Ясновидката Маг Джиляна, гадател

Боли ме главата – лечение на главоболие (основни положения)

Главоболието, както и всяка друга болка, е най-вече сигнал за някакво нарушение в организма. Тази болка може да се появи като резултат от около 50 различни заболявания и болестни състояния.

Често повтарящото се главоболие е свързано с депресивни или тревожни разстройства, нарушаване на съня, хронична умора, преживяна травма или приемането на определен вид лекарства.

Самолечението с обезболяващи препарати е много опасно При продължителен прием на такива лекарства ще започне да се влошава работата на черния дроб, на бъбреците, на стомашно-чревния тракт, ще пострада и имунната система, възможно е да се образува язва на стомаха.

Най-неприятното, което може да се случи на всеки човек с главоболие, при продължителен прием на обезболяващи препарати, е да се увеличи силата на болката му. „Светлите” интервали стават все по-малко, болката се превръща във всекидневна и в един момент – въобще не спира.

Установено е, че аналгетиците влияят на специфичните противоболкови структури на централната нервна система, като потискат активността им. Но при продължителното използване тези безопасни на пръв поглед вещества са способни така да потиснат болковия контрол в организма, че да провокират хронично главоболие за цял живот.

Каквито и обезболяващи да изберете, ще имате полза от тях за известно време. След това започва вредата.

При зачестяване на главоболието трябва да се обърнете към невролог. Това се налага спешно, ако:

•Качеството на живота ви започва да страда от постоянното главоболие.

•Ако се налага да вземате аналгетици повече от веднъж на седмицата.

•Ако главоболието носи внезапен „взривоопасен” характер.

•Появила се е нова, непозната от по-рано степен на болката.

•Ако забележите, че от предписаните ви от лекаря обезболяващи главата ви боли повече и по-често.

Причините за възникване на хроничен гастрит са: нарушения в хранителния режим, дълги интервали между отделните хранения, консумирането на суха храна, употребата на гореща и груба храна, злоупотребата с подправки и т.н. За развитието на болестта помага и неконтролираното приемане на определени лекарства, особено на тези, които съдържат салицилати и глюкокортикоиди. Хроничен гастрит може да се развие и вследствие на някои други заболявания.

При децата най-често се среща алергичният гастрит – реакция към определени вещества. Няколко минути или часове след попадането на алергена в организма детето става неспокойно и може да се появят виене на свят, конвулсивни болки или тежест в областта над стомаха, горчивина в устата, оригване, киселини, повръщане. В случай на съмнение за хранителна алергия се препоръча воденето на така наречения хранителен дневник, с цел да се определят храните, които предизвикват заболяване. Най-често алергични реакции може да се получат след консумацията на мляко, яйца, риба, шоколад, цитрусови плодове, домати, мед, ягоди, раци, кафе и др.

При пациентите, страдащи от хроничен гастрит, се наблюдават влошаване на апетита, усещане за неприятен вкус в устата, оригвания с вкус на кисело, понякога на гнило, гадене, подуване на корема и къркорене в стомаха, склонност към диария. Коремната болка е тъпа и се усилва след хранене, рядко се проявява като остра, със спазми. Появяват се признаци на дефицит от витамини, особено от група В (напуквания в ъглите на устата, лющене на кожата, косопад, чупене на ноктите). Често се появява бял или жълто-бял налеп по езика с отпечатъците от зъбите по страничните му повърхности. Като цяло общото състояние на здравето е влошено.

Важен аспект е спазването на режима на хранене. Редуване на умствени и физически дейности с отдих, като по този начин се предотврати изчерпването на нервната система, максималното емоционално спокойствие създава благоприятен фон за лечението на болестта. В случаите на хроничен гастрит със секреторна недостатъчност лигавицата става тънка. Пациентите обикновено намаляват телесното си тегло, чувстват умора, понижава се физическата активност. Болката възниква в случай на изостряне на гастрита. Придружена е с чувство за гадене, за натиск в областта над стомаха, оригване, склонност към диария.

В случай на прогресиране на заболяването към тези признаци се добавя и недостиг на витамини: суха кожа, кървене от венците, зачервяване и удебеляване на езика, зъбни отпечатъци отстрани на езика. Налице е и липсата на апетит. Поради понижаване на бактерицидните свойства на стомашния сок възникват токсични инфекции.

Нe трябва да се приемат продукти, които водят до процеси на ферментация в червата (пълномаслено мляко, грозде), както и тези, които се усвояват слабо (мазнини, гъше и патешко месо, свинска мазнина и други подобни).

Диетата трябва да бъде богата на витамини с ограничаване на грубите растителни фибри. По-специално, да не се използват сурови зеленчуци и плодове (да се консумират във вид на пюре). Екстрактните вещества стимулират производството на киселина в стомаха и повишават апетита.

Може да се консумира супа с прясно месо без тлъстини, което трябва да се дъвче добре, супа от прясна риба. Препоръчват се кисело зеле (с ким), печени ябълки, вишни, лук, чесън. Сокът от кисело зеле стимулира секрецията на стомашния сок. Трябва да се пие по 1 /4-1 / 3 чаша преди ядене. Значително увеличава секрецията на стомашен сок и хрянът.

На пациенти с ниска киселинност на стомашния сок се препоръчва настойка от шипки, сок от цвекло, както и настъргано сурово цвекло, овес, елда и оризова каша. Не трябва да се ядат пресен хляб, изделия от тесто, тлъсти меса и риба, пикантни храни, студени напитки. В периода на стабилна ремисия диетата може да се разшири за сметка на леки сирена, плодове и зеленчуци. Полезен е сокът от плодове на калина с мед, черен касис, пресни ягоди и боровинки, както и 10% водна настойка на чесън (по 1 чаена или супена лъжица 3 пъти дневно преди хранене).

Рационалната диетотерапия е един от основните методи на лечение на пациенти с хроничен гастрит.

По време на изострянето на симптомите, независимо от естеството на секреторните нарушения, водещ принцип е щадене на лигавицата на стомаха.

Храненето трябва да бъде 5-6 пъти дневно на малки порции. Полезна е тиквената каша и меката част на печена тиква с мед, прясно сирене, сухари. Към диетата може да се прибавят и покълналите пшеничени зърна. Храните трябва да се дъвчат старателно.

Избягвайте храни, които дразнят лигавицата на стомаха, а в период на криза – продукти, които съдържат груба целулоза, остри и пържени храни, тютюнопушенето, подправките, ограничете количеството на солта.

Лечението на пациентите с алергичен гастрит е преди всичко в съответствие със спазването на подходяща неалергенна диета. С цел премахването на алергените от тялото трябва да се направи промивка на стомаха и червата, а след това се преминава на лечение с народни средства. За премахването на възпалителните промени в стомашната лигавица, в случай на изостряне на хроничния гастрит, ще ви помогне следната смес: цвят от черен бъз – 20 г; цвят от лайка- 20 г; плодове от копър -10 г; цвят от липа -10 г; мелиса -15 г; мента-15 г.

Супена лъжица от сместа се залива с 200 мл вряща вода, кькри 10 минути на слаб огън в затворен съд, престоява 2 часа да се запари и се прецежда. Вземайте по 1/3 -1/2 чаша три пъти на ден 1 час след хранене. В случай на болки по време на хроничен гастрит смесете настойка от лайка (15 мл) и мента (5 мл). Приемайте по 50 мл 3 пъти на ден. Също така в случай на хроничен гастрит се препоръчва в продължение на един месец по три пъти на ден да дъвчат 2-3 големи листа от живовляк с вода.

Според старите традиции при наличието на гастрит трябва да се прави многократно стомашна промивка с 2% разтвор на сода, за да се разтвори и отстрани слузта, да се изхвърлят от ор-

ганизма крайните продукти от преработването на хранителните вещества.

Вие може да се излекувате от това заболяване, както и всички останали. Изпробвал съм лично тази рецепта, помагал съм както на познати, така и на непознати хора, но досега не съм я публикувал в нито един вестник, защото се страхувах някой да не злоупотреби с нея.

Преди време я предоставих на един лекар. Разбрах, че е излекувал с нея девет от пациентите си. Когато отидох при него, за да разбера подробности, той ми заяви, че не съм му давал никога такава рецепта. Дали е патентовал метода като негов автор не зная, но ми беше казвал, че ще го направи, след като го изпробва на пациентите си, още по време на първия ни разговор с него.

Ето и самият начин за лечение на хемороиди. Лечението започва с посочените по-долу витамини, които се пият в продължение на два месеца. За това време хемороидите ви ще се излекуват. Желателно е след това (по ваша преценка) да продължите да ги приемате с профилактична цел, особено витамин Е.

В аптеките се продават и витамин А, и витамин Е като хранителни добавки.

Трябва да приемате:

•Витамин Е на таблетки по 400 мг. В опаковката има около 90 таблетки.

•Витамин А на таблетки по 10 000 единици. В една опаковка се съдържат 60 таблетки.

• От витамин Е се пие по една таблетка на ден, а от витамин А – по две таблетки сутрин.

Посочените два витамина лекуват и други заболявания.

За admin

Прочети още

Благоприятните свойства на плодовете на черната и бялата черница, богати на хранителни вещества, са много полезни за здравето

Плод на черна черница – лечебни свойства във фитотерапията

Благоприятните свойства на плодовете на черната и бялата черница, богати на хранителни вещества, са много …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *