нелюбов, нелюбовь, loveless nelyubov 2017
Малко наблюдения върху филма "Нелюбов" на Андрей Звягинцев (Нелюбовь, Loveless, Nelyubov 2017).

200-300 думи за “Нелюбов” (Loveless, Нелюбовь, 2017) на Андрей Звягинцев

Току-що гледах “Нелюбов” (Loveless, Нелюбовь, 2017) на Андрей Звягинцев. Не е за разглезени зрители, но много си заслужава.

Темата е само привидно за едно изчезнало 12-годишно момче, чиито родители не се обичат вече, но всъщност се разказва за много и все неприятни неща.

1. “Ще дойде ли краят на света?”

Отговор: “Непременно!”.
Трите години от 2012 до 2015, след които нищо в Русия вече не е същото. Неслучайно действието започва с предсказанието на маите за Апокалипсиса и завършва с пропагандни новини за войната в Украйна, която вече е в разгара си и взима много жертви.

2. Липсата на любов между родителите

прави невъзможно съществуването и на детето. Същата нелюбов разрушава и всяка надежда в обществото. Апокалипсисът е тук. Нелюбовта обхваща всички като зараза. А човек не може да живее, без да бъде обичан.

3. Руското православие присъства

в образа на Брадата. Това е шефът на главния герой. Той не позволява на служителите си да се развеждат, защото е фундаменталист, както го определят в самия филм. Брадата е като господ, който не се показва изобщо в “Нелюбов”, но присъствието му е осезателно. Няма вяра, няма надежда за едно общество без любов. Нито милиционерите, нито “вольонтерите” могат да се справят с тежкия проблем.

Тягостен и дълъг филм, но не ти дава да го оставиш, защото е страшно добре заснет. Опустошително въздействие. Звягинцев е абсолютен гений. Според мен това е най-добрият му филм.

За най-заинтересованите имам малък подарък: Английски и руски субтитри с много грешки, но по-добре такива, отколкото никакви. Ако знаете по-хубави, сега е моментът да издадете къде са. Намират се ТУК и дори в Яндекс няма да ги откриете.
———————-
#Нелюбовь, #Loveless, линк към данните в ИМДБ. Има го в РуТракера и другаде.

Георги Календеров

За Георги Календеров

Публикации в Чудеса на Георги Календеров, главен редактор на сайта.

Прочети още

Прераждаме ли се в същото семейство?

Прераждане в същото семейство? Твърде вероятно! Починало дете

Прераждаме ли се в същото семейство? Твърде вероятно е починало дете да се върне в …

Едно мнение

  1. Чудеса.НЕТ

    Вече го има с български субтитри в Замунда. Нелюбовь [2017]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *