Ясновидката Маг Джиляна, гадател

НАСА заснела мистериозна структура в океана свързана с индуската митология
НАСА заснела мистериозна структура в океана свързана с индуската митология

НАСА заснела мистериозна структура в океана свързана с индуската митология

Учените са били изненадани от факта, че заснетата от НАСА мистериозна структура в океана е известна в индуската митология като и била наречена мост на Рама

Подводна мистериозна структура, която затруднява корабоплаването в Индийския океан е била заснета от совалката на НАСА, а учените били изненадани от факта, че за нея има легенда писана преди хиляди години. Според индуската митология преди хиляди години между Индия и Шри ланка е бил построен мост с помощта на армия от маймуни, за да може митичния бог Рама да премине с армията си в от Индия в Шри Ланка, за да прибере жена си, която била отвлечена от царя на Ланка.

Митичният мост на Рама
Митичният мост на Рама

Администраторът на НАСА Майк Грифин, който през 2007 г. е присъствал на Международен конгрес по астронавтика в Хайдерабад, Индия, наскоро бе смутен от въпрос на агенцията по въпроси, свързани с индуската митология. На нея той научил, че мистериозната структура в океана, заснета от НАСА е известна като мост на Рама, за който индусите вярват, че е наистина построен в далечното минало с армия от маймуни, според легендата описана в индийския епос Рамаяна.

Днес той се нарича Адамов мост, име, дадено му от служител от Източната Индийска Компания (East India Company). Мостът е дълъг 48 км (според някои източници – 50 км или 30 мили) и разделя залива Манар на югозапад от протока Палк на североизток. Той представлява варовикови структури обрасли с много корали. Морето в района на митичния мост на Рама е много плитко и е само от 1 до 10 метра дълбоко на места и тези плитчини пречат на навигация.  В миналото се съобщава, че е бил проходими за изминаване пеша до 15-ти век, когато бури са го сринали – храмови записи пишат, че Адамовият мост е бил напълно над морското равнище, но циклон го разчупил в 1480 г..

Рисунка на строежа на митичния мост на Рама с помощта на армия от маймуни
Рисунка на строежа на митичния мост на Рама с помощта на армия от маймуни

За 48-километровата структура свързваща залива Манар с протока Палк, Енциклопедия Британика казва, че някога е бил най-големият Tombolo в света – пясъчен нанос, свързващ остров до друг остров или континента – но е бил разрушен преди няколко хиляди години, след леко покачване на морското равнище. Днес всичко, което остава е верига от плитчини, които сериозно затрудняват корабоплаването.

Точно сега кораби, които се опитват да се движат покрай Индия на запад и изток от техните брегове трябва да заобикалят около Шри Ланка. За да се спести време, Индия реши да построи канал за корабоплаването между страните. Решението да се изгради канал е изпълнен с противоречия – няколко геолози и еколози от Индия и Шри Ланка повдигнаха възражения от научна гледна точка.

Тогава нещата станаха още по-разгорещени, когато ултра-дясно крило на индуски организации се обърнаха към действие и се казва в петиция до Върховния съд на Индия, че снимките на НАСА доказват наличието на мост – мост на Рама, твърдят те, който трябва да се счита за “религиозен паметник”.

Проектът е временно задържан, докато Върховният съд реши какво да отсъди по проекта. Археологическите проучвания на учените от Индия свидетелства в съда през септември 2007 г, че областта Адамов мост е само пясък и коралови образувания и че вносителите не тълкуват правилно снимките на НАСА.

Администраторът на НАСА Майк Грифин изпаднал в блажено неведение на сложната история за заснетата от совалката на НАСА мистериозна структура в океана, индуски митичен бог, маймуни, мост и религиозни фанатици и следователно е бил хванат неподготвен, когато един от водещите индийски от един телевизионен канал го попитали какво мнение има НАСА за плитчините. “Аз не знам за какво говорите. Не искам да коментирам нищо, не знам”, отговорил объркано Грифин.

Въпросът не е решен и остава като един яростен религиозен спор. Грифин казал, че е съвсем разумно, да откажа да бъда въвлечен в религиозни противоречия.

Снимки от совалката на НАСА на митичния мост на Рама и извадени камъни от него
Снимки от совалката на НАСА на митичния мост на Рама и извадени камъни от него

Тази информация е изключително важен аспект според някои занимаващи се с индуизъм, за вникване в мистериозната легенда наречена Рамаяна, която е била според легендата през трета юга (преди повече от 1,700,000 години, това просто са митове, а годините не са реални).

Трета Юга (деванагари) е вторият от четирите юги или епохи на човечеството, в религията на индуизма. След нея следват Сатя Юга, Двапара Юга и Кали Юга. Трета означава “колекция от три неща” на санскрит, и се нарича така, защото по време на Трета Юга, е имало три Аватари на Вишну, които са били видели, пето, шесто и седмо превъплъщения като съответно Вамана, Парашурама и Рама. Името също може да бъде получено от факта, че Трета Юга трае 3000 божествени години и т. н., затова тези години за епохите съвсем не отговарят на нещо подобно на научните открития за произхода на света, нито от креационната теория, нито от еволюционната.

Ето защо определената възраст на събитията в Рамаяна и Адамовия мост не са изобщо реални, тъй като не отговарят на научните възгледи и се водят главно от индуската митология. Някои учени са на мнение, че Адамовият мост се е образувал от океанските течения, които са довлекли варовикови наноси на мястотот му.

НАСА заснела мистериозна структура в океана свързана с индуската митология
НАСА заснела мистериозна структура в океана свързана с индуската митология

Тази информация не може да бъде от голямо значение за археолозите, които се интересуват от проучване на произхода на човека, но това е, че служи само за интересуващите се от индуизма да познаят древната история, свързана с индийската митология. Християнската ги превъзхожда по всичко. Заснетата от НАСА мистериозна структура в океана, известна в индуската митология като мост на Рама все още е обект на религиозни спорове, за което допринесоха и снимките от совалката, да бъде считан за ”религиозен паметник”.

За Иван Василев

Прочети още

може ли човек да бъде смел поради страх лечение

Какво се пие при уплаха и как се лекува страх (бабини рецепти)

Страхът ни съпътства от раждането до смъртта и влияе на всички наши действия и постъпки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *