467 1 150x150

ТОП 10 на свръхестествените явления в света!

Това е класация на явленията в света, които и до ден днешен си остават пълна загадка за учените и макар за тяхното обяснение да има стотици теории, съществуването им все още не е намерило своето логично и научно обяснение.

Ето и десетте най-необясними и мистериозни явления в света.

Желязната колона в Делхи
Това е желязната колона в Делхи, която вече хиляди години не е ръждясала.
  1. Бермудският триъгълник: това е област от Атлантическия океан между  Флорида, Бермудските острови и Пуерто Рико, където се случват необясними неща. Там изчезват цели самолети и кораби. Някои от учените казват, че за това си имало научно обяснение, други пък предполагат, че това е портал към друго измерение, а малцината, които са успели да се завърнат от там, знаят, че за този феномен все още няма никакво логично научно обяснение.
  2. Ясновидството: това е едно от най-оспорваните явления, в което хората се раздвояват от силно вярващи до напълно невярващи и отричащи го тотално. Факт е, че много ясновидци са помагали на хората от дълги времена насам. Такава е например нашата пророчица Ванга.
  3. Животът след смъртта: съществуването на „другия свят” не е доказано, но има стотици примери на хора, които са оживели и разказват едни и същи неща за прехода между двата свята – тунел с любим човек накрая, който ги чака. Възможно ли е наистина това?!
  4. НЛО: Учените не дават еднозначно обяснение. Все повече се разпространяват секретни доклади за НЛО. Явно въпросът сами ли сме във Вселената или не, ще продължи да бъде загадка.
  5. Плачещи икони: Учените и до днес не могат да дадат обяснение защо тези икони, които се намират по цял свят сълзят.
  6. Ефектът „Плацебо” – самоизлекуване: Поредната необясним психологичен феномен, при който учените не могат да обяснят защо има хора, които са болни от тежки болести, но когато им се прилага фалшиво лечение, като им се дават фалшиви лекарства, които в повечето случай са просто таблетка пудра захар, тези хора се излекуват напълно или поне подобряват състоянието си.
  7. Каменните кълба: това са каменни кълба, които са направени през 200 – 1000 – та година след новата ера, а са  със съвършена форма.
  8. Желязната колона в Делхи: Това е загадка, на която съща няма логично обяснение. Тази колона е на на възраст от 1600 до 4000 години и никога до сега не е ръждясала.
  9. Кълбовидната мълния: единственото, което се знае за нея е , че в нея има електричество и може да съществува от няколко секунди до 3 часа. Всичко друго е все още пълна загадка.
  10. Живите факли:  Спонтанното човешко изгаряне, при което жертвите се замозапалват и изгарят, без никаква реална причина, е това наистина няма никакво обяснение!

Гергана Борисова

За Гергана Борисова

Прочети още

анализ на тайната вечеря на леонардо да винчи

Тайната вечеря. Кои са апостолите? Анализ. Какво символизира Леонардо да Винчи?

Анализ на Тайната вечеря от Леонардо да Винчи. Кои са апостолите в картината. Какво символизира …

Едно мнение

  1. tova e mnogo tupoooooooo!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *