Ясновидката Маг Джиляна, гадател

Клинична смърт
Почти всички виждат тунел при клиничната смърт

Клиничната смърт – има ли светлина в тунела?

Писателят Богомил Герасимов описва случаи на хора, върнали се от клинична смърт

Пациенти, върнали се от клинична смърт, разказват удивително сходни истории – за светлия тунел и сладостното спокойствие, за гласовете на близките, които са ни напуснали, за ярката светлина и блаженството, което ги облива „отвъд”. Това явление е известно като преживявания, близки до смъртта. Именно на тези преживявания акцентира в книгата си „Капки в морето” писателят Богомил Герасимов.
В мистичното четиво авторът описва действителни случаи (от книгата на американеца д-р Реймънд Муди) на хора, изпаднали в клинична смърт, които твърдят, че имат силни преживявания на прага на „оня свят”, но са се върнали обратно към живота. Сходни чувства споделя и съпругата на Николай Хайтов – преводачката Жени Божилова. „През подобно преживяване мина и собствената ми дъщеря ирена, която беше на ръба на смъртта след самоубийството на своя брат близнак Юли, но видяла същество от светлина, което я върнало към живота” – разкрива пред в. „Преса” Герасимова.

Клинична смърт
Почти всички виждат тунел при клиничната смърт

В книгата си д-р Муди е описал 150 случая на хора, изпаднали в клинична смърт и върнали се в света на живите. Между всички разказа за преживяванията им има шокираща прилика. При всички тях душката на човека сякаш застава отгоре и наблюдава лекарите, които се опитват да спасят тялото. Много от пациентите виждали и си спомнят тунела и светлината в дъното му.
„Светещото същество, за което аз пиша в книгата си, всъщност е главен герой в изследванията на д-р Муди. Нарекох го „синдромът Джак” на името на един от хората, изпаднали в клинична смърт и върнали се към живота. Герасимов е убеден, че има сила, светещо същество, които посреща душите на хората и им помага по-лесно да се интегрират в новия свят. И това същество е в състояние да прецени дали една душа трябва да се върне обратно, за да довърши нещо в живота си, или да отиде в отвъдното завинаги – споделя авторът.

За Станимир Тенев

Аз съм Станимир Тенев. Завършил съм икономика и журналистика. Журналист съм от 1994 г. Работил съм в електронни, печатни и интернет медии. В сайтовете на Марс Медия Груп работя от септември, 2008 г. “Нито ден без ред” е работният ми девиз.

Прочети още

Много съвременни хора вярват в живот след смъртта, по начин различен от този даден ни в Библията

Цитати от Библията за Възкресението и вярата | Мисли за живота и смъртта

Един от най-важните въпроси за всеки човек е този съществува ли живот след смъртта. Цитати …

Едно мнение

  1. Sofia Natsiopulu

    Az sam go vijdala tozi tunel,kogato biax dete i imax pnevmonia s temperatura 40-41 gradusa,roditelite mi pla4exa otgore mi i ne znaexa kakvo da praviat,,,,vleznax v tozi "svetal tunel",kakto go nari4at,po-skoro moga da go nareka koridor,ne znam kolko vreme e minalo,sled kato vnezapno se savzex i straschnoto si zamina.Tozi moment ste go pomnia,dokato sam jiva.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *