Чудна находка: Проф. Овчаров откри лъвска глава от времето на Ахил и на Хектор

На чудна находка попадна проф. Овчаров, след като откри  лъвска глава от времето на Ахил и на Хектор

В района на село Дъждовница, разположено в община Кърджали в Родопите, от недрата на Земята излезе истинско съкровище. Това е лъвска глава, която е датирана от времето на Троянската война.

А всички знаем, че във войната за хубавата Елена главните действащи лица са Хектор, Ахил, Агамемнон, Менелай, Парис.

glava

Проф. Овчаров представя уникалната лъвска глава

Орнитоложката експедиция на Якоб Фаар от Германия откри каменната глава. Той предаде уникалната глава на музея, придружена с бележка до българските археолози къде точно е открита невероятната находка.

По мнението на проф. Овчаров, новото откритие може да бъде датирано от Къснобронзовата и Ранножелязната епоха. Скалата, от която е издълбана чудесната лъвска глава, е доста ронлива.

През епохата на Омир и “Илиада” лъвът е бил сакрално животно, обяснява проф. Овчаров. Затова е напълно нормално лъвът да е увековечаван като произведения на изкуството, ако не е имал някакво приложение.

След като бъде изследвана, главата ще бъде изложена в Регионалния исторически музей в Кърджали, заедно с находките от Перперикон.

Древните гърци и древните траки са имали невероятно богата култура!

Чудесни съдове, накити и други предмети говорят за сръчни майстори, надарени с богато въображение. Качеството на използваните материали и техника на изработка говорят сами за това колко находчиви и умни са били древните цивилизации.

Затова находката, която проф. Овчаров откри е уникална!

<

сподели бутон

Чудна находка: Проф. Овчаров откри лъвска глава от времето на Ахил и на Хектор
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Чудна находка: Проф. Овчаров откри лъвска глава от времето на Ахил и на Хектор

  1. Няма никакви гърци по време на Троянската война. Те идват на Балканите след това. Предгръцката култура е древнобулгарска, създадена от древни българи, родом от Волго-Уралието.

  2. Бях чувал тези неща и преди повече от 12-13 години, но това е първото потвърждение!

  3. Най-странното нещо в природата е човешката глупост. А за днешна България и нейните първенци даже не ми се коментира…

  4. Лъвът е древнобългарският Бог Син СебеАзи, Бог на Душата Човешка, когото дедите ни са нарекли още и Ази / Язе. Бог СебАзи е Богът на Божествената същност и пламък на човешката душа и силата му е олицетворявана от силата на лъва. Ето защо Лъвът е символ на Българите от незапомнени времена. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=919913618128262&set=a.313566338762996.73416.100003288970327&type=3&theater
    – Алия Ошо

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *