчо ми. Мъжът й се бил увлякъл по друга жена и я беше страх, че той ще напусне семейството си. И макар че, събудена посред нощ, вече бях казала, че няма да я напусне, тя беше дошла още веднъж – за по-сигурно. А мъжът й, както се разбра, наистина не я напусна”.

През 1980 година

при нея дошъл Владимир Висоцки

– енергичен, обаятелен, в разцвета на уникалния си талант. Но екстрасенската усетила, че той живее с последните отпуснати му сили и го умолявала със сълзи на очи да си почине, да не посяга към чашката поне три дни. Той не я послушал и съвсем скоро умрял.

Според публикацията в “Проворот” Джуна стои в дъното на избирането на Владимир Путин за президент на Русия. Като цяло операцията по назначаването на Избраника е била под ръководството на специалните служби, съхранени непокътнати още от времето на съименника на сегашния държавен глава – Владимир Илич Ленин. В операцията били въвлечени и най-крупните бизнесмени на страната от ранга на Березовски. Цялото управление на Русия става след подробна консултация с окултисти и специалисти по вуду магия, твърди изданието. Джуна винаги е била съветник на тайните служби и неслучайно и сегашният президент много държи на мнението й. По принцип от край време в историята никой власт имащ не взима самостоятелно решение, преди да се е допитал до личния си астролог, гадател и подобни. Но това не е всичко. Много от дворцовите интриги се осъществяват с помощта на различни магове, вещици, заклинатели и други. В случая с Джуна обаче говорим за нещо много по-сериозно, тъй като тя е

влязла под кожата на не един или двама президенти

и е неизменна част от историческия процес в тази държава. Екстрасенската е била довереник и на Татяна Елцина, която според много хора е дърпала конците на властта вместо болнавия си татко. Двете са наредили бившият премиер Черномирдин да се провали с гръм и трясък в кандидат-президентските си блянове. Той бил въвлечен в страхотна интрига около войната в Кавказ срещу чеченците. Всъщност войната е била един от начините Черномирдин да бъде отстранен от борбата за президентския пост, също така и взривовете на жилищните блокове на московското Каширско шосе, където загинаха над 300 души преди няколко години. Джуна била посъветвала спецслужбите да предизвикат чеченските терористи така, че ония да гръмнат блока, пълен с московчани. Това така ядоса всички руснаци, че Черномирдин трябваше да отстъпи в надпреварата за президентския пост на единствения възможен след това избор – този на Владимир Путин.

Путин е твърде благодарен на грузинката

и често се допитва до нея за това, как да постъпи в конкретна ситуация. Според изданието тя го е посъветвала да мине към затопляне на отношенията с България, откакто Георги Първанов бе избран за президент на републиката ни. Джуна казала, че е в интерес на Русия да си възвърне приятелството с един бъдещ член на Европейския съюз, тъй като много руснаци и сега искат да емигрират в страната ни. Тъй и тъй те ще го направят, след като са го решили, но ако имаме добри отношения с властите там, ще можем по-добре да контролираме сънародниците си, казала му известната лечителка и овластена екстрасенска.

Спецслужбите редовно я търсели и при разрешаването на съвсем делнични ситуации – като например при издирването на опасен престъпник или терорист. Джуна с лекота посочвала мястото, където конкретният бандит се укрива или пък давала акъл за това, как да бъде разрешен даден кадрови проблем. Тя взимала участие и в различните спецакции, създавайки около командосите защитен слой, предпазващ ги от вражески куршум или просто негативно въздействие.

Открай време в Кремъл

на заплата се водят десетки екстрасенси,

които са на пряко подчинение на Джуна, твърди изданието. Специална комисия, ръководена от нея, преценява кой да бъде включен в екипа и кой не. Феномените чертаят бъдещето на бившата световна империя. Според осведомени целта била възстановяването на Съветския съюз. Екип екстрасенси е направил черна магия и на кандидата за президент на Украйна – Юшченко, който се яви по телевизорите с ужасяващ обрив. Истинската причина той да изглежда така зле не била в натравянето с диоксин, а в магията. За щастие или за нещастие заговорът срещу него не успял. Обратното би означавало практическото присъединяване на Украйна към новосформиращия се (макар и разпаднал се) Съюз и така е щяло да се създаде алтернатива на все по-разрастващия се Европейски съюз, част от който скоро ще бъде и България.

Влиянието на екипа на Джуна в ръководството на държавната машина било много голямо. Те чертаели звездни карти и правели хороскопи на кандидатите за министри, или пък на директорите на големи държавни предприятия. Путин е молил екстрасенската

да укрепи надмощието му над петролния магнат Михаил Ходорковски,

който с нейна помощ е бил тикнат в затвора и така е предотвратено участието му в кандидат-президентската надпревара.

Всъщност тази атака е насочена като цяло срещу представителите на еврейския бизнес в Русия, които се оказали страшно влиятелни. Ходорковски е само един от тях. Допреди Путин да вземе съдбоносното си решение за атака срещу евреите, руската икономика се е управлявала предимно от тях. Като грузинка, Джуна също не долюбвала така наречените жидове, затова вложила огромна страст и енергия в борбата срещу тяхното надмощие. Двамата с Путин се оказали пълни съмишленици в тази борба.

На екстрасенската й била дадена и униформа с генералски пагони, за да може да командва военни и разузнавачески части по време на война или пък в мирно време. Тя самата била изкарала и специална школа по ръководене на подобни действия. Но истинската й сила била в откриването на потенциалните врагове в управлението, които после лесно били унищожавани от спецчастите, или пък чрез обикновена дворцова интрига.

Властта на Джуна растяла от ден на ден,

а според вестника тя придобивала и неимоверна икономическа мощ. Грузинката вече имала дялово участие в някои от по-големите нефтодобивни компании и била вярна като куче на сегашния президент. Последният знаел, че за да просъществува и в бъдеще неговата стабилна власт, ще трябва да разчита и на силите, които му се предоставят от света на Свръхестественото. От благодарност за това, Джуна му създала такъв ореол, че култът към личността на Путин днес е сравним само с този, който руснаците са изпитвали навремето към Бащата на народите (също грузинец) – Йосиф Сталин. Тя била открехнала президента, че историята се движи по спирала и че той може да стане новия Сталин. Най-малкото сега се извършвали не по-малко важни процеси в Европа и света, отколкото по времето на Втората световна война. Путин се поблазнил от тази мисъл и сега дава мило и драго от себе си да осъществи.

ДОСИЕ

Дейността на московската лечителка бе решаваща за налагането на понятието екстрасенс. След като през 1989 г. направи своите първи телевизионни сеанси, Джуна бе призната за автор на безконтактния лечебен масаж – основен похват на съвременните мними и явни феномени. Към същия период – края на 80-те години – се отнасят и телевизионните изяви на Кашпировски и Алан Чумак (и двамата от бившия СССР). Голяма част от нашенските екстрасенси признават, че са решили да се заемат с биоенерголечение, след като са се запознали с публикациите за Джуна. Такива са Живка Петкова, Мария Георгиева, Евангелина Миленкова и др. Схващанията на Джуна за лечителската дейност са модел на поведение, който у нас е следван и непряко, понякога без дори да се знае, че дадена практика е въведена от Джуна. Така някои черти от портрета на българските лечители имат аналог у Джуна, без самите те да се срещали с нея.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: