Чакръкчията Стоян Дойнов – чудодейните му ръце връщат здравето и лекуват болката

В България има много лечители, но малко са наистина признатите – онез, които реално помагат на болните с двете си ръце

чакръкчията Стоян Дойнов

чакръкчията Стоян Дойнов

Всъщност бай Стоян, както го наричат неговите пациенти, е народен лечител заслужил своята популярност благодарение на уменията си. При него идват както много известни хора, спортисти и деятели на културата, така и съвсем обикновенни пациенти, които имат нужда от неговата помощ.

Серафим Бързаков, двукратният световен шампион по свободна борба, казва, че дължи вицеолимпийския си медал от Сидни на чакръкчията Стоян Дойнов. „Много пъти съм го търсил за помощ. Точно преди олимпиадата в Австралия имах засегнат нерв на рамото, бях на инжекции. Бай Стоян ме оправи, дължа му сребърния си медал“, признава Бързаков.

Стоян Дойнов е от Тетевен. Не е учил анатомия. Наричат го рентгенолог без рентген, доктор без диплома, хирург без скалпел – Майстора със златните ръце. Твърди, че всичко знае от майка си. Благодарение нея може би е получил и дарбата, която има. Случва се на ден през ръцете му да минат над 60 човека. Защото е известен като най-добрия „правач на кости“ след легендарния бай Митьо от Златарица. И на всички помага безплатно: „Срам ме е от хората да им искам пари. Макар че много от тях ми оставят я храна, я подаръци. Който каквото даде.“ „Намествам само с пръсти. До днес нямам сгрешена диагноза – коленни връзки, ръка или болен кръст. Знам къде да пипам, като погледна човека, го виждам като на рентген“, казва Дойнов и обяснява, че „трапчинките“ от двете страни на кръста са основният „барометър“, по който се ръководи. „Щом са затворени, мога да помогна, ако не са, казвам да пробват при доктор.“ С едно пипане бай Стоян излекувал глезена на Любо Ганев. „Преди това бях половин година на лекарства. Сега всичко ми е ОК“, спомня си днес гигантът. „Помогнах и на съпруга и сина на актрисата Татяна Лолова. Дойдоха с прищипване на нервите на кръста и краката, но си отидоха здрави“, смее се чакръкчията.

Ето и няколко съвета от бай Стоян Дойнов е от Тетевен:

– Клякай, ако трябва да вземеш нещо от земята.
– Спи винаги на дясната страна, сънят на ляво рамо е нездрав.
– Ако се натъртиш, ще те боли толкова дни, колкото е възрастта ти, но плюс 15.
– Счупеното зараства за 30 дни.
– Не прави резки движения и не се навеждай излишно.

Чакръкчията Стоян Дойнов – чудодейните му ръце връщат здравето и лекуват болката
4.2 (84.62%) 13 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

8 коментара по “Чакръкчията Стоян Дойнов – чудодейните му ръце връщат здравето и лекуват болката

 1. Непълния адрес е: Кпгато идвате от магистрала Хемус преди града Тетевен, https://www.google.bg/maps/@42.9424739,24.1978108,3a,16y,203.7h,86.04t/data=!3m6!1e1!3m4!1sMekliOmWENSO7gdf4mXoFQ!2e0!7i13312!8i6656 когато видите табела „Голям извор 11“ свивате по нея (в дясно), минавате по един каменен мост, след него има още една същата табела сочеща в дясно, но вие тръгвате в ляво покрай реката и вече питате за него.

 2. А трябва ли да звънне предварително човек, да му каже кога да отиде или просто отиваш и чакаш. Всеки ден ли работи и от колко до колко?

 3. Сега се обадих на горния телефон 0899 162 555 . Това е тел на съпругата му. Човека работи всеки ден каза жената от 8 до 13 и събота и неделя. Каза пак да се обадя като стигна там да потвърдя, пак на този телефон да ми кажат коя е къщата. Адреса е Квартал „Полатен“ , „Павел Лалов“, гр . Тетевен за тези които пътуват далече като мен. Всичко добро. Човека е добре още приема хора.

 4. Моля, бъдете коректни в изписването на телефона!!! Верният е: 0889 162 555, както го е написала Здравка Ангелова! Благодаря!

 5. Това ли е същият лечител който лекува и Рак и др болести?

 6. Сигурно има хора на които е помогнал този неук човек с не изрязани нокти и мръсни пръсти с който приема на пейката пред къщата си.Без да се мие дори след като е пипал тоя преди теб-без да спира да дими с евтината си -миризлива цигара-За по-малко от 30-40 сек болезнено драскане по гърба ти казва:-„Каквото почерпиш“ и прибира поредната двадесетолевка в издутия вече джоб -напълнен от други наивници преди теб-без дори да те попита дали се чувстваш по-добре……
  Аз специално -облекчение не почуствах-нито по време на „сеанса“- нито след него, нито в следващите дни.
  Разговарях този човек преди мен-също! Изчаках и този след мен-също!…………Казали са хората“ на прехвалени ягоди с голяма кошница не ходи“-ама хак да ни е!

  БАЙ СТОЯНЕ, БАЙ СТОЯНЕ
  С ТОВА ДРАСКА’НЕ
  С МРЪСНИ ПРЪСТИ
  ПО КРЪСТА-
  НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ
  САМО ТРУПАШ ИМАНЕ.
  НО И ТЕБ ЩЕ ТЕ СХВАНЕ….
  П.С.-А защо да не ми се публикува имейла- stivbot@abv.bg Аз казвам моята истина и вече като го видях какво и как прави-100% съм сигурен мога повече от него-специално за кръста, ама като се е рекло….

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *