Откриха скелет на сатир

В Невиномъск, Ставрополски край, Русия, са намерени необикновени останки – скелет на сатироподобно същество, съобщава за любопитното откритие сайтът secretbg.com, позовавайки се на руския телевизионен канал „NTV“

Сергей Савенко, който е един от археолозите, направили изненадващото откритие, признава, че първоначалната му реакция, след като вижда шокиращия скелет, е, че намереното няма научно обяснение. Това е така, защото единият скелет е на същество с глава на човек и тяло на козел.

сатир скелет

В Невиномъск, Ставрополски край, Русия, са намерени необикновени останки – скелет на сатироподобно същество

Недалеч от останките на намерения „сатир“ археолозите се натъкват и на скелет на кон, който изумява с огромните си размери – дължината на краката му е около 2 метра. Това е боен кон, който обаче е погребан с почести, които според учените са крайно нетипични за конкретния исторически период. За животното е създадено специално светилище около неговия мистериозен господар, запълнено с трева, в което след това то е положено по гръб.

Сатирите са същества, които присъстват трайно в гръцката, а впоследствие и в римската митология. Изобразявани са с човешко тяло, но с кози рога, уши, крака и копита. Те са неизменна част от шумната и весела свита на бог Дионис, украсена с венци. Не вредят на хората, обичат изключително много танците и музиката, на които се отдават по време на празненства.

Към момента науката все още не може да предложи рационално обяснение за намерения сатироподобен скелет.

Откриха скелет на сатир
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *