Снимка на най-голямата пирамида (пирамидална структура) на света в Китай
Снимка на най-голямата пирамида (пирамидална структура) на света в Китай

Най-голямата пирамида на света се намира в Китай

Най-голямата пирамида в света се намира в Китай и пред нея Голямата пирамида в Гиза изглежда миниатюрна

В края на Втората световна война, американският пилот Джеймс Гусман е готов да завърши мисията си по предоставяне на храна и консумативи за китайските военни сили.

Неизправност в двигателя на самолета го принуждава да се завърне  в авиобазата Асан в северната част на Индия, като за безопасност, той извършва полета си на ниска надморска височина, което прави възможно да се наблюдава невероятната земя под него.

Най-голямата пирамида в света се намира в Китай и пред нея Голямата пирамида в Гиза изглежда миниатюрна. Тя обаче по-точно е пирамидална структура, за която има само снимки.

Снимка на най-голямата пирамида (пирамидална структура) на света в Китай
Снимка на най-голямата пирамида (пирамидална структура) на света в Китай

Малко след прелитането над град Сиан, в позиция на югозапад, пилотът вижда присъствието на гигантска форма на пирамидална повърхност.

Изненадан, след като направи няколко преминавания над структурата, Гусман направил няколко снимки на пирамидата.

Той също така създава подробен доклад, който по-късно връчва на началниците си в базата.

Откритието е забравено някъде сред файловете на Военновъздушните сили на САЩ, докато 40 години по-късно, изображенията и докладът са изплували на повърхността и са изведени на преден план в хода на работата на австралийския писател Brian Crowley, който публикува една от снимките в книгата си.

Но това не е било единственото наблюдение на пирамидални структури в Китай. През март 1947 г., след приключване на войната, New York Times публикува позоваване на резултатите от наблюдението, направено от полковник Морис Шийхан от неговия самолет, където той, също като Гусман прелетял над една гигантска пирамида, описана от пилота с приблизителни размери около 300 метра на 450 м.

Тези пропорции ще отбележим са може би на най-голямата пирамида в света или една от най-големите, което прави „колосалната” пирамида в Гиза да изглежда като истински миниатюрна с размери 147 метра на 320 м. Докато Голямата пирамида в Египет има около 52 900 квадратни метра, според снимките на китайската пирамида, те ще надхвърлят 202 хиляди квадратни метра.

Размерът на тази гигантска пирамида е удивителен, но има много по-интересни неща за нея. Твърдения за тях има и от други пилоти, които казват, че са видели огромни пирамиди в Китай и са направени снимки от много пилоти.

Има дори и фотографии, направени от американските шпионски сателити, които доказват теориите за гигантските пирамиди в Китай. Въпреки това, незнайно защо, китайските власти са отхвърлили съществуването на такива паметници. В началото на ХХ век, изследователи и търговци са потвърдили наличието на не само една, а няколко пирамиди, разположени в близост до китайския град Сиан.

За Иван Василев

Прочети още

Badete Kato Decata 1

Христос: Бъдете като децата, или Пресътворяване на света в ежедневието

Да насърчаваме ли детето, което се опитва да хване Луната в ръка, или да му …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *