Ясновидката Маг Джиляна, гадател

Най-черните магии са дело на сатанисти

Днешните магьосници нямат брадавици на носа, не носят черно наметало, нито пък имат черна котка. Хората, които се занимават с магия днес не летят на метла. Те най-вероятно се придвижват с огромни черни коли, или предпочитат нещо по-невзрачно

Най-черните магии са дело на сатанисти
Най-черните магии са дело на сатанисти

Колата задължително е ретро, а в обноските на тези хора почти винаги се забелязва нещо стародавно.

Днес магията идва в много форми и под много форми се практикува по целия свят. Различни култури и днес използват магични похвати с най-разнообразни цели. Днес ще направим кратка историческа справка, от която ще се опитаме да разберем променила ли се е през времето магията, или ползва все едни и същи похвати от време оно…

Епохата на Възраждането и готически сатанизъм

През Възраждането и в средните векове, католическата църква е вярвала, че зли хора, предимно жени, са продавали душата си на Дявола, и са му служили покорно в замяна на някои свръхестествени сили, които можело да бъдат уредени само от Рогатия. Според католишките свещеници, това са били вещици, които се покланяли единствено на богинята Диана, и са били квалифицирани като чисто зло, което е убивало бебета и се е хранило с тях. Освен това, знае се, че тези жени са притежавали способността да летят във въздуха през нощта. Тези плюс още някои и други вярвания са станали причина не малко жени да намерят смъртта си на кладата през този период. Те са били осъдени за това, че са вещици и че са служили на Дявола.

Уика

Уика е по-нова форма на магьосничество, която се основава на неопаганистично религиозно движение. Поклонниците на тази религия почитат годишните времена и природата въобще. Тя е бива свързвана с най-вече с келтския народ. Някои последователи на Уика се наричат вещици, езичници или неоезичници.

Има два основни закона, които трябва да бъдат спазени и те са: онези, които вече не искат да изповядват този култ са свободни да правят каквото си искат, и никой няма да им търси сметка за нищо, стига умишлено да не навредят на някой друг, и че всяко зло което правиш на другия, ще ти се върне умножено по три.

Тези закони очевидно насърчават последователите на Уика да правят само добро и всичките им магически практики са бяла магия и обикновено включват лечебни магии и заклинания.

Сатаниъм

Модерният сатанизъм е нещо много особено днес. Има хора, които наричат себе си сатанисти, но не знаят нищо за този вид поклонничество. Те най-често са млади и запленени от възможността да бъдат лоши по някакъв показен начин. Но истинските сатанисти съществуват, и те са много по-страшни от своите „фешън“ последователи. В най-общи линии респект към Сатаната се отдава в три основни направления: Църквата на Сатаната, Храмът на Сет и Църквата на сатанинското освобождение.

Най-върлите сатанисти считат, че Сатаната е сила, а не конкретно божество и няма нищо общо с обичайните асоциации които другите имат за него – нито е рогат, нито има опашка. Сатанистите, както може би предполагате, са точно обратното на Уика и изпитват истинска наслада да причиняват зло, когато е възможно, и практикуват само черна магия.

За Serafima

Прочети още

Какво се прави на Благовещение и какво не се прави? Какво се яде на Благовец и какво не се яде? Легенда, именници, молитва за Благовещение.

Какво се прави на Благовещение? Какво се яде на Благовец?

Какво се прави на Благовещение и какво не се прави? Какво се яде на Благовец …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *