Какво е чупакабра, съществува или не? Легенда, история. Как изглежда: Снимки (фото, картинки). Доказани факти. Напада ли хора? Размери. Следи. Появило ли се е в България? Видео: Нападение над куче. Филмът на Дискавъри. Появата във втори сезон на сериала Walking dead, епизод 5. Самолети “Ел чупакабра”. Известната песен на Андреа. Видео (филм) на National Geographic.

Чупакабра е ужасяващо създание, което обитава някой части на Съединените Щати (Тексас, Флорида, Мичиган, Мейн), Пуерто Рико, Мексико, Чили и Бразилия.

Съществото е отблъскващо грозно, коварно и опасно. Напада животни, най-вече кози, но и хората не са защитени.

Според някой чупакабра е градска легенда. Други обаче твърдят, че са виждали ужасяващото същество, което изглежда като куче без козина, има червени очи, големи зъби, раздвоен език и шипове по врата.

чупакабра легенда

Чупакабра се смята за кръвожадно създание от Ада

Какво е чупакабра, съществува или не?

Чупакабра е легендарно създание, което може да бъде видяно в различни части на земното кълбо.

Първоначално съществото е забелязано преди около 20 години в района на Пуерто Рико.

Според разкази на очевидци създанието има тяло на куче, без козина, с мощни, мускулести крака, овална глава, изпъкнали червени очи, остър, стрелкащ език и шипове на врата и гърба.

То е източило кръвта на десетки селскостопански животни, забивайки зъби в плътта им. От там идва и името чупакабра, което означава „смучещ кръвта на коза”.

Според някой доклади чупакабра има способността да хипнотизира и парализира своята плячка, след което започва да смуче кръвта на животното.

нумерология

Ефектът е подобен на ухапване от вампир или някой видове змии и паяци, които зашеметяват жертвата с отровата си.

За разлика от обикновените хищници, страховитото същество пие цялата кръв на животното през една, две или три дупки.

Обикновено напада през нощта, като оставя телата на жертвите си непокътнати, но без капка кръв в тях.

Някой смятат, че зловещият вампир е извънземно същество, други – че е нов животински вид.

Кръвопиец, убиец на кози (и други животни), вампир, извънземно, койот – всичко това е чупакабра.

Теориите за появата на зловещото същество са най-различни. Едно обаче е сигурно – където и да се появи, той сее смърт, страх и мистерии.

чупакабра ухапване на животно

Така изглежда ухапване от чупакабра

Легенда, история

Науката може да опровергае съществуването на чупакабра, но много хора вярват в легендата за страховитото същество.

В средата на 90-те в Пуерто Рико настъпват поредица от смъртни случаи на селскостопански животни (коне, птици, овце, кози).

Установява се, че животните са умъртвени по един и същ начин. Около вратовете им се разкриват по две дупки, което кара фермерите да предполагат, че в района има вампир, хранещ се с кръвта на добитъка.

Появяват се и очевидци, които описват потресаващия външен вид на чупакабра.

Така се заражда легендата за страховития звяр, която продължава да съществува и днес.

Според някой теории чупакабра е болно куче или койот, който е останал без козина в резултат на лошото си здравословно състояние. Напредналата паразитна инфекция при бозайника, предизвиква загуба на козина и животното придобива чудовищен външен вид.

Други обаче вярват в схващането, че митичното създание всъщност е свирепо влечуго, което може да върви или подскача на два крака и източва кръвта на жертвите си, забивайки големите си остри зъби в плътта им.

Има още няколко обяснения, вариращи от теорията, че мистериозният звяр е продукт на секретни американски служби до идеята, че чупакабра е извънземно същество, дошло на Земята с космически кораб.

Интересна е и тезата, че чупакабра е огромен нелетящ прилеп, с дълги крайници, който се предвижва подскачайки. Поради съществуването на прилепи-вампири, тази теория не трябва да бъде отхвърлена с лека ръка.

Трябва да се има предвид, че в Южна Америка има следи от прилепи-вампири, много по-големи (макар и не колкото чупакабра) от съвременния им вид.

Как изглежда: Снимки (фото, картинки)

чупакабра външен вид

Някой описват чупакабра като гущер, други като извънземно

Описанията на външния вид на чупакабра са най-различни и противоречиви. Следователно това същество може да бъде няколко вида или едни вид, който обаче е възприет по различни начини от очевидците.

Най-често зловещото същество е описвано като гущер, с остри шипове на гърба и височина около метър. Стои изправено на задните си крака и се придвижва като кенгуру.

Има раздвоен език, остри зъби и съска заплашително при нападение.

чупакабра куче

Предполага се, че чупакабра е болно от краста куче

Според други чупакабра много прилича на куче без козина. Има мускулести крака, изпъкнали червени очи, големи зъби и нокти. Предполага се, че животното е болно или е кръстоска от няколко вида диви кучета, които обикновено са агресивни и безпощадни.

Опасният звяр се движи изключително бързо, прескачайки всички препятствия по пътя си.

Според други теории странното същество е много ловко и успешно се предвижва само на задните си два крака.

Предполага се, че чупакабра може да променя цвета и текстурата на кожата си, за да се слее успешно с околната среда.

Издава пискливи скърцащи звуци и оставя след себе си отвратителна смрад. В тъмното очите му стават ярко червени и изглежда като обезумял за кръв вампир.

Доказани факти

От средата на 90-те до днес са докладвани многобройни наблюдения на съществото. Въпреки това няма категорични доказателства, че чупакабра съществува.

Чудовището е описвано като куче, гризач и влечуго, но така и няма изрични свидетелства за съществуването му.

Никой не е сигурен как точно изглежда тайнственото същество и че именно то е убиецът на намерените преди десетилетия мъртви животни в Пуерто Рико.

През последните години, обаче се появиха видеозаписи на загадъчния звяр. На тях ясно се вижда, че чупакабра не е краставо или болно куче. По-скоро злокобното същество се определя като койот без косми.

Макар да наподобява койот, чертите на чупакабра са поразително различни – къси предни крака, дълга муцуна и сива кожа, без козина.

Това е образът на четириногия звяр, който е уловен от любителски (и не само) видео камери.

Напада ли хора?

Чупакабра е митично същество, което обича да пие кръвта на добитъка. Предполага се, че именно това чудовище е виновно за смъртта на редица селскостопански животни в Мексико, Пуерто Рико, Бразилия и дори Русия.

Няма данни обаче за нападение над хора от грозноватия звяр. Най-често негови жертви са коне, крави, кози и птици.

Кръвопиецът предпочита козя кръв, но при липса на това животно е способен да задоволи жаждата си с кръвта на друг добитък.

През годините много лица са твърдели, че са очевидци на нападението на чупакабра над домашните им питомци.

Известен е случай отпреди няколко години, при който руски ловджии, споделят шока си след нападение от страшното същество. Мъжете твърдят, че звярът е изскочил пред тях, издавайки страшни звуци, а те се вцепенили от страх.

Паниката им обаче бързо била изместена от инстиктите за самосъхранение и тайнствения звяр бил унищожен.

Размери

чупакабра височина

Чупакабра има размерите на диво куче

Тези, които твърдят, че чупакабра прилича на ходещ гущер го описват като същество не по-високо от метър – метър и половина. Очевидците споделят, че страшното същество подскача на задните си крака, подобно на кенгуру, а около него се носи непоносима смрад.

Според друго описание чупакабра има размерите на диво куче или койот, мускулести крайници, големи нокти и изпъкнали очи. Може да се каже, че зловещото същество не се слави с гигантски размери, но се предполага, че е изключително агресивно.

Следи

Докладвани са многобройни наблюдения на съществото в Пуерто Рико, Мексико, САЩ и Бразилия.

Преди няколко години чупакабра за първи път е забелязан и в Русия. Според докладите в Централна Русия се е появил звяр, който убива животни и изсмуква кръвта им.

При проследяване на жертвите на чупакабра е установено, че вампирът се обитава райони в Украйна, Беларус и някой части на Полша.

В Колумбия и Тексас също се наблюдават странни смъртни случаи на селскостопански животни, които наподобяват нападение от чупакабра.

Очевидци твърдят, че кучеподобното същество не се притеснява от човешко присъствие. Описват го като странно и дори дяволско същество, с остра муцуна и големи зъби.

Тайнствения звяр не оставя никакви отпечатъци, но може да бъде разпознат по метода си на действие. Захапвайки артерията на животното, вампирът успява да изпие цялата кръв на своята жертва.

Според някой теории чупакабра не съществува, а е плод на научнопопулярните медии.

Появило ли се е в България?

Засега няма данни чупакабра да обикаля в горите и районите на България. Както вече споменахме страшилището се среща в Северна и Централна Америка, Мексико, Бразилия, Русия, Тексас.

Някой хора бъркат злокобното създание, чието име буквално означава „смуча коза”, с птицата козодой.

Според легендата тази нощна птица се храни с млякото на козите, като директно пие от вимето им.

Да, тази птица се среща в родината ни, но няма нищо общо с коварното същество чупакабра.

За Ваше успокоение ще кажем, че до днес в България не е съобщен случай на мъртво животно, чиято кръв е изсмукана до последната капка, без да липсват вътрешностите му.

Видео: Нападение над куче

В този раздел сме Ви подготвили едно видео, чиито автор твърди, че е заснел въпросния звяр, а именно чупакабра.

В краткото видео се вижда как две кучета нападат животно, което се отбранява, изправено на задните си крака.

Според интернет потребителите обаче „коварното чудовище” всъщност е най-обикновено кенгуру, което е истински изплашено от наобиколилите го псета.

Набеденото за чупакабра животно се защитава, удряйки едно от кучетата.

Ето го и въпросното видео, след което статията продължава:

Филмът на Дискавъри

Във филма на Дискавъри се разказва за тайнствен вампир в Мексико, който източва кръвта на стотици домашни животни.

Предполага се, че това е дело на чупакабра. За по-малко от 2 месеца са унищожени около 300 кози.

Всички жертви обаче са непокътнати отвътре. Няма разкъсвания, извадени вътрешности или изядено месо.

Най-странното е, че в телата на животните няма нито капка кръв, което навежда на мисълта, че тук е действал вампир.

Смъртта се свързва с чупакабра, която мексиканците описват като коза с крила. Местните твърдят, че тайнственият звяр напада животните, целейки единствено да изпие тяхната кръв.

Историята във филма се приплитат с тази мъж, който пада от небето.

Какво е чупакабра – животно или извънземно същество? Изгледайте филма, за да разберете повече за мистериозния звяр.

Появата във втори сезон на сериала Walking dead, епизод 5

Чупакабра се появява в петия епизод на на втория сезон на пост-апокалиптичния телевизионен сериал „Живите Мътрви”.

Сериалът е базиран на комикс поредица със същото име и има милиони фенове по целия свят.

Главният герой в него се събужда след продължила месеци кома, за да се изправи срещу един наситен със зомбита свят. Той събира семейството си и се превръща в лидер на група, опитваща се да оцелее.

Всички заедно се борят за адаптация в един изпълнен със зомбита свят, давайки си сметка, че някой хора са дори по-лоши от самите чудовища.

Самолетите "Ел чупакабра" са любими играчки на децата

Самолетите „Ел чупакабра“ са любими играчки на децата

Самолети “Ел чупакабра”

Какво си представяте, когато чуете чупакабра? Вече знаем – изключително страшно същество с червени очи и големи зъби, вампир, кръвопиец или може би извънземно.

Попитайте обаче Вашите деца какво е „Ел чупакабра”. Сигурни сме, че те ще дадат различен отговор.

Това са Дисни самолети, изработени в автентичен стил и украсени с подходящи за деца детайли. Самолетите „Ел чупакабра“ са цяла поредица, която е любима и интересна за малчуганите.

Идеята за играчките води своето начало от популярния филм „Самолети”, който се радва на голям брой почитатели сред хлапетата.

Известната песен на Андреа

Чалга певиците също гледат да са в крак с новите тенденции.

Преди около 2 години, фолк дивата Андреа и хитмейкъра Кости, пуснаха на музикалния пазар своята „Чупа” –песен, в която блондинката упорито припява: „Чупакабра, чупакабра”.

Много е спорен въпросът дали звездното дуо пее за зловещия звяр или по-скоро чупакабра се отнася до чупките в кръста, които са толкова характерни за фолк бранша.

Ще си позволим да предположим, че в този случай, вероятно става въпрос за вид танц, тъй като от текста не песента не може да се разбере кой точно е чупакабра, но едва ли това е опасния звяр, за който Ви разказваме в тази статия.

Видео (филм) на National Geographic

В последното видео към нашия материал, може да видите тайнственото същество, определено като „кръвожаден хибрид от Ада”.

Според филма на National Geographic, чупакабра от една страна е влечуго, от друга – кенгуру. Има нещо общо и с прилеп-вампир, притежава червени светещи очи и големи кучешки зъби.

Героите в научно популярния филм са категорични в мнението си, че злокобното същество е реално. Въпросът е дали чупакабра е извънземно същество, човешко творение или обикновено куче.

Всяка една от тези теории има своите привърженици. А Вие какво мислите за странното злокобно същество, наречено чупакабра?

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: