Ясновидката Маг Джиляна, гадател

Сокът от корена на цвеклото - при рак на черния дроб, левкемия и други болести
Сокът от корена на цвеклото - при рак на черния дроб, левкемия и други болести

Канабисът и коренът на цвеклото убиват ракови клетки в черния дроб, установиха учени

Коренът на цвеклото, един от популярните функционални зеленчуци, може да има ключ към намаления риск и лечение на рак на черния дроб

Американски учени признават също, че канабисът убива ракови клетки. Между другото по тази тема е писано отдавна, както и за корена на цвеклотоРакът на черния дроб е медицинско състояние, характеризиращо се с неправилен и неконтролируем клетъчен растеж в чернодробната тъкан.

В късния етап раковите клетки могат да се движат на разстояние от първоначалното място, за да заразят други здрави тъкани. Според статистически данни приблизително 40000 възрастни в САЩ всяка година ще им бъде поставена диагноза с първичен рак на черния дроб.

Болестта причинява и годишна смърт на 17 000 мъже и 8 000 жени. Петгодишната честота на преживяемост на хората с диагноза рак на черния дроб е 18%. Въпреки това, 5-годишната ранна диагноза е оценена на 31%.

Дефектът при раждането, злоупотребата с алкохол и хроничната чернодробна инфекция са най-честите причини за болестта, диабетът и хемохроматозата също са свързани с повишен риск от хронично заболяване. Най-честите симптоми на рак на черния дроб включват жълтеница, необяснима загуба на тегло, коремна болка, уголемяване на черния дроб, умора, … и болки в гърба.

Въпреки това, повечето хора с рак на черния дроб нямат никакви симптоми преди етапа на проявяване. Следователно, хората с по-висок риск от рак на черния дроб, като прекомерно консумиращите алкохол, трябва да проверяват ежегодно черния си дроб.

Коренът на цвеклото, един от популярните функционални зеленчуци, може да има ключ към намаления риск и лечение на рак на черния дроб, доказва уважавано проучване. Познатото ни цвекло, най-известно като цвекло или градинско цвекло, принадлежащи към семейството на Амарантите, е многогодишно растение с листни стъбла, нарастващи до 1-2 метра височина.

Съгласно университета Хауърд в САЩ, при чернодробен тумор, индуциран от инжектиране на туморно иницииране с N-нитрозодиетиламин (DEN, 30 мг / кг) при мишки, мишките лекувани с перорално приложение на 0.0025% бетанин изолиран от цвекло или корен на цвекло, е оказал много важен ефект както върху честотата, така и върху множеството от чернодробни тумори.

Д-р Кападиа, главният автор на изследването предполага, че бетанинът, основното химично съединение, установено в корена от цвекло, е ефективен химиопротективен агент за рак при мишки. Редовната консумация на зеленчуци може да се подобри срещу случаите на рак, включително рак на черния дроб.

В откритията на естествената храна в сравнение с конвенционалните противоракови лекарства в HepG2 клетки с чернодробен рак с висока резистентност учените от университета в Урбино “Карло Бо” установиха, че са изолирани естественото съединение Vitexin-2-O-xyloside (XVX) и avenanthramid (AVNs) от цвекло, проявяват антипролиферативни и про-апоптотични ефекти чрез метода на сулфородамин В и анализи на активността на каспаза, съответно.

Проучването също така показва, че инхибирането на чернодробната клетъчна линия може да бъде резултат от фитохимикалната активност при активиране на протеини в регулирана прогресия на апоптозата и предотвратяване на ген при прекомерна експресия на прокарване на про ракови клетки. По-важното е, че ефикасността на цвеклото в намалена честота на ранно начало на рак на черния дроб може също да придаде на антиоксидантното свойство в предотвратяването на прекомерно производство на свободни радикали, което е известно като независим рисков фактор за индуциране на рак на черния дроб, измерен чрез клетъчна антиоксидантна активност CAA.

Други изследователи, в изследването на ефекта на ефикасността на бетаксантини и бетацианини при лечението на различни ракови заболявания, предполагат, че изолираните фитохимикали могат да бъдат потенциални естествени агенти в инхибираните ракови клетъчни линии вътрешно и външно чрез индуцирана апоптоза. По-важното е, че комбинацията от витексин-2-О-ксилозид, бетаксантини и бетацианини с конвенционални противоракови лекарства може да бъде бъдещо лечение за намаляване на конвенционалната токсичност за противораковите лекарства и преодоляване на експресията на резистентността към раковите клетки.

Съответно тези открития могат да предполагат, че приемът на функционален корен и хранителни продукти от цвекло редовно може да намали риска и лечението на рак на черния дроб. По-нататъшно събиране на данни за проучвания, проведени с човешка консумация по време на хода на болестта обаче, ще бъде необходимо за завършване на картината на възможностите за рак на черния дроб срещу черния дроб.

Сокът от корена на цвеклото - при рак на черния дроб, левкемия и други болести
Сокът от корена на цвеклото – при рак на черния дроб, левкемия и други болести

Едно от най-препоръчаните употреби на корена от цвекло е като се направи сок от него около половин чаша и се държи в хладилника за 1-2 часа. След това да се смеси със сок от моркови и се пие на гладно от 1 до 3 пъти дневно по една чаена чаша от получената смес. За най-тежките случаи по-голяма доза, но след като престои в хладилника. Желателно е да се потърси повече информация за употребата му, защото при анемия се препоръчва от унгарски лекар по чаша сок 3 пъти дневно преди ядене, след престой в хладилника за 2 часа.

За Иван Василев

Прочети още

Благоприятните свойства на плодовете на черната и бялата черница, богати на хранителни вещества, са много полезни за здравето

Плод на черна черница – лечебни свойства във фитотерапията

Благоприятните свойства на плодовете на черната и бялата черница, богати на хранителни вещества, са много …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *