Ясновидката Маг Джиляна, гадател

най красивите планини в света
Вижте някой от най-красивите планини в света

Топ 5 на най-красивите планини в света (ГАЛЕРИЯ)

Природата притежава уникална палитра от прекрасни гледки – най-красивите планини в света, най-прекрасните плажове, най-зашеметяващите острови

Вижте кои са 5-те най-красиви планини на света и ги посетете при първа възможност:

Вижте някой от най-красивите планини в света
Вижте някой от най-красивите планини в света

Матерхорн, Швейцария
Това е един от онези емблематични планини с разпознаваем профил, който много хора могат да забележат веднага. Швейцарските Алпи са невероятни, но Матерхорн е вероятно най-известният им конкурент. Острите върхове и изваяни хребети напомнят стъпаловидна пирамида. Веднъж видели Матерхорн, няма как да забравите гледката!

най-красивите планини в света
Денали, Аляска

Ако търсите планина, която ще ви изуми с размерите си и внушителния си вид, посетете планината Денали в Аляска. 20 320 фута височина не я прави по-висока от Еверест, но определено внушава респект с размерите си. Трудно може да се откъсне поглед от магнетичните заснежени върхове на Денали. Ако застанете в подножието й, ще се почувствате като закриляни от самия Бог.

най-красивите планини в света
Тре Чиме ди Лаваредо, Италия
Това е една магнетична, уникална планина, която заслужава внимание. Трите й върха се извисяват директно от земята като три кули. С височина 2999 м, от разстояние, те могат да бъдат сбъркани с древни, огромни паметници, издигнати от някои изгубена цивилизация с невероятни архитектурни възможности. Те са съвсем естествено образувание, въпреки необичайния си външния им вид и със сигурност са едни от най-поразителните планини на планетата.

най-красивите планини в света
Алпамайо, Перу
Планината Алпамайо, която се намира в Перуанските Анди притежава уникален леден връх. Ледът се извисява нагоре в пирамидална форма под ъгъл от шестдесет градуса. От определени ъгли, формата на пирамида е почти перфектно оформена. През далечната 1966 година планината е участвала в анкета за определяне на „Най-красивата планина в света“.

най-красивите планини в света
Хуана Пикчу, Перу
На пръв поглед тази планина изглежда като част от архитектурата на древна цивилизация. Всъщност планината е напълно естествена, но е дом на някой от най-известните древни руини. В подножието й се намират останките от древния град на инките Мачу Пикчу.

За Ralica Ilieva

Прочети още

Spestyavane Pari Freelancer

Как да спестяваме пари като фрилансъри?

Когато решите да стартирате на пазара на фрилансърите, е нужно да огледате решението си не …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *