Ето една изпитана терапия против главоболие директно от Мозамбик

Това видео се оказа голяма сензация. Двама лечители от Мозамбик прилагат специална терапия за лечение на остро главоболие.

Дали след така приложеното лечение пациентът ще се почувства по-добре или по-зле, никой не може да каже, писаха на сайта Петел.БГ.

Пациентът е седнал долу, а лечителят го налага по главата с лечебна цел

Пациентът е седнал долу, а лечителят го налага по главата с лечебна цел

Но вие със сигурност ще се забавлявате, докато гледате видеото по-долу.

Някои от зрителите казват, че това не е лечение на главоболие, а прогонване на духове от обсебен човек. Възможно и така да е.

У нас прогонването на духовете става с помощта на чесън. Скилидки чесън се поставят във всички ъгли на помещенията, защото се вярва, че от миризмата на чесън всички вампири, самодиви, сатанински изчадия и демони изпитват отвръщение.

нумерология

Тази традиция битува още от езическите времена.

Друго средство, за което се твърди, че прогонва злите сили е цветето мак. Суеверните вярват, че букети с мак, поставени на входа но дама го предпазват от негативната енергия.

Но макът има и друго свойство. Когато макът прецъфти и листенцата му окапят, остава неговата главичка, която е пълна с маковите семена. Семенцата на мака са ситни и тъмно кафяви.

Те се използват за декорация на сладки и курабийки. Но в същото време са символ на плодородието. Затова хората оставяли прецъфтелите стръкове с мак у дома, за да има благоденствие.

По всяка вероятност клипът от Мозамбик може да е направен с цел да привлича посетители, а едва ли така се лекуват, макар че по отношение на суеверията е напълно възможно.

сподели бутон

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: